Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙ.Α.Π. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΔΙ.Α.Π.)
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΙΣ


Βρισκόμαστε σε μια ιστορική για την χώρα μας στιγμή που θα καθορίσει όχι μόνο το προσωπικό μας μέλλον αλλά και το μέλλον των επόμενων γενεών, της πατρίδας και της Ευρώπης. Σε εμάς έπεσε αυτός ο κλήρος, με τη στάση μας να γραφτεί η νέα ιστορία της Ελλάδας!

Το πολιτικό σύστημα, υποστηρίζει και διαδίδει ότι: “στις επικείμενες εκλογές πρέπει να μιλήσει ο Λαός”. Επομένως το εκλογικό σώμα γνωρίζει πολύ καλά τι δεν θέλει, αλλά είναι διστακτικό και πολυδιασπασμένο. Το "Όχι στον παλαιοκομματισμό" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι βροντερό, αλλά οι εναλλακτικές προτάσεις και τα διάφορα παλιά και νέα πολιτικά σχήματα ΔΕΝ είναι αρκετά γνωστά στο εκλογικό σώμα. Είναι πιθανό ότι βάση των τάσεων που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, θα χρειαστούν και άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αμέσως μετά.  Εκτός αν ο ΛΑΟΣ αλλάξει τα πάντα!

Η Αλήθεια είναι ότι για να αποφύγει ο λαός την αιχμαλωσία του, στην οποία το ίδιο σύστημα τον έχει οδηγήσει θα πρέπει προηγουμένως, να αποκτήσει νέα πολιτική ηγεσία, που θα τον οδηγήσει στο αύριο, μέσα από μια νέα πολιτική πραγματικότητα που θα δημιουργηθεί, μετά την τραγική πορεία της φτωχοποίησης της χώρας.

Δεν χρειαζόμαστε μία “κυβέρνηση σωτηρίας”, αποτελούμενη από τα ίδια κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή ‘κυβέρνηση’ για να ολοκληρώσει το έργο της, δηλαδή την πλήρη παράδοση της Ελλάδας στις διαθέσεις των ξένων. Μερικοί ισχυρίζονται ότι το 'Όχι' στο πρασινογάλαζο δίδυμο σημαίνει "Όχι στο ευρώ" και ναι στο χάος ή ακόμα και "Όχι στην Ευρώπη". Όμως δεν είναι έτσι. Όλα αυτά είναι μέρος της τακτικής τους, προκειμένου να προκαλέσουν τρόμο στους Έλληνες πολίτες.

Στην ουσία οι επικείμενες εκλογές θα είναι η πρώτη πράξη της συνέχειας, με πρωταρχικό θέμα όχι το ευρώ και τα συναφή, αλλά την απαλλαγή από τον δικομματισμό του παρελθόντος. Είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία καλούμαστε να αλλάξουμε νοοτροπίες και συνήθειες. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να γίνει πράξη ο παραμερισμός των φαύλων, των ανάξιων, των ανίκανων, των άεργων, αυτών που έχουν αναγάγει τη πολιτική σαν βιοποριστικό επάγγελμα. Από εκεί προκύπτει η διαπλοκή και η εκτεταμένη διαφθορά με όλα τα επακόλουθα. Κανένας τους δεν μας λέει δημόσια ότι έχει πρόθεση να καταργήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και βουλευτών. Είναι η ώρα να τιμωρηθούν οι ένοχοι επιτέλους. 

Είναι στο χέρι μας να καταργήσουμε την ίδια κλίκα στην εξουσία, τους ανάξιους και τους ανίκανους. Τους επαγγελματίες και καριερίστες πολιτικούς θα πρέπει να τους αντικαταστήσουν πολίτες ικανοί και αυθεντικοί, να προσφέρουν σε αυτό το τόπο. Να υπάρξει επιτέλους σε αυτό τον τόπο ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Η ψήφος είναι βόλι. Μην τον ρίχνουμε λοιπόν κατά του εαυτού μας και των παιδιών μας.

Η έννοια της πολιτικής στερείται νοήματος, εάν δεν διαποτίζεται από την πνευματικότητα και την προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο. Όπου υπάρχει έλλειψη πνευματικότητας κατά συνέπεια υπάρχει και έλλειψη παιδείας, έτσι προκύπτει ο εκφυλισμός της πολιτικής, της εξουσιομανίας, του κυνισμού, της ιδιοτέλειας. Η χώρα μας τώρα, όσο ποτέ, έχει ανάγκη να κυβερνηθεί από άξιους πού αυταπόδεικτα έχουν ζήσει με τις δυνάμεις τους και αυτονόητα έχουν να προσφέρουν.

Πέρα από την πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων της Μεταπολίτευσης και ένα ξεκαθάρισμα της απήχησης των νέων παρατάξεων, η πολυδιάσπαση της ψήφου δεν θα επιτρέψει τη μακροβιότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος. Έτσι σύντομα θα έρθει η δεύτερη πράξη υπό μορφή νέων εκλογών. Μετά την εκτόπιση του παλαιοκομματισμού, αυτές θα έχουν πλέον ως κύριο ερώτημα την πορεία της χώρας στο μέλλον σε ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. 

Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για 'αναδιάρθρωση' και 'εκσυγχρονισμό' της Ελλάδας χωρίς να παίζουμε με τις λέξεις όπως τώρα. Είναι όμως φανερό ότι η σημερινή πολιτική είναι αντιφατική, γιατί ή οι αδίστακτοι κομματικοί μηχανισμοί και οι ξένοι κηδεμόνες τους, θα επιχειρήσουν να παρατείνουν τη ζωή τους «λόγω έκτακτων συνθηκών ή, η Ανάσταση θα έλθει, όταν θα απαλλαγούμε από την κομματοκρατία και τον δικομματισμό.

Η ώρα της κρίσεως έφθασε. Όλοι οφείλουμε να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μπροστά στην κάλπη κάνοντας και την αυτοκριτική μας. Πρέπει να ψηφίσουμε σαν έθνος και όχι σαν άτομα.

Επιβάλλεται από την κατάσταση, να υπενθυμίσουμε ότι κατά την προεκλογική περίοδο τα κόμματα (της πρώην εξουσίας), δεν αντιστέκονται στον πειρασμό και επανέρχονται στο γνωστό, παλιό παραμύθι. Τάζουν διαρκώς και ψεύδονται ασύστολα, ελπίζοντας ότι ο κόσμος κοιμάται και εξακολουθεί να τρώει κουτόχορτο...

Καλό είναι λοιπόν να επαναλάβουμε, με τη βοήθεια των ειδικών, τί ακριβώς μας περιμένει μετά τις εκλογές. Να τα γνωρίζουμε πριν πάμε να ψηφίσουμε, έχοντας κατά νου, ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Διαβάστε λοιπόν, τί πρόκειται να μας σερβίρει η προετοιμαζόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές:

- Κατάργηση 13-14ου μισθού (παντού)
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!
- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων.
- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας άδειας.
- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων.
- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας.
- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά.
- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.
- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
- Αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%.
- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.
- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ.
- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα.
- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας.
- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο.
- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.
- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών.
- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
- Φόρος ιδιοκατοίκησης (ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια).
- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου.
- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
-Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας και περιουσίας.
Όταν λοιπόν θα ακούμε, όλα όσα πρόκειται να μας "πουλήσουν" και να υποσχεθούν προεκλογικά οι υπηρέτες των Εποπτών, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και κυρίως όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης, καλό είναι να έχουμε κατά νου την επερχόμενη λαίλαπα.

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,  Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΞΟΥΝ... ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ...

Δεν μπορείτε να προφασισθείτε και να προβάλλετε ως άλλοθι ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις: ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 έχουν δηλώσει συμμετοχή 36 κόμματα, εκ των οποίων  το δυνατό και κύριο Αντιμνημονιακό Μέτωπο αποτελούν ενδεικτικά:

1) Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με Πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο, με τους οποίους έχουν υπογράψει σύμφωνο τιμής και 11 Κινήματα Πολιτών.
2) Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.
3) Το Κ.Κ.Ε.
4) Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ο οποίος αποτελείται κατά 30% από απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και κατά 70% από άλλους πολίτες, με Πρόεδρο τον Νικόλαο Αλικάκο.
5) Το μέτωπο του "ΟΧΙ", που αποτελεί σύμπραξη του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου, (ΕΠΑΜ) - Καζάκης, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, - Παπαθεμελής και πολλών Πατριωτικών Κινημάτων Πολιτών.
6) Πολλά άλλα μικρότερα κόμματα.

Οφείλετε να γνωρίζετε ότι: Η ΑΠΟΧΗ, ΤΟ ΛΕΥΚΟ και ΤΟ ΑΚΥΡΟ αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και ευνοεί ΠΑΣΟΚ και Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Θα πρέπει να εκτιμήσετε την δυνατότητα του κόμματος που θα ψηφίσετε να εισέλθει στη Βουλή, ήτοι να λάβει τουλάχιστον το 3% των ψήφων, διαφορετικά η ψήφος σας, θα είναι μια χαμένη ψήφος, που θα ευνοεί ευθέως τα ανωτέρω δύο κόμματα.

Είναι απαραίτητο, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ  να έχουν έναν   εθελοντή εκλογικό αντιπρόσωπο σε όσα περισσότερα Εκλογικά Τμήματα  μπορούν:

1) Για να λάβει τα τελικά αποτελέσματα, με υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου και με τη σφραγίδα του Τμήματος (για την ακρίβειά των) και να τα παραδώσει στο Κόμμα  που θα εκπροσωπεί.

2) Για να ελέγχει αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν θα ομιλούν την Ελληνική γλώσσα, αλλά θα εμφανίζονται με Ελληνική Ταυτότητα για να ψηφίσουν, να ελέγχονται επί τόπου, για να διαπιστώνεται πότε την έλαβαν και με ποιά διαδικασία, πολλώ δε μάλλον εάν δεν διαθέτουν Ελληνική Ταυτότητα αλλά άλλου είδους έγγραφα. Εάν διαπιστωθούν τέτοια κρούσματα θα πρέπει να καλείται και η Αστυνομία, εάν τα έγγραφα έχουν χορηγηθεί με παράνομο τρόπο.

3) Για να ελέγχει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την εφαρμογή του Νόμου κυρίως κατά την καταμέτρηση των ψήφων.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ για το καλό της Πατρίδας, στις 6 Μαϊου 2012, να  δώσετε ΟΛΟΙ το παρόν και να προσέλθετε στις κάλπες.

Μεγάλος μέρος των θέσεων του παρόντος κειμένου έχουν υιοθετήσει πολλά κινήματα πολιτών, όπως 300, ΕΝΑ, ΣΟΚ, ΣΠΙΘΑ κλπ.

Για την Δικηγορική Ανανεωτική Παρέμβαση  - ΔΙ.Α.Π.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΤΑ ΜΕΛΗ

ΜΑΡΙΑ Ι. ΕΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ                1) ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ 6948176768
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ                                           2) ΒΑΝΕΣΣΑ ΡΟΖΑΚΗ 6937019733
ΚΥΨΕΛΗΣ 83 – ΑΘΗΝΑ                       3)  ΠΑΝΑΓ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ 6945901805
ΤΗΛ:  210 8235455 / 210 8239965    
6944 597414 --- 6982555221

http://www.diap.gr/