Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

No more μνηmoney.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.
 
alysida.mnimoniaΗ σωστή ανάγνωση της εξόδου από τα Μνημόνια, δεν μπορεί παρά να είναι αυτή: τελείωσαν τα προγράμματα που συνόδευαν τα δανεικά από ΔΝΤ και ΕΜΣ και τώρα πρέπει να αποταθούμε και πάλι στις τράπεζες για δανεικά. Άρα, σωστά επισημαίνουν οι εχέφρονες ότι θα έχουμε πρόβλημα να δανειστούμε υπό ευνοϊκούς όρους, οπότε αναδύεται και πάλι το βασανιστικό ερώτημα: γιατί πρέπει να δανειζόμαστε; Η απάντηση είναι εύκολη: διότι με ανοργάνωτο, σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος οι κρατικές δαπάνες υπολείπονται των κρατικών εσόδων, ακόμη και αν τα εισοδήματα όλων των πολιτών φορολογηθούν με 100%, οπότε, βεβαίως,
θα γλυτώσουν και την προκαταβολή 100% του φόρου για το επόμενο έτος.
 
Δεν είμαι καθηγητής, ως αυτός, του οποίου τις θέσεις-πικρές αλήθειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.      
 
 
Εγώ, ως απλός ψηφοφόρος, θα πω ότι θα βγούμε από τα Μνημόνια, όταν όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα ν.π.δ.δ. θα στεγάζονται στα αναξιοποίητα σήμερα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε ν.π.δ.δ. αντί σε μισθωμένα ιδιωτικά ακίνητα έναντι ουχί ευκαταφρόνητων μισθωμάτων. Σε 5-6 τέρμινα αυτό είναι εφικτό. 20 χρόνια το τέρμινο. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρώσει το έργο της και η Επιτροπή που συνεστήθη τον Μάρτιο τ.έ. για την καταγραφή των καταπατημένων δημόσιων ακινήτων, ώστε να ορισθεί η διαδικασία και το τίμημα αντί του οποίου θα τα εξαγοράσουν οι καταπατητές. Αν θυμάστε, ο Μάρδας μάς έλεγε το 2015 ότι ένα τεράστιο ποσό θα αντληθεί από αυτές τις εξαγορές, πράγμα που θα συνέβαλλε μεγάλως στην αποτίναξη των Μνημονίων. Το μόνο που δεν μας είχε πει είναι το «πότε» θα γίνει αυτό.   
 
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα κακοδιαχείρισης είναι αυτό που ανέφερε ο Κουρουμπλής, μόλις ανέλαβε υπουργός το 2015. Είχε πει τότε ότι το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε ένα ακίνητο του Δημοσίου αρκετών χιλιάδων μ2 αντί € 20 εκ. Στο αχανές ακίνητο στεγαζόταν υπηρεσία του Δημοσίου αποτελούμενη από μερικές δεκάδες υπαλλήλων. Όρος του πωλητηρίου ήταν ότι το Δημόσιο θα μίσθωνε αμέσως το ακίνητο αντί € 4 εκ. ετησίως, όπερ και εγένετο. Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε και να μην ξεχνιόμαστε. Και δεν ήταν το μόνο.   
 
Α, να αναδημοσιεύσω και εγώ από την ιστοσελίδα του γνωστού Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου τα συναισθήματα ενός «μίζερου» που «θολώνει» την εικόνα της ευφορίας, αλλ’ όχι της Εφορίας κ.λπ. :
«©©©©© ΈΞΟΔΟΣ ΑΠΌ ΤΆ ΜΝΗΜΌΝΙΑ,,,
 
Με Βρίσκει Χτυπημένο στα 50 από καρκίνο τρίτου βαθμού εδώ και οχτώ Μήνες,,, Άρχισε ό Αγώνας τής σωτηρίας,,, Φίλε Πολάκη καί Για κάθε Πολάκη πού κάθησε στη καρέκλα τού υπουργείου υγείας, Μαζί με τά φερέφωνα πού σάς ακολουθούν,,, Αγώνας Επίπονος, Μαρτυρικός, Με Μία ΕΛΠΊΔΑ,,, Ότι Θά τόν Νικήσω,,, Νοσοκομεία,,, Εξετάσεις,,, Δεκάδες τρυπήματα με βελόνες δεύτερης διαλογής λόγο μνημονίων,,, χωρίς τά βασικά τά νοσοκομεία,,, Με έναν τεράστιο αγώνα τών Εργαζομένων νά προσφέρουν στους ανθρώπους που οδεύουν για τόν θάνατο,,, Ουρές,,, Λίστες,,, απελπισία γιατί έτυχε να μήν έχεις τά λεφτά νά απευθυνθείς Στα Ιδιωτικά Κέντρα Για Να σωθείς,,, Καί όμως Μέσα μου Νά λέω,,, Όχι ρε θά τά καταφέρουμε κόντρα σέ όλους αυτούς τους αδιάφορους τους Λίγους,,, Αυτούς που δεν μπορούν να φανταστούν πως είναι να μπαίνει μέσα σού ή βήτα διαλογής πεταλούδα την ώρα που ή νοσοκόμα κάνει προσπάθεια να σού βρει φλέβα καί πονάει καί αυτή μαζί Σού,,, ΔΕΝ Μπορείς Ρε Χοντροπετσο Πολιτικό Ζώο Νά Αισθάνεσαι τή Χημειοθεραπεία νά κυλάει μέσα στη φλέβα καί νά σέ καίει,,, Όχι ρε ΔΕΝ Μπορείς Νά νιώσεις τόν ιδρώτα τή παρενέργεια που σού Δημιουργεί,,, ΔΕΝ Μπορείς Νά Νιώσεις Νά Χάνεται Η Ζωή Σού Πολάκη Και Κάθε Πολάκη Τού Υπουργείου Υγείας,,, Και ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΝΆ ΜΟΥ ΛΕΣ ΌΤΙ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΔΎΟ ΜΉΝΕΣ ΘΆ ΕΊΜΑΙ ΣΤΗ ΛΊΣΤΑ ΓΙΑ ΝΆ ΚΆΝΩ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΕΣ ΜΉΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΆΒΩ,,,, ΔΎΟ ΜΉΝΕΣ ΠΟΎ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΟΙΡΑΊΟΙ,,,ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ,,, ΓΙΆ ΤΌΝ ΚΆΘΕ ΕΜΈΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΊΝΕΙ ΑΥΤΌ ΤΌ ΜΑΡΤΎΡΙΟ,,, ΌΧΙ ΠΟΛΆΚΗ ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΆ ΜΝΗΜΌΝΙΑ,,, ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ Τ ΣΥΝΈΠΕΙΕΣ ΤΟΎ ΜΝΗΜΕΊΟΥ,,, ΚΑΙ Ό ΚΌΣΜΟΣ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΑΠΌ Τ ΕΛΛΕΊΨΕΙΣ ΤΏΝ ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ,,, Καί Βάλατε και τή Δικιά μου τή ΖΩΉ ΣΈ ΛΊΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΉΣ,,, Αν μπορούσες να Μας νιώσεις θα είχες κάνει τά σωστά βήματα νά απαλύνεις τό πόνο χιλιάδων ανθρώπων που κάθε μέρα λιώνουν από τήν αρρώστια,,, Αλλά είσαστε όλοι σάς το πολιτικό προσωπικό τής χώρας,,, ΆΧΡΗΣΤΟΙ,,, ΑΝΊΚΑΝΟΙ,,, ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ…
Μόνο ΑΗΔΊΑ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΕ…»