Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βάπτιση παρά θίν' αλός στον Εμπορειό της Κάσου..

Περιγράφει και βιντεοσκοπεί ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Άλλη μια βάπτιση στη θάλασσα έχω βιντεοσκοπήσει, στην Ανάβυσσο, τότε που ο Γιώργος Καρατζαφέρης βάπτισε το κοριτσάκι ενός φίλου. Έμελλε να ξαναδώ το ίδιο έργο φέτος, στον Εμπορειό της Κάσου, με σύσσωμο τον κόσμο του ακριτικού νησιού και όσους επισκέπτες του καλοκαιριού είχαν μείνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να παρακολουθούν το πρωτοφανές για την Κάσο θέαμα. Ο παπά Γιάννης, εξαιρετικός και ψύχραιμος, σήκωσε τα ράσα και μπήκε στο νερό κρατώντας προσεκτικά τη Στέλλα Φλωρεντία, με τη νεαρή να απολαμβάνει χωρίς κλάματα το ζεστό νερό της θάλασσας του Εμπορειού και τον κόσμο να ξεσπά σε παρατεταμένο χειροκρότημα. Είναι αυτές οι στιγμές χαράς και ελπίδας που έχουν ανάγκη οι ακρίτες για να συνεχίσουν να ζουν στις απομονωμένες και ξεχασμένες μικρές πατρίδες του Αιγαίου.

Να ζήσεις Στέλλα Φλωρεντία. Σου εύχομαι να μείνεις στο νησί, να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια και να βαπτίσεις κι' εσύ τα παιδιά σου στον Εμπορειό. Μακάρι να κολυμπάς για πάντα στα νερά του, όπου άκουσες για πρώτη φορά το όνομά σου. Το βίντεο που ακολουθεί είναι το μικρό συμβολικό μου δώρο στη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής σου...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Σημείωση : Το YouTube διέγραψε δυστυχώς το βίντεο της βάπτισης γιατί, παραβιάζει, όπως με ενημέρωσε, τις Οδηγίες της Κοινότητας! Ο πουριτανισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ενοχλήθηκαν προφανώς οι υπεύθυνοι του YouTube από την εμφάνιση της μικρής Στέλλας που βαπτίστηκε γυμνή στα νερά του Εμπορειού. Ε τι να κάνουμε; Πρέπει μάλλον να βαπτίζουμε ντυμένα τα μωρά όταν βαφτίζονται για να μην ενοχλούνται οι ψευτοπουριτανοί του YouTube!