Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σταθερά στην ΑΝΕΚ LINES η κορυφαία εκδήλωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

anek.kritikasomateia1H ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε στο πολυτελές πλοίο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», στην προβλήτα Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων. Εκατοντάδες μέλη της Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι κρητικών σωματείων και τοπικών φορέων, ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα της ΠΟΚΣ, που για 16η συνεχή χρονιά επέλεξε την ΑΝΕΚ LINES για το ετήσιο ραντεβού της κοπής της αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου.

anek.kritikasomateia2Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΠΟΚΣ Μανώλης Πατεράκης ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους για τη νέα χρονιά  υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ανταπόκρισή σας στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας, που διατηρεί άσβεστα τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Επίσης για μια ακόμα χρονιά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την ΑΝΕΚ LINES και τους ανθρώπους της που με ζεστασιά στέκονται στο πλευρό μας, ώστε να σμίγουμε, να γιορτάζουμε και να νιώθουμε λίγο πιο κοντά στον τόπο μας, στην Κρήτη μας.»

anek.kritikasomateia3Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης Πλακιωτάκης ευχήθηκε μία δημιουργική ευτυχισμένη γεμάτη αγάπη και ελπίδα χρονιά και εστιάζοντας στα Κρητικά Πολιτιστικά Σωματεία εξήρε το έργο τους αναφέροντας ότι “...δεν διαδίδουν μόνον την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμά μας, μα αναδεικνύουν & τα αξιακά χαρακτηριστικά που θεμελιώνει ο λαϊκός μας πολιτισμός”. Αναφέρθηκε  στην φιλοξενία της ΑΝΕΚ & έκλεισε ευχόμενος στον Πρόεδρο της εταιρείας, τον πλοίαρχο του “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” και στο πλήρωμα ήρεμες θάλασσες.

anek.kritika.somateia4Ο Προέδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, μετέφερε εκ μέρους όλης της εταιρείας ευχές για μια όμορφη χρονιά με υγεία και ελπίδα, τονίζοντας ότι η ΑΝΕΚ LINES θα συνεχίζει να στηρίζει με την ίδια συνέπεια κάθε ενέργεια που ενισχύει τους δεσμούς των Κρητών μεταξύ τους και έκλεισε με μία μαντινάδα του Ελ. Βενιζέλου: “Μην τον εκλαίς τον αετό οντέ πετά και βρέχει μονό να κλαις ένα πουλί όπου φτερά δεν έχει”.

Ο πλοίαρχος του  «ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», κάπτεν Γιώργος Φιωτοδημητράκης, ευχήθηκε σε όλους, από την πλευρά του πληρώματος του πλοίου, να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία και τύχη, ενώ δήλωσε περήφανος που εδώ και δεκαετίες η ΑΝΕΚ LINES αποτελεί σταθερή επιλογή των Κρητών όχι μόνον ως προς τα ταξίδια τους, αλλά και για τις σημαντικές και κορυφαίες εκδηλώσεις τους

anek.kritikasomateia5Στη συνέχεια το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ γέμισε με ήχους από παραδοσιακά κάλαντα, που τραγούδησαν ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε. και η “Ένωση Κρητών Ελευσίνας”. Οι μικροί Πόντιοι και Κρήτες ξεσήκωσαν αμέσως μετά τους παριστάμενους με τα δυναμικά χορευτικά τους

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα, από το φιλόξενο πλήρωμα του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και με την σφραγίδα της ΑΝΕΚ.

anek.kritikasomateia6Η ΑΝΕΚ LINES, με πίστη στην Κρήτη και τους ανθρώπους της, φιλοξένησε μία ακόμα κορυφαία εκδήλωση της ΠΟΚΣ, που συνεχίζει την παράδοση και κρατά ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Με το ζεστό χαμόγελο των ανθρώπων της, κάνει πράξη τις αρχές της κρητικής φιλοξενίας και συνεχίζει τα όμορφα ταξίδια με πλώρη το μέλλον!