Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Only the Irish can tell a story!

Barry had long heard the stories of an amazing family tradition. It seems that his father, grandfather and great-grandfather had all been able to walk on water on their 18th birthday.

On that special day, they'd each walked across the lake to the pub on the far side for their first legal drink.

So when Barry's 18th birthday came around, he and his pal Slick took a boat out to the middle of the lake.

Barry, stepped out of the boat...and nearly drowned!

Slick just barely managed to pull him to safety.

Furious and confused, Barry went to see his Grandmother, "Grandma" he asked, "tis me 18th birthday, so why can't I walk across the lake like me father, his father and his father before him?".

Granny looked deeply into Barry's, troubled eyes and said,

"Because ye father, ye grandfather and ye great-grandfather were all born in December when the lake is frozen, and ye were born in August, ya fekin idiot!

Και η μετάφραση στα ελληνικά :

Ο Barry άκουγε συχνά τις ιστορίες για μια εκπληκτική οικογενειακή παράδοση. Φαίνεται πως ο πατέρας του, ο παππούς του και ο προπάππους του κατάφεραν όλοι να περπατήσουν επάνω στο νερό στα 18α γενέθλιά τους.

Εκείνη ακριβώς την ημέρα είχαν και οι τρεις τους περπατήσει επάνω στα νερά της λίμνης μέχρι την απέναντι πλευρά της για να πιουν το πρώτο τους νόμιμο ποτό.

Έτσι, όταν έφθασε η ημέρα των 18ων γενεθλίων του Barry, αυτός και ο φιλαράκος του ο Slick μπήκαν σε μια βάρκα και έφθασαν στη μέση της λίμνης. Ο Barry βγήκε έξω από τη βάρκα και λίγο έλειψε να πνιγεί! Ο Slick μετά βίας κατάφερε να τον σώσει από βέβαιο πνιγμό!

Έξαλλος και συγχισμένος ο Barry πήγε στη γιαγιά του και την ρώτησε : "Γιαγιά, σήμερα είναι τα 18α γενέθλιά μου. Γιατί λοιπόν δεν μπορώ να διασχίσω τη λίμνη περπατώντας όπως έκανε ο πατέρας μου, ο πατέρας του και ο παππούς του πριν από αυτόν;

Η γιαγιά κοίταξε βαθειά μέσα στα ταραγμένα μάτια του Barry και του είπε :

Γιατί ο πατέρας σου, ο παπούς σου και ο προπάππους σου είχαν όλοι γεννηθεί τον Δεκέμβρη όταν η λίμνη είναι παγωμένη, ενώ εσύ γεννήθηκες τον Αύγουστο ηλίθιε!

Καταλάβαμε τίποτε συνέλληνες;