Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

48.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες πέντε ημέρες!

Πηγή : http://www.hurriyetdailynews.com/greece-sees-record-48000-arrivals-in-past-five-days-iom-.aspx?pageID=238&nID=90280&NewsCatID=351

Μετάφραση : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν με φουσκωτό στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015.Η Ελλάδα κατέχει ήδη το ρεκόρ των 48.000 μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι αποβιβάστηκαν στις ακτές της στο χρονικό διάστημα των πέντε μόλις τελευταίων ημερών, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) στις 23 Οκτωβρίου.

"Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, 48.000 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, ή 9.600 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες σε κάθε μία από τις τελευταίες πέντε ημέρες", λέει ο. Δ.Ο.Μ. σε μια ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο διάστημα μεταξύ 17 και 21 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των αφίξεων κορυφώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, όταν 11.000 σχεδόν άνθρωποι αποβιβάστηκαν στα ελληνικά νησιά, δήλωσε εκπρόσωπος του Δ.Ο.Μ. "Η εισροή αυτή βρήκε τις τοπικές Αρχές απροετοίμαστες. Οι περισσότεροι από τους μισούς αποβιβάστηκαν στο νησί της Λέσβου που είχε 27.276 αφίξεις κατά την διάρκεια των πέντε τελευταίων ημερών", δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Το νησί της Χίου είχε ένα ρεκόρ 9.750 αφίξεων την ίδια χρονική περίοδο.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που διέσχιζαν τη Μεσόγειο και έφθαναν στην Ευρώπη μειωνόταν απότομα καθώς πλησίαζε ο χειμώνας, αλλά ο Δ.Ο.Μ. λέει ότι οι πρόσφατες αφίξεις πέρασαν κατά πολύ ακόμη και τις καλοκαιρινές αφίξεις!

Η Χίος που δεχόταν μόνο 300 μετανάστες την ημέρα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, μόνο κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δέχθηκε 2.000 μετανάστες την ημέρα, λέει ο Δ.Ο.Μ.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες, περισσότεροι από 600.000 προσπαθούν να γλυτώσουν από τη βία κυρίως στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αψηφώντας μέχρι στιγμής το επικίνδυνο θαλασσινό ταξίδι προς την Ευρώπη.

Ο αυξανόμενος αριθμός των ατόμων που επιχειρούν το πέρασμα στην Ελλάδα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων στη θάλασσα, είπε εκπρόσωπος του Δ.Ο.Μ. Από τις 19 Οκτωβρίου, 18 μετανάστες και πρόσφυγες πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει κατά την διάρκεια δύο διαφορετικών περιστατικών. Μέχρι τώρα, αυτόν τον χρόνο, 335 περίπου άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, λέει ο Δ.Ο.Μ.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας το πολύ πιο μεγάλο και πιο επικίνδυνο πέρασμα από τη Λιβύη προς την Ιταλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων.

Σχόλιο "Rib and Sea".

Έχω γράψει πολλές φορές γι' αυτή την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Έχω ζητήσει την ανάκληση της δημοσιογραφικής μου διαπίστευσης στο Υ.Ε.Ν., καταγγέλοντας τις προδοτικές επιλογές ανεγκέφαλων υπουργών και πρωθυπουργών που ρυθμίζουν την εξωτερική και μεταναστευτική μας πολιτική : http://www.ribandsea.com/waves/1596-parakalo-na-anakalesete-tin-diapistefsi-mou-sto-ypourgeio-sas

Έχω προβλέψει (και όχι μόνο εγώ) εδώ και αρκετά χρόνια, τους σοβαρούς κινδύνους που επιφυλάσσει η "ειρηνική" εισβολή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών για την εθνική μας συνοχή, την ανεργία, την αύξηση της εγληματικότητας, την ασφάλεια των πολιτών, την Υγεία και την Παιδεία.

Σήμερα η κατάσταση ξεφεύγει πλέον από κάθε όριο και γεννάει άλλες σκέψεις, εφιαλτικές, καθώς αποκαλύπτονται τα υποχθόνια σχέδια των Άγγλων, που δημιούργησαν το σημερινό χάος στη Συρία. Καθώς αποκαλύπτονται τα ελεεινά σχέδια των Γερμανών, που άνοιξαν τα σύνορά τους για να δεχθούν περιορισμένο αριθμό προσφύγων ώστε να εκμεταλλευτούν τα φθηνά εργατικά τους χέρια. Καθώς οι Η.Π.Α., που κυρίως ευθύνονται για το δράμα των κατοίκων του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης, ποιούν την νήσσαν, ασκούν αφ' υψηλού κριτική και δεν δικάζονται για τα συνεχή εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος