Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Για αυτά τα ελληνόπουλα που πεινάνε δεν συγκινήθηκε κανείς!

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων σε ανακοίνωσή του δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν 782 παιδιά πολυτέκνων στο νομό της Σάμου λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών.

Διαβάστε την επιστολή.

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
ΥΕΘΑ Παναγιώτη Καμμένο.
Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο.
Βουλευτή Σάμου Σεβαστάκη Δημήτριο.
Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο Νικόλαο.
Δημάρχους Σάμου: κ. Αγγελόπουλο Μιχαήλ,
Ικαρίας: κ. Στυλιανό Σταμούλο &
Φούρνων κ. Ιωάννη Μαρούση.
Άπασες Φιλανθρωπικές Οργανώσεις – Μ.Κ.Ο – Ο.Η.Ε. κλπ εν τη Σάμο Ευρισκόμενες καθώς και Απάντων των Αδελφών.
ΚΟΙΝ.: Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.
Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων.

ΘΕΜΑ: Επιβίωση Ανηλίκων Τέκνων Πολύτεκνων Οικογενειών.

ΣΧΕΤ.: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

1. Σας γνωρίζουμε ότι στα ακριτικά νησιά μας προσπαθούν να επιβιώσουν εκτός των εκατοντάδων πολύτεκνων γερόντων με ενήλικα αλλά και άνεργα σε συντριπτικό ποσοστό τέκνα, εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα όπως παρακάτω:

α. Ανατολική Σάμος: 363 τέκνα ανήλικα πολυτέκνων.

β. Δυτική Σάμος : 224 τέκνα ανήλικα πολυτέκνων.

γ. Ικαρία – Φούρνοι: 195 τέκνα ανήλικα πολυτέκνων.

2. Τα ανωτέρω τέκνα εκτός της στοιχειώδους διατροφής , πληρωμής των πάσης φύσεως λογαριασμών – χαρατσίων της οικογένειας χρειάζονται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγιές οικογενειακό περιβάλλον καθώς και ψυχολογική υποστήριξη λόγω της συνεχιζόμενης και διευρυνόμενης κρίσης.

3. Παρακαλούμε, για την ενημέρωσή σας και τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειές σας ειδάλλως σε περίπτωση αδυναμίας σας να προβούμε σε ενέργειες προς άλλες κατευθύνσεις.

4. Αναμένουμε έμπρακτη φιλανθρωπική σας δράση εντός 15 εργασίμων ημερών.

Μη απάντησή σας από εμάς μη καταδικαστέα και συγχωρητέα αλλά κοινοποιήσιμη στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο.

5.Στοιχεία οικογενειών σας αποστέλλουμε άμεσα με αίτησή σας.

Με σεβασμό,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Απόστολος Γ. Τσιώλης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Β. Βούρος

Διαβάστε τώρα εδώ :

Οι λαθρομετανάστες πετάνε στα σκουπίδια τα δωρεάν γεύματα του Τσίπρα!

Πηγή : http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokleistiko-oi-lathrometanastes-petane-sta-skoupidia-ta-dwrean-geumata-pou#ixzz43Uf3WqTa

Οι σιτιστές των λαθρομεταναστών αρνήθηκαν να παρέχουν γεύματα σε φτωχή ελληνική οικογένεια του Περάματος. Το πλούσιο μενού που πέταξαν στα σκουπίδια οι λαθρομετανάστες περιείχε εκτός των άλλων χταποδάκι και κοφτό μακαρόνι!

Ανώνυμος αποστολέας έστειλε φωτογραφίες που προέρχονται από το κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό, όπου «φιλοξενούνται» αυτή τη στιγμή 2000 λαθρομετανάστες Αφγανοί και μόνο δύο οικογένειες Σύρων προσφύγων. Χαρακτηριστικό στην επικοινωνία του - εκτός του γεγονότος ότι δεν εμπιστεύεται κανένα από τα ΜΜΕ - ήταν, όπως επέμεινε, το αίσθημα ντροπής που ένιωθε.

Την ώρα που οι λαθρομετανάστες πετάνε τις μερίδες με το φαγητό που με επιμέλεια ετοιμάζει κάτω από σχεδόν ιδανικές συνθήκες υγιεινής ο Ελληνικός Στρατός- επειδή δεν τους άρεσε το μενού-  εξοργιστική και συνάμα θλιβερή είναι η περίπτωση μιας Ελληνίδας μητέρας που εμφανίστηκε πρόσφατα στην πύλη του στρατοπέδου και διακριτικά παρακάλεσε τους αστυνομικούς της φρούρησης για τρεις μερίδες φαγητού για την οικογένειά της. Εμβρόντητοι εκείνοι και αφού ενημέρωσαν τους στρατιωτικούς που είναι υπεύθυνοι για το συσσίτιο ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να της δώσουν έστω και μία, αφού, «οι διαταγές είναι σαφείς» και αφορούν τη σίτιση μόνο των λαθρομεταναστών!

Σχόλιο "Rib and Sea".

Θέλω να πω, κατ' αρχάς, ότι δεν αισθάνομαι καμμία απολύτως ενοχή επειδή παραπέμπω σε άρθρο που αναρτήθηκε στο site της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν άλλωστε καταστάσεις τις οποίες μπορεί να καταγγείλει οποιοσδήποτε έλλην πολίτης, χωρίς να είναι απαραιτήτως μέλος ή οπαδός της Χρυσής Αυγής, ακόμη και αν οι απόψεις του ταυτίζονται μερικές φορές με αυτές των χρυσαυγιτών.

Ποιος να του δώσει σημασία; Αυτός είναι Έλλην και αναλώσιμος... Αναρωτιέμαι, εδώ και πολύ καιρό, για την επιλεκτική πρεμούρα των ελληνικών Αρχών να διασώσουν τους Ασιάτες και Αφρικανούς πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, να τους δώσουν στέγη, φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη στιγμή κατά την οποίαν αδιαφορούν παντελώς για τους άστεγους και πεινασμένους συμπατριώτες μας. Μου είπε κάποιος ότι αυτό συμβαίνει χάρις στα κονδύλια που στέλνει η Ε.Ε. Μάλιστα! Η Ε.Ε., με άλλα λόγια,  χρηματοδοτεί την διάσωση και την φιλοξενία των προσφύγων και λαθρομεταναστών, οι οποίοι συρρέουν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα, την ώρα που οι "θεσμοί", και οι τοκογλύφοι τους οποίους εκπροσωπούν, δεν ξέρουν τι να κάνουν για να εξαθλιώσουν μια ώρα νωρίτερα τον ελληνικό λαό!

Οι πτήσεις των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ κοστίζουν, λένε οι αρμόδιοι, και αποφεύγουν να τα στέλνουν στα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όταν η ανάγκη το απαιτεί, αδιαφορώντας αν χάνονται ανθρώπινες ζωές. Δεν βαριέσαι. Αυτοί είναι γηγενείς, είναι αναλώσιμοι! Σπεύδουν όμως αμέσως τα ελικόπτερα, τα ναυαγοσωστικά και τα πλωτά του Λιμενικού μόλις λάβουν σήμα πως κάποια τουρκική "σαμπρέλλα" τρύπησε στα νερά της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, του Αγαθονησίου ή της Λέρου και κινδυνεύουν οι ζωές των προσφύγων και λαθρομεταναστών που κρέμονται σαν τα σταφύλια επάνω τους. Δεν λέω, να βοηθηθούν. Άνθρωποι είναι άλλωστε κι' αυτοί. Η επιλεκτική όμως στάση των Ελληνικών Αρχών και η αδιαφορία τους γι' αυτούς που τους ψηφίζουν, με εξοργίζει.

Έγινε μόδα και είναι "in" να τρέχουν τελευταία οι celebrities και οι μεγαλοεπιχειρηματίες στα Hot Spots και να μοιράζουν τρόφιμα, χαμόγελα και αγκαλιές, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκονται (εντελώς τυχαία) και τους απαθανατίζουν οι κάμερες των μέσων της μαζικής μας εξαπάτησης. Δεν είδα όμως τον Σάκη, τον υιό Κόκκαλη ή την ανορεκτική Τζολί να προσφέρουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στους εξαθλιωμένους έλληνες...

Σταματώ εδώ γιατί ελάχιστα απέχει η οργή από την ύβριν...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος