Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα νέα θετικά τεστ δεν εγκυμονούν κίνδυνο νόσησης ή μετάδοσης του Covid-19!

Συνέντευξη του καθηγητή Giuseppe Remuzzi στον δημοσιογράφο Marco Imarisio.

Η καθημερινή αναφορά των θετικών «κρουσμάτων» από τα ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τον κόσμο, αφού στην παρούσα φάση δεν εγκυμονούν κανένα πραγματικό κίνδυνο μετάδοσης ή κλινικής νόσησης!

Πολύ διαφωτιστική συνέντευξη του δημοσιογράφου Marco Imarisio με τον  καθηγητή  Giuseppe Remuzzi, διευθυντή του Ινστιτούτου Φαρμακολογικής Έρευνας Mario Negri στο Μιλάνο, που εξειδικεύεται στην έρευνα, την εκπαίδευση και την ενημέρωση σχετικά με τις βιοϊατρικές επιστήμες.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε προ ημερών στην ιστορική και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Μιλάνου, Corriere della Sera.

Καθηγητά  Remuzzi, να μπει ξανά σε καραντίνα η Λομβαρδία;

«Όχι, προς θεού! Αντίθετα, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας και η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο και πώς έχει αλλάξει η κατάσταση από εκείνη την μακρινή 20η Φεβρουαρίου. Και πρέπει να πράξουν ανάλογα. Διαφορετικά, συμβάλλουμε, ίσως ακούσια, στη διάδοση του αδικαιολόγητου φόβου ».

Ακόμη και με ημερήσιο μέσο όρο 70 νέων κρουσμάτων που συγκεντρώνονται σε μια περιοχή;

«Πρέπει να εξηγήσουμε τι συμβαίνει στους ανθρώπους, που σωστά φοβούνται όταν ακούνε αυτά τα δεδομένα. Εδώ στο Ινστιτούτο Mario Negri πρόκειται να δημοσιεύσουμε μια μελέτη, η οποία περιέχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να κατανοήσουμε την κατάσταση, τουλάχιστον έτσι ελπίζω. "

Περί τίνος πρόκειται;

«Μια σύντομη εισαγωγή, ελπίζω να μην είναι πολύ βαρετή, σχετικά με τη λειτουργία των ταμπόν (το τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού SARS – COV – 2) . Για την έρευνα του ιού χρησιμοποιείται η τεχνική αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (Pcr) polymerase chain reaction, ικανή να ενισχύσει ορισμένα συγκεκριμένα θραύσματα DNA σε ένα βιολογικό δείγμα ".

Μέχρι εδώ καλά.

«Για το Covid-19, λειτουργεί έτσι. Το γονιδίωμα κοροναϊού που υπάρχει στα επιχρίσματα, δηλαδή το RNA, μεταγράφεται στο DNA και ενισχύεται με τεχνική Pcr, η οποία αυξάνει τεράστια το αρχικό γενετικό υλικό. Όσο υψηλότερο είναι το περιεχόμενο σε Rna, ως εκ τούτου ο ιός, τόσο λιγότερο πρέπει να ενισχυθεί ".

Και ποια είναι η έρευνά σας;

«Πραγματοποιήσαμε μια μελέτη σε 133 ερευνητές του Mario Negri και 298 υπαλλήλους του Brembo. Συνολικά, βρέθηκαν σαράντα περιπτώσεις θετικών επιχρισμάτων. Όμως, η θετικότητα αυτών των τεστ εμφανίστηκε μόνο με πολύ υψηλούς κύκλους ενίσχυσης, μεταξύ 34 και 38 κύκλων, που αντιστοιχούν σε 35.000-38.000 αντίγραφα ιικού RNA ".

Τι σημαίνει αυτό;

«Σημαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις θετικότητας με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, που δεν είναι μεταδοτικές. Τα ονομάζουμε «κρούσματα», αλλά είναι απλά θετικά στο τεστ άτομα. Ο σχολιασμός των δεδομένων που παρέχονται κάθε μέρα είναι άχρηστος, γιατί πρόκειται για μια μη μεταδοτική θετικότητα, που δεν έχει επιπτώσεις στην πραγματική ζωή ».

Πόσο πρέπει να ενισχύσουμε για να έχουμε μεταδοτική θετικότητα;

Κάτω από τα εκατό χιλιάδες αντίγραφα του RNA δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος μετάδοσης, σύμφωνα με μια εργασία που μόλις δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Nature και επιβεβαιώθηκε από πολλές άλλες μελέτες. Έτσι, κανένα από τα "θετικά" μας 40 περιστατικά δεν θα ήταν μεταδοτικό. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων μπορεί να αφορά άτομα που έχουν τόσο μικρό RNA στο τεστ τους που δεν μπορούν να μολύνουν ούτε κύτταρα. Σε επαφή με τα πραγματικά θετικά RNA, εκείνα του Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου, τα κύτταρα αντίθετα πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες ".

Ωραία, αλλά μια μελέτη του Mario Negri ίσως δεν είναι αρκετή για να βγάλουμε γενικό συμπέρασμα.

"Πράγματι. Μια μελέτη του Κορεάτικου Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων σε 285 θετικά ασυμπτωματικά  άτομα, ανίχνευσε  790 από τις άμεσες επαφές τους. Πόσες νέα θετικά άτομα βρήκαν ; Κανένα! Και μπορώ να σας αναφέρω πολλές άλλες μελέτες που βγάζουν παρόμοια συμπεράσματα.».

Με συγχωρείτε, πριν, μετρούσαν μόνο τα θετικά κρούσματα  και τώρα δεν ισχύει το ίδιο;

«Τώρα ξέρουμε περισσότερα. Το ISS και η κυβέρνηση πρέπει να χαρακτηρίσουν τη νέα θετικότητα ή να επιτρέψουν στα εργαστήρια να το κάνουν, εξηγώντας στους ανθρώπους ότι η θετικότητα κάτω των εκατό χιλιάδων αντιγράφων δεν είναι μεταδοτική, οπότε δεν έχει νόημα να μείνεις στο σπίτι, να απομονωθείς, όπως δεν είναι πλέον πολύ χρήσιμο να κάνεις ανίχνευση που ήταν χρήσιμη στην αρχή της επιδημίας ».

Λέτε ότι το τρέχον σύστημα που βασίζεται στα μοριακά τεστ είναι λάθος;

"Καθόλου. Αλλά συνεχίζεται με γραφειοκρατικό τρόπο με κανόνες που δεν λαμβάνουν υπόψη αυτό που προκύπτει από την επιστημονική βιβλιογραφία ».

Εσείς ο ίδιος μου είπατε ότι η επιστημονική κοινότητα και οι κυβερνήσεις χρειάζονται τουλάχιστον ένα χρόνο για να αποδεχθούν τα αποτελέσματα των μελετών.

"Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν καλύτερο να επιταχυνθεί, διαφορετικά δημιουργείται αδικαιολόγητος πανικός".

Πώς εξηγείτε ότι η συντριπτική πλειονότητα των νέων περιστατικών καταγράφεται μόνο σε μία περιοχή;

«Υπήρξε τεράστιος αριθμός ασθενών, ο ιός έχει κυκλοφορήσει πολύ και αυτά είναι τα υπολείμματα αυτής της εξάπλωσης».

Δεν ανησυχείτε ότι χθες καταγράφηκαν 216 νέα κρούσματα  στη Λομβαρδία από τα 333 σε όλη την Ιταλία ;

«Όχι, αν είναι θετικά με τον ίδιο τρόπο με αυτά της έρευνάς μας, δηλαδή με μια θετικότητα πολύ μικρότερη από τις εκατό χιλιάδες. Επειδή δεν μπορούν να μολύνουν άλλους ».

Και αν δεν είναι;

"Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το μάθουμε. Πρέπει να ανακοινώνουμε πόσο είναι το φορτίο Covid-19 στα νέα θετικά τεστ. Και είναι ακριβώς αυτό που ζητάω! Ο ιός είναι φυσικά ο ίδιος, αλλά για λόγους που κανείς δεν ξέρει, και ίσως γι 'αυτόν τον λόγο υπάρχει μεγάλη δυσκολία να το παραδεχτούμε, σε αυτά τα τεστ υπάρχει λίγος, πολύ λιγότερος από ό, τι πριν. Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ».