Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Προς Θεοδωράκην τον Μικρόν επιστολή.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

mikros.theodorakisΑπευθυνόμενος προς τα μέλη τού κώματός του ο Σταύρος πιπίλισε για μία ακόμη φορά την καραμέλα «Καλλίτερα μία κακή συμφωνία, παρά καθόλου συμφωνία» αναφερόμενος στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Το επιχείρημα, δηλαδή, που προβάλλουν όλοι οι υπέρμαχοι του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο μας.

Και το καταλυτικό: μα αφού 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία  της Μακεδονίας», εμείς τί να κάνουμε;

Εντάξει ρε Σταύρο. Πες στον Νετανιάχου να υπογράψει κάτι σαν «συμφωνία της Τιβεριάδας», αφού 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος.

Αντιγράφω:
Μέση Ανατολή: Εκατόν τριάντα χώρες αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό κράτος.
Posted by Μέλια στο Αύγουστος 10, 2018

Η Κολομβία προστέθηκε στον κατάλογο των 130 κρατών που έχουν αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος, αν και δεν έχει τη δική του επικράτεια, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας, ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος έλαβε την απόφαση αυτή μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Νετανιάχου στη χώρα αυτή.

bogota«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, στο όνομα της κυβέρνησης της Κολομβίας, ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, αποφάσισε να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», αναφέρει η επιστολή της 3ης Αυγούστου.

Στις 2 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου απροσδόκητα ακύρωσε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Κολομβία, αναφέροντας την ασταθή κατάσταση ασφάλειας στο νότιο Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση αυτή της Μπογκοτά.

Το ισραηλινό δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Κολομβία προσπαθεί να αντιδράσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν Παλαιστινιακό Κράτος, και να ακολουθήσει μια πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική μετά τις εκκλήσεις για αλλαγές στις πολιτικές κατά των ναρκωτικών, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
(Στοιχεία από timesofisrael.com)
The Hellenic Information Team

Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο»

Επίσης:
https://www.news247.gr/kosmos/chartis-ola-ta-krati-poy-anagnorisan-tin-palaistini-san-anexartito-kratos-ektos-i-ellada.6299844.html

Και τούτο δώρο:

http://www.topontiki.gr/article/295783/ehoyme-plexei-mpleximo