Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Για τα ψηφαλάκια αγωνιζόμαστε όλοι.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

xaritsisΉταν η 9η Νοεμβρίου 2018 που κατέρρευσε μία  γέφυρα σε κεντρική οδική αρτηρία της Καβάλας. Την επομένη η παρά τω κ. Χαρίτση υφυπουργός κ. Νοτοπούλου, αρμόδια για τη Μακεδονία-Θράκη, επεσκέφθη τον τόπο του συμβάντος και δήλωσε στα ΜΜΕ που την ακολουθούσαν κατά πόδας:  «Είναι η δεύτερη κατά σειρά εν γνώσει μας γέφυρα, που καταρρέει στην περιοχή, μετά αυτή του Κομψάτου στον Ίασμο, οπότε είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι γι' αυτό». Ουάου! Καλά, μιλάμε για ΤΗ δήλωση.

Συνοδευόταν  από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απόστολο Αντωνούδη. Ο κ. Γιαννακίδης είναι γέννημα θρέμμα της Καβάλας και εκλέγεται στην Ξάνθη, εξ ου και συνόδευσε την κ. υφυπουργό, αν και άσχετος από πλευράς αρμοδιότητος με το θέμα.

Προχθές που έγινε  ο κακός χαμός στο αεροδρόμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης με τις ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τον ευτελισμό της κατάπτυστης Ryanair, η κ. Νοτοπούλου δεν εμφανίσθηκε να ενημερωθεί για τα προβλήματα και να προβληματισθεί. Και δεν τη συνόδευσε κάποιος βουλευτής Θεσσαλονίκης του κώματός της, όπως π.χ. ο πολύς κ. Μηταφίδης. Ή ο αρμοδιότερος  όλων Διοικητής της  Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.