Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στην ΑΝΕΚ LINES η ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

elas.amea1Η ΑΝΕΚ LINES αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές δυσκολίες των συνανθρώπων  μας με Ειδικές Ανάγκες, φιλοξένησε, στις 14/12, την ημερίδα, που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Κρήτης, η οποία εστιάζοντας στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία είχε ως στόχο μία καθημερινότητα “Χωρίς Εμπόδια”.

-Κατά την έναρξη της ημερίδας, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά, το καθ’ όλα προσβάσιμο από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθηλωτική ήταν η κα Μαυροματάκη Ειρήνη, που παρουσίασε ως καλλιτέχνιδα ΑμεΑ, ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο γεμάτο φως και ελπίδα.

elas.amea2-Αμέσως μετά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Κρήτης υποστράτηγος Γιώργος Λυμπινάκης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στο έργο που επιτελούν οι αστυνομικές υπηρεσίες για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος τους.

-Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης ανέφερε ότι “Τα εμπόδια συχνά δεν είναι μόνον τα φυσικά αλλά και οι προκαταλήψεις που φέρνουν τα χειρότερα αποτελέσματα στην κοινή διαβίωση. Ενώ αποστολή των πάντων θα πρέπει να είναι το να κάνουμε την ζωή των άλλων καλύτερη από την δική μας”.

elas.amea3- Στην συνέχεια ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης με τις εκπληκτικές διακρίσεις σε ακόντιο και σφαίρα, εστίασε στην αξία της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και το πόσο “Η Ζωή αλλάζει...” με αναφορές στα προσωπικά του βιώματα δεδομένου ότι ένα τροχαίο του στέρησε τα πόδια. Ο κος Στεφανουδάκης έκλεισε λέγοντας ότι είναι “Ανάγκη να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με νοητική και κινητική αναπηρία. Τα παιδιά που δίνουν  απλόχερα μόνον αγάπη...

Εν συνεχεία ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Α΄(ΥΓ) Γρηγόριος Μαυριδάκης ανέπτυξε το δύσκολο θέμα «Ψυχολογία των Α.με.Α. Αποδοχή και ποιότητα Ζωής». Από την πλευρά του ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου Αστυνόμος Β΄ Στυλιανός Καρακούδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευθεί “η ζωή” το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, μέσα από νομοσχέδια και δράσεις που επιβεβαιώνουν ότι “Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν»

elas.amea4Η Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Δ/νσης Αστυνομίας Ρεθύμνης Αστυνόμος Β΄ Αθηνά Καραδάκη μίλησε για τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας σε βάρος των ΑμεΑ, η εξάλειψη του οποίου απαιτεί την συνεργασία όλων.

Λίγο πριν το τέλος η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χανίων και μητέρα ΑμεΑ Βασιλική Γαροφαλάκη μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε και βιώνει μεγαλώνοντας τον γιό της Κώστα. Εστίασε στην βία και τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τα οποία τελειώνοντας τα ειδικά σχολεία δεν έχουν που να πάνε. Και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας, ειδικών επαγγελματικών εργαστηρίων, ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν ουσιαστική & παραγωγική ενασχόληση μετά την ενηλικίωσή τους.

elas.amea5Η ΑΝΕΚ LINES συνταξιδιώτης δράσεων στήριξης των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες εύχεται σύντομα η καθημερινότητα τους να είναι “Χωρίς εμπόδια» σε επίπεδο υποδομών & δικαιωμάτων.