Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Υποκειμενική... αντικειμενικότητα.

Πηγή : http://olympia.gr/2014/09/26/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου).

Φιλότιμη προσπάθεια καταβάλλεται προκειμένου να αμβλυνθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις από την φορολαίλαπα.
Επιστρατεύονται λέξεις – παλιά τους τέχνη κόσκινο- όπως:

“Αποκατάσταση Αδικιών”, “Αντικειμενικότητα”. Πρόσφατα κυριαρχεί η “ΕΝΦΙΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ” του … υποκειμενισμού, της δολιότητας, της ιδιοτέλειας των κρατούντων. Καταφεύγουν στο -διάτρητο, αχρηστευμένο πλέον – σωσίβιο των: “Αντικειμενικών Αξιώ픨(“Α.Α”).

Ο όρος “Α.Α” είναι ατυχής, ευφημιστικός, παραπλανητικός, επειδή δεν εμπεριέχει ούτε καν ψήγματα αντικειμενικότητας, δεδομένου ότι υπάρχει έντονος: Υποκειμενισμός, συμφεροντολογική στόχευση, αυθαιρεσία, αναλγησία, αδικία των φυλάρχων προς τους ιθαγενείς υπηκόους τους (!).

Κάποτε οι “Α.Α” ήταν μικρότερες των πραγματικών (“Π.Α”). Καθιερώθηκαν για να μειωθεί – κάπως – η απώλεια εσόδων του Κράτους εξαιτίας της φοροαποφυγής στις αγοροπωλησίες.

Πολλά άλλαξαν (Σ.Σ με εξαίρεση τον: Λαϊκισμό, τον πολιτικαντισμό και την αδυναμία / ανικανότητα των – διαχρονικά – διαχειριζόμενων την εξουσία, αλλά και των λοιπών συμμετόχων του κομματικοκρατικού συστήματος εξουσίας) έκτοτε. Ήρθαν τα πάνω κάτω. Πως θα μπορούσε η σχέση “Α.Α” ΚΑΙ “Π.Α” να μείνει ανεπηρέαστη;
Έτσι ενώ είχαμε: “Α.Α”<“Π.Α” τώρα : “Α.Α” >”Π.Α” (!…..).

Κραυγαλέες αδικίες, εξωπραγματικές συναλλαγές, περαιτέρω απαξίωση των -ήδη – εξευτελιστικών τιμών των ακινήτων. Και (ώ! του θαύματος; ) έγινε:

Αποφασίστηκε να μην αλλάξουν οι ανεδαφικές, πλασματικές “Α.Α” (Σ.Σ … θα το δούν εν καιρώ….. ) καθώς και η περί δικαίου και αντικειμενικότητας αντιλήψεις. Θα πορευτούμε με τις ίδιες “Α.Α”. Εξάλλου οι Τροικανοί αποικιοκράτες τις θέλουν μέχρι το 2018 (!). (Σ.Σ Σε πρώτη δόση).

Το πόπολο οδηγείται αντικειμενικά / νομοτελειακά σε συνθήκες ασφυξίας, βίου αβίωτου, αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και η δυνατότητα των κατόχων: μαχαιριού και πεπονιού, να τις αυξάνουν κατά το δοκούν και συμφέρειν, τους ίδιους (!).

Π ρ ό τ α σ η:

Κατάργηση των – αναντίστοιχων προς την πραγματικότητα της αγοράς – “Α.Α”.

Υ.Γ Ας μην είμαστε μεμψίμοιροι. Αδικούμε συχνά τους εξουσιαστές μας αμφισβητώντας το διανοητικό, το ηθικό, το πατριωτικό τους διαμέτρημα. Φαίνεται όμως πως βάλθηκαν να μας διαψεύσουν επιτυγχάνοντας:

- Ανήκουστη αναστροφή σχέσης Αξιών: “Α.Α”>”Π.Α”.
- Εκκωφαντική αύξηση: Αδικίας, αναλγησίας κρατικής, παραλογισμού μανδαρίνων, απαξίωσης της Ελλάδας, φτωχοποίησής της.
- Επικράτηση του υποκειμενισμού, ο οποίος υποσκέλισε – ακύρωσε ουσιαστικά    – την έννοια της αντικειμενικότητας (!).

Εξ αντικειμένου, δεν είναι εύκολα προσπελάσιμος ο τρόπος με τον οποίο σκέπτονται και ενεργούν οι καθ’ύλην αρμόδιοι (εγ)κέφαλοι. Προσφέρονται πάντως ως αντικείμενο μελέτης ειδικών επιστημόνων (Προϋπόθεση : Η αντικειμενοποίηση της περίπτωσής τους έξω από κομματικά πλαίσια / στεγανά).