Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Aντιδράσεις και δηλώσεις στην Τουρκία για την πορεία της Χρυσής Αυγής.

Πηγή : http://tourkikanea.gr/2014/04/xa-16/

Μετάφραση από τα τουρκικά : Κοσμάς Καραίσκος.

Μουσταφάογλου : "Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν εγκαταλείπουν τα εδάφη που ζούνε επειδή ούρλιαξαν εκατό σκυλιά".

Ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου.Μέλη του κόμματος Χρυσή Αυγή στη Δυτική Θράκη με μια ξαφνική έφοδο, έφτασαν μπροστά στο προξενείο της Τ. C. στην Κομοτηνή και μετά στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, όπου και στοχοποίησαν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης φωνάζοντας το σύνθημα "Έξω οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης".

Ο πρώτος σχολιασμός για αυτή την άσχημη κίνηση που μυρίζει προβοκάτσια, ήρθε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου. Ο Μουσταφάογλου σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ κατήγγειλε το περιστατικό λέγοντας τα εξής :

"Δεν υπάρχει κάποιο θέμα ανάμεσα στον ελληνικό λαό και στην τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Μάλιστα οι Χρυσαυγίτες που πραγματοποίησαν αυτή την απαίσια πορεία, έχουν πρόβλημα και με τον ελληνικό λαό. Πρόθεση τους δεν είναι άλλη παρά η διατάραξη της γαλήνης στην περιοχή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν εγκαταλείπουν τα εδάφη που ζούνε επειδή ούρλιαξαν εκατό σκυλιά. Καταγγέλλω την απαίσια δράση των μελών της Χρυσής Αυγής που επιχειρούν να προκαλέσουν χάος".

Η είδηση της εφημερίδας Γενί Σαφάκ :

Χάος Αυγής

Έξω οι Τούρκοι από την δυτική Θράκη, φώναζαν οι Χρυσαυγίτες.Μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα οργάνωσαν πορεία στην Κομοτηνή. Οι Έλληνες ρατσιστές φωνάζοντας συνθήματα "Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη" εκτόξευσαν βαριές απειλές κατά κατοίκων της περιοχής. Τούρκοι τόνισαν πως δεν θα ανταποκριθούν στην προβοκάτσια και είπαν πως "Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η δημιουργία ταραχών και χάους στην περιοχή μας. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν εγκαταλείπουν τα εδάφη που ζούνε επειδή το ζητάνε οι ρατσιστές".

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής που έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα με τις σκληροπυρηνικές του διαδηλώσεις και του οποίου ο πρόεδρος και κάποιοι βουλευτές προφυλακίστηκαν, αυτή τη φορά έκαναν μεγάλη διαδήλωση στην Δυτική Θράκη όπου και ζει έντονος πληθυσμός Τούρκων. Περίπου 100 άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής, που ήρθαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές και ναζιστικές σημαίες έκαναν πορεία και στοχοποίησαν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Διένειμαν απαίσια φυλλάδια.

Τα φανατικά μέλη της Χρυσής Αυγής που άρχισαν την πορεία τους από το κέντρο της πόλης, πέρασαν μπροστά από το κτίριο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής όπου συγκεντρώνεται η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης και κραύγασαν το σύνθημα "Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη". Οι Χρυσαυγίτες διένειμαν φυλλάδια που περιείχαν απαίσιες εκφράσεις σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και ολοκλήρωσαν την πορεία τους κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει η αστυνομία.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου ανακοίνωσε πως καταγγέλλει την πορεία που πραγματοποίησαν 100 μέλη της Χρυσής Αυγής με στόχο τον εκφοβισμό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Ο Μουσταφάογλου δήλωσε πως "Δεν υπάρχει κάποιο θέμα ανάμεσα στον ελληνικό λαό και στην τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Μάλιστα οι Χρυσαυγίτες που πραγματοποίησαν αυτή την απαίσια πορεία, έχουν πρόβλημα και με τον ελληνικό λαό. Πρόθεσή τους δεν είναι άλλη παρά η διατάραξη της γαλήνης στην περιοχή".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου είπε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έχουν το δικαίωμα να διώξουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης από τα εδάφη που ζούνε επί 600 χρόνια και δεν θα μπορέσουν να το πράξουν και είπε πως "Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν εγκαταλείπουν τα εδάφη που ζούνε επειδή ούρλιαξαν εκατό σκυλιά. Καταγγέλλω την απαίσια δράση των μελών της Χρυσής Αυγής που επιχειρούν να προκαλέσουν χάος".

Εφ. Μπιρλίκ 7/4/2014