Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

28+1 κατασκευαστές μεταναστών συνιστούν...

Πηγή : http://www.komistes.gr/281-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD/

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Και όμως, δεν γίνονται μόνον στην Ελλάδα τέτοια έργα. Απόδειξη η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας της 18.03.2016, για την οποία πανηγυρίζουν πολλοί, ενώ μερικοί, πιο συγκρατημένοι, λένε πως από τα ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.

Εγώ, ως μη διπλωμάτης, μη πολιτικός, μη εξωνημένος κονδυλοφόρος παρατηρώ τα εξής στην περίφημη συμφωνία.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ

1] Οι 28 εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και την αλληλεγγύη τους στον τουρκικό λαό, τον οποίο συλλυπήθηκαν. Επίσης, επανέλαβαν την αδιάλειπτη υποστήριξή τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της.  Για τον πόλεμο στη Συρία ούτε κουβέντα.

2] Πουθενά στο κείμενο δεν υπάρχει ο όρος «Σύρος πρόσφυγας». Λόγος γίνεται μόνον για «παράτυπους μετανάστες», «παράνομους μετανάστες» και «μετανάστες»  που εισέρχονται στην ΕΕ και για € 3 δισ. που θα καταβληθούν στην Τουρκία για τη διευκόλυνση των «εκεί προσφύγων» γενικώς. Επίσης, γίνεται λόγος για επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που «δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας και διέρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα», για την υποχρέωση των Τούρκων «να πάρουν πίσω όλους τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνονται στα τουρκικά ύδατα», για συμφωνία «να συνεχίσουν την ενίσχυση των μέτρων κατά των λαθρεμπόρων των μεταναστών επικροτώντας την εγκατάσταση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος» και το γεγονός ότι «η Τουρκία και η ΕΕ αναγνωρίζουν ότι απαιτούνται ακόμη περαιτέρω, γρήγορες και αποφασιστικές προσπάθειες», εξ ου και «Για να σπάσει το επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων και για να προσφέρουν στους μετανάστες μια εναλλακτική λύση από το να θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, η ΕΕ και η Τουρκία αποφάσισαν σήμερα να τερματίσουν την παράτυπη μετανάστευση από την Τουρκία προς την ΕΕ.»

Αυτό καταδεικνύει ότι ακόμη και οι Σύροι που εισέρχονται στην ΕΕ από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες, αφού η Τουρκία αποτελεί ασφαλή χώρα, στην οποία είχαν βρει καταφύγιο.

3] Όσοι «μετανάστες» εισέρχονται στην ΕΕ από 20.03.2016 θα επαναπροωθούνται, αν δεν ζητούν άσυλο. «Μετανάστες», των οποίων απερρίφθη η αίτηση για άσυλο, θα επαναπροωθούνται ομοίως.

4] «Το κόστος των επιχειρήσεων επιστροφής των παράνομων μεταναστών θα καλυφθεί από την ΕΕ».

5] Οι Σύροι αποκαλούνται απλώς «Σύριοι». Όχι πρόσφυγες.

6] «Η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη νέων δρομολογίων είτε στη θάλασσα είτε την ξηρά για παράνομη μετανάστευση που θα ανοίξουν από την Τουρκία προς την ΕΕ, και θα συνεργαστεί με τα γειτονικά κράτη, καθώς και την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση. Μόλις τα παράνομα περάσματα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ λήξουν ή τουλάχιστον έχουν ουσιαστικά και σταθερά μειωθεί, ένα Εθελοντικό Σύστημα Ανθρωπιστικής Εισόδου θα ενεργοποιηθεί. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα συμβάλουν σε εθελοντική βάση στο εν λόγω καθεστώς».

7] «Η ΕΕ … θα επιταχύνει περαιτέρω την εκταμίευση των αρχικά κατανεμηθέντων €3.000 εκατομμυρίων στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία». Άρα, πρόσφυγες υπάρχουν μόνον στην Τουρκία.

8] «Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα συνεργαστούν με την Τουρκία σε κάθε κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στο εσωτερικό της Συρίας, ιδίως σε ορισμένες περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα, που θα επιτρέψει στον τοπικό πληθυσμό και τους πρόσφυγες να ζήσουν σε περιοχές που θα είναι πιο ασφαλείς».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

1] Δεν υπάρχουν στο ελληνικό έδαφος πρόσφυγες κερα-Τασία. Υπάρχουν μόνον παράνομοι μετανάστες, ήτοι λαθρομετανάστες.

2]  Οι 29 δεν είπαν κουβέντα για τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία. Δηλαδή για την πηγή του κακού. Θα φροντίσουν μόνον για τους Σύρους που κατοικούν κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα να ζουν καλλίτερα και ασφαλέστερα.

3] Οι 29 ανεγνώρισαν ότι  το μεταναστευτικό πρόβλημα δημιουργούν λαθρέμποροι.

4] Η μάσα [€ 3 δισ.] κάνει θαύματα.

Αναμένουμε τώρα να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, για τα οποία πολλοί αμφιβάλλουν γνωρίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος σε οποιαδήποτε συμφωνία.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Ας δούμε πώς έλυσε το πρόβλημα της Κω ο Δήμαρχός της κ. Κυρίτσης. Τον άκουσα ιδίοις ωσί να βεβαιώνει ότι το νησί του φιλοξενεί τώρα μόνον 70-100 μετανάστες. Ναι, το νησί που δεινοπάθησε όλο το 2015 και στο οποίο τα ΜΑΤ έδερναν προ καιρού ανηλεώς τους κατοίκους του που αντιδρούσαν στην κατασκευή hot spots.  

Ο Δήμαρχος, λοιπόν, ήλθε σε επαφή με τον ομόλογό του της απέναντι  Αλικαρνασσού  και συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατόν να διαλυθούν Κως και Αλικαρνασσός που ζουν από τον τουρισμό εξ αιτίας των δουλεμπόρων που προωθούν τους μετανάστες κατά χιλιάδες στην Κω μέσω Αλικαρνασσού. Και ω του θαύματος οι ροές προς Κω σταμάτησαν. Πιο απλά δεν γίνεται. Μη μου πείτε ότι ο Τούρκος Δήμαρχος έπεισε μόνος του τους δουλεμπόρους να πάψουν να χρησιμοποιούν την πόλη του ως μέσο διελεύσεως προς Κω. Άρα! Η μάσα ενώνει τους λαούς.    

Σώτος

Υ.Γ. Και μία απορία: αφού η Αντζελίνα Τζολί είναι πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τί γύρευε στην Ελλάδα, όπου έχουμε μόνον μετανάστες και με τη βούλα των Αρχηγών των 28 κρατών- μελών της ΕΕ; Η απάντηση εδώ : http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23771:ange-zaf&catid=81:kivernisi&Itemid=198