Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο γραικύλος.

Πηγή : http://mandatoforos.blogspot.com/2019/01/blog-post_23.html

grekilosΟ "εφευρέτης" του επιθετικού όρου graeculus (δηλαδή "μικρός έλληνας") φέρεται να είναι ο Κικέρωνας. Ο Κικέρωνας λοιπόν, αποκαλούσε κάποιους έλληνες της εποχής του, που γνώριζε ο ίδιος ή μάθαινε για αυτούς, graeculi (γραικύλους) μικρούς έλληνες, προσπαθώντας πιθανότατα να τους ξεχωρίσει από τους μεγάλους Έλληνες, αυτούς που αιώνες πριν από αυτόν δημιούργησαν τον μεγάλο ελληνικό κλασσικό πολιτισμό, και τους οποίους θαύμαζε ως ινδάλματά του και προσπαθούσε να μιμηθεί.

Για τον Κικέρωνα η λέξη Graecus-Έλληνας  είχε ιδιαίτερη σημασία, επειδή έκρυβε μέσα της το μεγαλείο του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού, γι’ αυτό και δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει ως Graecus τον έλληνα εκείνο (της εποχής του) που με την ανάρμοστη συμπεριφορά και τα ελαττώματά του, την σοβαροφάνειά του, την κομπορρημοσύνη του, την πνευματική ψευδοκαλλιέργειά του προσέβαλε την ιστορική μνήμη των μεγάλων ελλήνων προγόνων του. Tον χαρακτήρισε άρα, κατ’ αντιδιαστολή με το Graecus, ως graeculus.

Σήμερα, στην κατοχική Ελλάδα των μνημονίων, και μάλιστα τώρα, αυτές τις μέρες που τα μνημόνια μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών πρόκειται να λάβουν εκτός από μορφή οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, και μορφή εθνικής μειοδοσίας, πολλοί προστρέχουν, ή επιθυμούν, ή παρακινούν όλους μας να προστρέξουμε στα πατριωτικά-ελληνικά αισθήματα τού "ανωτάτου άρχοντος", του Προέδρου της Δημοκρατίας, σαν ύστατο ανάχωμα του κυβερνητικού πραξικοπήματος απέναντι στην θέληση και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. (Aν το κυβερνητικό τσούρμο έχει αντίρρηση ως προς το αν οι αντιτιθέμενοι με την συμφωνία των Πρεσπών πολίτες αποτελούν την πλειοψηφία, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα: δημοψήφισμα. Οι σκοπιανοί πολίτες κλήθηκαν με δημοψήφισμα να πουν την γνώμη τους. Εμείς γιατί όχι; Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος δεν μας πιέζει. Άλλους πιέζει: Τα συμφέροντα των γερμανών του Δ' Ράϊχ, και του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.)

Αυτοί όμως που ελπίζουν στην πατριωτική άμυνα του Προέδρου παραβλέπουν ένα πράγμα: πως δεν πρόκειται για Graecus-μεγάλο Έλληνα, παρά για graeculus-μικρό έλληνα. Έναν μικρό έλληνα από κείνους του πολιτικού σωρού που έβαλαν την υπογραφή τους στην μνημονιακή καταστροφή της χώρας. Ο ίδιος μάλιστα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευλόγησε με την υπόγραφή του το "αριστερό" μνημόνιο τού 2015 καθώς και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους (που προβλέπουν μέχρι και την εκχώρηση αρχαιολογικών χώρων στο "υπερταμείο" των τοκογλύφων), αυτό το μνημόνιο για την ύπαρξη του οποίου απαραίτητη προϋπόθεση υπήρξε η πραξικοπηματική καταπάτηση της θέλησης του λαού όπως αυτή εκφράστηκε στο ιστορικό δημοφήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Σ' αυτόν λοιπόν τον μικρό έλληνα ελπίζουν πολλοί πως αν προστρέξουμε θα βρούμε στήριξη και συμμαχία.
Φρούδες ελπίδες. Οι καρέκλες, τα μεγαλεία, και τα χρήματα που συνεπάγονται όλα αυτά είναι σπουδαιότερα για τους μικρούς έλληνες για τους γραικύλους που μας εξουσιάζουν από το συμφέρον του λαού και της πατρίδας, είναι σπουδαιότερα έστω κι απ' την καλή θέληση να ζητήσει απ΄το κυβερνητικό τσίρκο προσφυγή σε δημοψήφισμα. Πόσο μάλλον μιά καρέκλα Προέδρου της Δημοκρατίας. Πόσο μάλλον κι όταν του έχουν τάξει και την καρέκλα της επόμενης πενταετίας.

Το έχουμε πει και ξαναπεί, το έχουμε αποδείξει: Σύμπας ο πολιτικός μας κόσμος, και ιδιαίτερα όσοι όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια έχουν ασκήσει εξουσία (μικρή ή μεγάλη αδιάφορο), έχει σταθεί απέναντι, εναντίον του ελληνικού λαού, προσχωρόντας στο στρατόπεδο των συμφερόντων των τραπεζών και των διεθνών απατεώνων, όπως αυτοί εκφράζονται μέσω -κυρίως- της Ευρωπαϊκής "Ένωσης".

Ο λαός να μην περιμένει τίποτα από αυτούς, από τον τελευταίο (την έσχατη τρύπα του ζουρνά) μέχρι τον "ανώτατο" (ανώτατο και στην ευθύνη). Ο λαός ό,τι μπορεί να κάνει, ό,τι μπορεί να κερδίσει από μόνος του.
Με αντίσταση-αντίδραση-εξέγερση.

Οι γραικύλοι θα μείνουν πάντοτε γραικύλοι-μικροί έλληνες.
Δεν θα γίνουν ποτέ Μεγάλοι Έλληνες!