Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συγγνώμη Ιβάν, συγγνώμη Μπέττυ.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

arkouda[H φήμη ότι ο Καρανίκας τουίταρε «στα τσακίδια Γιωργάκη» ελέγχεται ανακριβής – κι’ όπως είχα γράψει, «το ήθος δεν έχει ούτε αριστερό ούτε δεξιό πρόσημο», είναι δε και άτιμο, εξ ου και δεν πωλείται όσα λεφτά κι’ αν προσφέρει κανείς]

Αφού μελέτησα καλά και με κάθε λεπτομέρεια την εικόνα τού Ιβάν να μπουκάρει με το περίστροφο στο γήπεδο του ΜΠΑΟΚ, πίστεψα προς στιγμήν ότι ο δικός μου είχε βάλει μπρος για την Αδριανούπολη να απελευθερώσει τους 2 στρατιωτικούς μας που κρατούνται εκεί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και δεν είναι ούτε αιχμάλωτοι ούτε όμηροι, όπως μας ενημέρωσε το τέρας ψυχραιμίας  ΑνΥπΕθΑ Φωτίγκος σε συνεργασία με τον υπουργό των Βορείων Προαστείων Σκουρλέτη.

Την άλλη μέρα συνειδητοποίησα ότι οι αστυνομικοί τής φρουράς τού Ιβάν προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτό το απονενοημένο διάβημα, ώστε να συνεχίσει ο δικός μου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο απυρόβλητο, ενώ ελέγχεται η παρευρισκομένη στο γήπεδο Εισαγγελεύς, επειδή διέταξε τη σύλληψη των αστυνομικών, ως μη έδει, εξ ου και η διαταγή της δεν εξετελέσθη, ενώ δεν ελέγχονται αυτοί που παρέβησαν, ως μη όφειλαν, την εντολή της.

Δίωξη ασκήθηκε κατά του Ιβάν την επομένη για διατάραξη κοινής ποδοσφαιρικής ησυχίας. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο εισαγγελεύς Υπηρεσίας μελετούσε επί ώρες τη συμπεριφορά τού Ιβάν, ώστε να καταλήξει με απόλυτη βεβαιότητα στη διάταξη που πράγματι παρεβίασε, αν παρεβίασε, ο Ιβάν, προκειμένου να συντάξει το σωστό κατηγορητήριο,  καθότι ήταν πολύ περίπλοκη η υπόθεση: ένοπλος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε  Θεούς και Δαίμονες [δεν διώχθηκε για βλασφημία, διότι μιλούσε ρωσικά και δεν έγινε αντιληπτός] και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα. Ευτυχώς που δεν κάηκε η παράγκα.

Ο Ιβάν κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο και μόλις έληξε η διορία τού αυτοφώρου, εμφανίστηκε άνετος και ωραίος. Όπως κάνει ο καθένας που το παίζει μάγκας, αλλά μετά αναδιπλώνεται. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα να απαθανατίζεται σιδηροδέσμιος ο Ιβάν οδηγούμενος στον  Εισαγγελέα με το να μεταφέρεται με χειροπέδες ένας απλός μαλάκας πολίτης. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑΣ.

Εν τω μεταξύ στην πρωτεύουσα της Ουζουμπούρου η δημοκρατική  πλειοψηφία στην Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Νovartis απεφάνθη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι δυνατόν να εμφανισθούν ενώπιόν της, διότι τότε θα χάσουν την προστασία που τους παρέχει ο νόμος, ενώ οι μη προστατευόμενοι μάρτυρες που προθυμοποιούνται να καταθέσουν, δεν είναι ευπρόσδεκτοι, διότι χαλάνε την πιάτσα.

Παλαιότερα είχα περιγράψει σε αρθρίδιό μου την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, για να εξηγήσω τους λόγους που θα ηρνούμην για πρώτη φορά στη ζωή μου να ασκήσω το εκλογικό δικαίωμά μου. Ανέσυρα το άρθρο μου και διαπίστωσα τη μεγάλη παράλειψή μου: δεν είχα συμπεριλάβει τον Ιβάν Σαββίδη στον σκληρό πυρήνα αυτών που ασκούν την εξουσία κινώντας τα νήματα των ανδρεικέλων που εκλέγουμε. Γι’ αυτό το ατόπημα ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Ιβάν. Ταυτόχρονα, όμως, κατάλαβα επί τέλους τί εννοούσε η Μπέττυ όταν είχε πει «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». Πόσο δίκηο είχε. Γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη και από τη Μπέττυ.           

http://makpress.blogspot.gr/2015/09/20092015.html

Όσο για τις αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης τις σχετικές με τη βρώμα και δυσωδία του ποδοσφαίρου, μου θύμισαν το απόφθεγμα: «Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη έχει τόση σχέση με τη δικαιοσύνη όση έχει η Στρατιωτική Μουσική με τη μουσική».