Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι αστυνομικοί ….αιφνιδιάσθηκαν.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

mpatsos«Συλλογικότητες», λοιπόν, επιτέθηκαν με μολότωφ στο Α.Τ. Ομονοίας τραυματίζοντας αστυνομικούς και καταστρέφοντας δημόσια περιουσία [κρατικά οχήματα]. Ε δεν έγινε και τίποτε. Ακτιβισμός γαρ. Ο υπουργός Πολάκης δεν εξανέστη ουδέ έψεξε τη Δικαιοσύνη που δεν  φυλακίζει τους μπαχαλάκηδες. Από την άλλη άκουσα ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί με αφίσες που είχαν κατακλύσει την περιοχή.     

Εγώ δεν αιφνιδιάσθηκα καθόλου. Από  όποιο Α.Τ. και αν έχω περάσει, όποιον καλά φυλασσόμενο στόχο και αν έχω επισκεφθεί, έχω παρατηρήσει πόσο χαλαρά στέκουν οι φρουροί. Είτε μιλούν στο κινητό είτε παίζουν με το κινητό. Ουδεμία εγρήγορση, εξ ου και δεν εξεπλάγην από την επίθεση. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε ότι οι μολότωφ είναι καλό πράμα, αν είσαι από την πλευρά αυτών που τις εκσφενδονίζουν. Ας θυμηθούμε διάλογο Τζαβάρα-Τσίπρα στο περιθώριο  εργασιών Επιτροπής της βουλής.

«Στη συζήτηση λοιπόν για την Οικονομία και ενώ ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο βήμα, ο κ. Τζαβάρας έπιασε συζήτηση με τον κ. Τσίπρα. Ηταν η στιγμή που γινόταν λόγος για τον νόμο για την Παιδεία και πόσο αυτός είναι καταστροφικός, όταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε στον Πρωθυπουργό: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ». Ακουσε τη λέξη μολότοφ ο κ. Τσίπρας και αποφάσισε, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», να απαντήσει με «αστειάκι» στον κ. Τζαβάρα: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας απάντησε αμέσως: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε το χιούμορ του για να του απαντήσει: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;». Πηγή: Protagon.gr 05.07.2017

Και χιουμορίστας ο πρωθυπουργός. Αυτά διαβάζουν οι «συλλογικότητες» και παίρνουν θάρρος.

Και ο κ. Ρουμπάτης της ΕΥΠ;  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είχε πληροφόρηση για την επικείμενη επίθεση.

Και ο Ρουβίκωνας; Αφού μπήκε ανενόχλητος στο Υπουργείο Άμυνας, γιατί να μη στήσει στέκι στο Πανεπιστήμιο με το «έτσι γουστάρω»; Και το μόνο που έκαναν οι καθηγητές που εμποδίστηκαν από άλλες συλλογικότητες να εκπαραθυρώσουν τον Ρουβίκωνα και έμειναν κλεισμένοι επί ώρα σε μία αίθουσα, ήταν να αναρωτηθούν αν αυτό δεν είναι παράνομο και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Είναι
«Παράνομη κατακράτηση

Αρθρο 325.

Όποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς τη θέλησή του ή  του  στερεί  με  άλλον  τρόπο  την  ελευθερία της κίνησής του τιμωρείται με  Φυλάκιση και αν η κατακράτηση  διήρκεσε  μακρό  χρονικό  διάστημα,  με  Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών».

Κάποια μηνυσούλα κ.κ. καθηγητές; Σιγά μην ορθώσετε ανάστημα στις συλλογικότητες και στους τραμπούκους.  

Εν ολίγοις: «Η ατιμωρησία αποτελεί δομικό στοιχείο του υποσυνείδητου του Έλληνα». [εισαγγελεύς Δεληδήμος από έδρας].