Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού.

Η αφίσσα της εκδήλωσης.Το καινούριο μας ραντεβού για τον Διάπλου Αλληλεγγύης, που ήταν προγραμματισμένος για τις 3/6/2012 και αναβλήθηκε λόγω άπνοιας, δίνεται τώρα για το Σάββατο 9/6/2012. Οι καιρικές συνθήκες πλέον μας ευνοούν και οι αθλητές είναι έτοιμοι να διασχίσουν τον Ευβοϊκό και να στείλουν ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όσους νοσούν από καρκίνο και παράλληλα υποστηρίζουν 3 ΜΚΟ!! Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά και την απομυθοποίησή του ως θανατηφόρου νόσου. Η εκδήλωσή έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day (http://www.ncsd.org/).
Πιο αναλυτικά, αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, καγιάκ και ιστιοπλόοι διασχίζουν την συμβολική αυτή ημέρα, για 28.000.000 επιζώντες του καρκίνου σ’ όλο τον κόσμο, τον Ευβοϊκό, στέλνοντας ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όσους νοσούν από καρκίνο, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν 3 ΜΚΟ, τις "Μείνε Δυνατός", "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" και "Global Kiter Foundation (GKF)".

Η εκκίνηση θα γίνει από το Μαρμάρι Ευβοίας και ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος στην Αρτέμιδα (Λούτσα Αττικής), πάντα ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων.

Η απόσταση που διανύουν οι αθλητές είναι 16 ναυτικά μίλια (30 χλμ) περίπου και ο διάπλους αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις 3 ώρες. Η ομάδα των 30 εθελοντών συνοδεύεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, το Sailing Academy και το Fouskoto4all, που υποστηρίζουν τον διάπλου με φουσκωτά, ιστιοφόρα, γιατρούς και ναυαγοσώστες.

Οι περισσότεροι από τους εθελοντές που συμμετέχουν έχουν βιώσει τον καρκίνο, είτε άμεσα ως ασθενείς, είτε έμμεσα μέσω των συγγενών τους. Η σύλληψη αυτού του τολμήματος βοήθησε τον Ηλία Κατηρτσιγιανόγλου να ξεπεράσει την πρόκληση που αντιμετώπισε όταν είχε διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων το Δεκέμβριο του 2009. Λειτούργησε ως το κίνητρό του για να βελτιωθεί η υγεία του και να βοηθήσει άλλους, στέλνοντας ένα μήνυμα εμψύχωσης και αισιοδοξίας και ταυτόχρονα συγκεντρώνοντας κεφάλαια για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ασχολούνται ευρύτερα με την υγεία και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Πρόθεση της δράσης μας είναι να εμπνεύσει όλους όσους νοσούν, να τους ταξιδέψει στην ελευθερία της ανοιχτής θάλασσας, να τους μεταδώσει την αμέριστη υποστήριξη όλης της ομάδας, να τους εμψυχώσει το επίτευγμα των αθλητών για να μείνουν δυνατοί. Σύνθημά μας είναι τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι: "Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο". Θέλουμε έναν κόσμο που να συμπονά, να αθλείται και να χαμογελά πλατιά κι αυτό είναι το πρώτο μας βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», λέει η ομάδα των αθλητών που φέρουν το όνομα Surfers4Life.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ώστε να ακολουθήσουν πιο φιλόδοξοι στόχοι με τη συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών και ερασιτεχνών αθλητών με αναπηρία.

Για την υποστήριξη του σκοπού αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.globalkiter.com/projects#4 και να κάνουν μια δωρεά. Όλες οι δωρεές θα κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ των τριών φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΜΚΟ που υποστηρίζονται  χρησιμοποιώντας ως περιγραφή της κατάθεσης «Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού».

Άλλοι τρόποι στήριξης είναι οι παρακάτω:

1. Η ενεργός συμμετοχή προσκαλώντας φίλους να κάνουν μια δωρεά στο όνομα του συμμετέχοντος.
2. Αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, ιστιοπλόοι και κάθε είδους ναυταθλητές είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.
3. Μηχανοκίνητη υποστήριξη της οργάνωσης. Φουσκωτά, jet ski, ιστιοπλοϊκά ανοιχτής θαλάσσης είναι ευπρόσδεκτα.
4. Η παρουσία στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού για την εμψύχωση των αθλητών!
5. Η διάδοση αυτού του μηνύματος

Θέλουμε έναν κόσμο που να συμπονά, να αθλείται και να χαμογελά πλατιά κι αυτό είναι το πρώτο μας βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Ηλία (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), τον Σπύρο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή την Sandrine (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή καλέστε μας στο τηλ. +30 6936790260).

Για να παρακολουθήσετε την δράση μας ακολουθήστε μας στο Facebook στην σελίδα και στην κοινότητα: Surfers 4 Life.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας.

Διευκρίνιση : Στην αφίσσα αναφέρεται εκ λάθους ότι ο διάπλους θα γίνει την 9η Ιουλίου αντί της 9ης Ιουνίου.

Το "Rib & Sea" θα δώσει το παρόν και θα προβάλλει την εξαιρετική αυτή προσπάθεια.