Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«Γονέα 1, πάμε σινεμά;», «Ό,τι πει ο γονέας 2».

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ftoxiaΕίναι γεγονός. Στη δημοκρατική, προοδευτική, μη ομοφοβική, αντιρατσιστική Γαλλική Δημοκρατία, οι όροι πατέρας και μητέρα αποτελούν παρελθόν. Του λοιπού θα μιλάμε για Γονέα 1 και Γονέα 2.  Έτσι, με εντελώς δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες έχουν τα στέρεα θεμέλιά τους στην επικράτηση της άποψης της πλειοψηφίας, το 5% του πληθυσμού επέβαλε την άποψή του στην πλειοψηφία του 95%. Απολύτως δημοκρατικά. Δεν έγινε δημοψήφισμα για κάτι τέτοιο, αφού, ως γνωστόν, δημοψηφίσματα προκηρύσσονται μόνον όταν ξέρουμε το αποτέλεσμα και αυτό μας βολεύει.

Θυμήθηκα ένα άρθρο που είχα γράψει για την περίπτωση διαζυγίου ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο διέγραψε το facebook από τη σελίδα μου κατόπιν αιτήματος δικηγόρου, ο οποίος είναι αντίδικος προσφιλούς μου προσώπου και δηλώνει εγγράφως πόσο υπερήφανος είναι που το άρθρο μου διεγράφη. Πρόκειται για τούτο το άρθρο       
http://www.komistes.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Η γαλλική είδηση στριφογύριζε στο μυαλό μου το πρωί τού Σαββάτου καθώς όδευα προς τον φούρνο. Έξω από το κατάστημα  ένας πενηντάρης σε στάση βαθέος καθίσματος. Δόντια λειψά, άσπρα γένια, μαλλιά ατημέλητα, θλιμμένο βλέμμα, σκαμμένο πρόσωπο. Μπροστά του ένα διαφανές πλαστικό κυπελλάκι με ελάχιστα δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα που στήριζε το χαρτόνι με τη λέξη «ΠΕΙΝΑΩ». Αναλογίσθηκα τη ντροπή που θα ένοιωθα βγαίνοντας από τον φούρνο με την τσάντα γεμάτη, ενώ  εκείνος πεινά. «Θέλετε λεφτά ή φαγητό;» τον ρώτησα. «Ό,τι θέλετε» μου απάντησε. Μπήκα στον φούρνο, πήρα το μεγαλύτερο σάντουιτς που υπήρχε και τού το προσέφερα. Με ευχαρίστησε με ένα παράξενο «μερσί». Ξαναμπήκα στον φούρνο για τα ψώνια μου. Καθώς έφευγα, τον είδα να μασάει αργά-αργά το σάντουιτς. Τί σκέψεις να πλημμύριζαν άραγε τον νου του την ώρα εκείνη;   

Γονέας 1 και Γονέας 2 λοιπόν.

Το βράδυ κατηφόρισα την οδό Μητροπόλεως. Ώρα 23:00. Ψοφόκρυο [2ο]. Και όμως τρεις άνθρωποι κοιμόντουσαν στα κατώφλια εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Γονέας 1 και Γονέας 2 ξανασκέφτηκα.

Κι’ από κοντά ο Πολάκης με το καταναλωτικό του δάνειο και το κόπι πάστε, η Novartis, το Noor 1, το Documento, τα θαλασσοδάνεια των κωμάτων, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η συμφωνία των Πρεσπών, η Attica bank,  οι ανοικονόμητες ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, οι μίζες που και σήμερα είναι πανταχού παρούσες, ο Ρουβίκωνας, οι διορισμοί των «ημετέρων» ως πρακτική αδιάλειπτη και ανεξάλειπτη, το άβατο των εξαχρειωμένων Εξαρχείων, η Μπέττυ που ανελίχθηκε με την αξία τής πρωθυπουργικής συντρόφου στην πανεπιστημιακή κλίμακα στα χνάρια της Νατάσας, ο Πετρόπουλος με τα φακ νιους, το πεπρωμένο των δημόσιων Πανεπιστημίων να σώσουν τον πλανήτη, το αειθαλές λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων, η πλημμυρίδα της λαθρομετανάστευσης, η Siemens, η εγκληματικότητα εντός και εκτός φυλακών, οι ελληνοποιήσεις των εισβολέων, τα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας, η υπερφορολόγηση, ληστείες μετά φόνου υπέργηρων από συμμορίες, η ανοιχτομάτα βραδυπουρούσα Δικαιοσύνη, η μαϊμού έξοδος από τα Μνημόνια, ο αδειούχος δολοφόνος Κουφοντίνας, οι ευσυνείδητοι βουλευτές που θα ψηφίζουν αβλεπί όποιο νομοσχέδιο προτείνει η κυβέρνηση, τα τζάκια που κατέστρεψαν την Ελλάδα [Μητσοτάκης, Γεννηματά, Παπανδρέου, Καραμανλής] και οι πληβείοι [Αλαίκσοις, Καρανίκας, Παππάς, Σκουρλέτης, Τζανακόπουλος, Φλαμπουράρης, Κυρίτσης] που επί τέλους έβαλαν χέρι στο Πρυτανείο και την αποτελειώνουν. Και το χειρότερο είναι που χρησιμοποιούν το ακαταμάχητο επιχείρημα που σπάει κόκκαλα: «Οι άλλοι καλλίτεροι ήταν;».

Γονέας 1 και Γονέας 2.

Γεια σου ρε Γιάννο ενδιαιτώμενε εις Κορυδαλλόν. «Για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι», του Άκη και της Βίκυς περιλαμβανομένων.

Διέσχισε το μυαλό μου [Αχτσιόγλειος νεοελληνική] το ενδεχόμενο να ψηφίσω Μπίστη και «ΓΕΦΥΡΑ» στις επόμενες εκλογές. Του προοδευτικού και αυτός πώλου [sic]. Θ’ αποκαταστήσει λέει και το «βαρέο και ανθυγιεινό» [sic] που δεν θέλουν να κοπεί οι δημοτικοί υπάλληλοι του καθαρισμού. Οι τυχεροί που μας ξεβρωμίζουν για € 500 και  πρέπει και να ευχαριστούν το Θεό που έχουν δουλειά, για να ζήσουν 2 και 3 και 5 παιδιά ως Γονέας 1 ή Γονέας 2.

Αυτό που με βασανίζει είναι ότι με τόση δυστυχία γύρω μας δεν βρήκαμε ακόμη τον χρόνο να ξεκαθαρίσουμε ποιός θα είναι ο Γονέας 1 και ποιος ο Γονέας 2. Γονέας 1 θα είναι ο/η από πάνω ή ο/η από κάτω ή ο/η/το άνω κάτω; Τουλάχιστον σταμάτησαν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις σκυλοτροφών.

Τελικά η απλή λογική δεν είναι και τόσο απλή. Πόσω μάλλον κοινή. Ευτυχώς που εκτός από τον Μπίστη υπάρχει και ο Κουβέλης και η Μεγαλοοικονόμου [σύνθετον εκ του «μεγάλη» και «’κονόμα»]. Στη fake χώρα με τους fuck πωλητικούς και τις γκόμενές τους.