Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η "Εθνική" Τράπεζα και η Τράπεζα της "Ελλάδος" δεν είναι Ελληνικές!

Πηγή : http://banquedorient.org/web/?p=4320

Του Ελευθέριου Ρήνου.

Ανέβηκε το πρώτο βίντεο από το video blog, που θα μας συντροφεύσει μέχρι το ντοκιμαντέρ για την Τράπεζα Ανατολής. Στο video blog θα αναφερθούμε στη συγχώνευσή της με την Εθνική Τράπεζα και τις δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής και την ΕΤΕ.

Στο πρώτο βίντεο βάζουμε τις βάσεις για το video blog και “σκοτώνουμε” το μύθο ότι η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος αντιπροσωπεύουν ελληνικά συμφέροντα. Πρόκειται για δύο Ανώνυμες Εταιρείες με στόχος το κέρδος, εκπροσωπώντας ξένα επενδυτικά κεφάλαια. Αρκετά από τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο βίντεο, τόσο για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα την εποχή της συγχώνευσης της Τράπεζας Ανατολής, όσο και για την Εθνική Τράπεζα, προέρχονται από παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο “Η Τράπεζα Ανατολής και το περιβάλλον της συγχώνευσης” (βλ: http://banquedorient.org/web/?page_id=55).

Τέλος, η σελίδα του Wikipedia στην οποία η Εθνική Τράπεζα αναφέρει ότι την πλειοψηφία των μετοχών κατά την ίδρυση της είχαν οι Rothschild βρίσκεται εδώ : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82