Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η αλήθεια πάντοτε λάμπει δια της ατέγκτου Δικαιοσύνης.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Μόλις είχα τελειώσει την ανάγνωση μιας ποινικής απόφασης, όταν το αγαπητό makpress μού θύμισε ότι η κ. Σταυρούλα Κουράκου και ο σύζυγός της Γιάννος, ο βετεράνος της λυσσαλέας πάλης για τον σοσιαλισμό, έχουν καταδικασθεί έκαστος  σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή € 10.000 για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» το 2009 - υπόθεση που προέκυψε από τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» το 2012. Αν δεν με απατά η μνήμη μου επρόκειτο για € 1,2 εκ.  μόνον, τα οποία δεν κατόρθωσε το ζεύγος να δικαιολογήσει. Πλήρωσαν 4 έτη Χ 12 μήνες = 48 μήνες Χ 30 ημέρες = 1440 ημέρες Χ 2 [το ημερήσιο ποσό διπλασιάζεται]  = 2880 Χ € 10 = 28.800 + 10.000 = € 38.800 Χ 2 καταδικασθέντες =  € 77.600. Κέρδος € 1.122.300. Βγάλε και τα δικηγορικούλια κατ’ ελάχιστον, καθαρά € 1.100.000. Pas mal.
Η απόφαση που μόλις είχα διαβάσει αφορούσε σε αδίκημα απάτης κατ’ εξακολούθηση, ήτοι είσπραξης € 150 τη μια μέρα και € 150 την επομένη για μια δουλειά που δεν έκανε ο υποσχεθείς κατηγορούμενος. Ο ερήμην δικασθείς απατεών διέπραξε το αδίκημα δις, εξ ου και το «κατ’ εξακολούθηση». Η ποινή του ήταν 12 μήνες μετατραπείσα προς € 5. Επειδή ο καταδικασθείς δεν έχει να πληρώσει [12 Χ 30 = 360 Χ  10 € = 3.600], εκτίει έγκλειστος την ποινή του. Ο αλήτης, ο αρχιαπατεών. Ούτε του ευεργετήματος της αναστολής έτυχε, αν και είχε τα προσόντα, επειδή ο δικαστής έκρινε πως πρέπει να εγκλεισθεί, για να φρονηματισθεί.  Έφαγε € 300 και μπήκε μέσα κυριολεκτικώς μεν λόγω φυλάκισης,  μεταφορικώς δε κατά € 3.300.  
Τον Μαρτίνη τον έπιασαν μετά από υπερδεκαετή δράση με μπόλικα εκατομμύρια. Τον αρχιαπατεώνα των € 300 τον ξεμπέρδεψαν σε 4 χρονάκια.  Τα αδικήματα, μάλιστα, του Μαρτίνη λέγεται πως έχουν παραγραφεί, δηλαδή είχαν διαπραχθεί προς 15ετίας, στη διάρκεια της οποίας ουδείς είχε πάρει πρέφα. Ούτε ένας εισαγγελέας.  Όχι παίζουμε ρε!!!

Κατά τα λοιπά διάρρηξη έγινε στα γραφεία του επονομαζόμενου νέου ΣΔΟΕ και εκατοντάδες φάκελοι φοροδιαφυγής έκαναν φτερά. Θυμώνεις με την είδηση, επειδή οι αρμόδιοι δεν φροντίζουν για την ασφάλεια τέτοιων ευαίσθητων στοιχείων επαφιέμενοι προφανώς στα υποζύγια που θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι αυτό: από το 1986 που κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο κτήριο, το μισθώνει το ΥπΟικ, μολονότι δεν πληροί ούτε μία προδιαγραφή ασφαλείας. Όσον αφορά στο κτήριο του παλιού ΣΔΟΕ (Πειραιώς και Χαμοστέρνας) παρέμειναν μόνο λίγοι υπάλληλοι και οι εισαγγελείς. Περισσότερο από το μισό παραμένει άδειο, αν και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές. Για το μισο-άδειο αυτό κτίριο του ΣΔΟΕ το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει κάθε μήνα 70.000 ευρώ στον κ. Συγγελίδη, ιδιοκτήτη και πρώην σύζυγο της τέως βουλευτού και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη. Κάπως έτσι αξιοποιείται η δημόσια περιουσία από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και θα αξιοποιείται από  το νέο Υπερταμείο.

Κυρία Ευτέρπη μου, δεν παραγγέλλεις κάποια έρευνα για το αδίκημα της απιστίας, όταν υπάρχουν κενά ακίνητα του Δημοσίου ή ν.π.δ.δ. κατάλληλα για τη στέγαση Υπηρεσιών, αλλά το Δημόσιο μισθώνει ακίνητα τρίτων, οι οποίοι, όλως, τυχαίως, έχουν σχέση με πολιτικούς κ.λπ.; Γι’ αυτό που λέγεται κοινώς «διαπλοκή του κερατά».