Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νέο βιβλίο στο Λαογραφικό Μουσείο Κιμώλου από τον Μανώλη Α. Χριστουλάκη.

Ένα νέο βιβλίο απέκτησε η Βιβλιοθήκη του Λαογραφικού Μουσείου Κιμώλου. Συγγραφέας ο συμπατριώτης μας Ιατρός Μανώλης Αρ. Χριστουλάκης, Ιδρυτής και οικονομικός χορηγός του Λαογραφικού, ο οποίος ανέλαβε τη δαπάνη της εκδόσεως.

Τίτλος του νέου βιβλίου "Περί της Ιστιοφόρου Εμπορικής Ναυτιλίας της Κιμώλου και άλλα θέματα". Ο συγγραφέας συγκέντρωσε σχετικές πληροφορίες από την οικογένεια του πάππου του καραβοκύρη καπετάν Μιχάλη Σάρδη Μπουράμπη, τον θείο του καπετάν Γιώργη του Μιχάλη με το ιστιοφόρο του οποίου, συχνά ταξίδευσε, σχολιαρόπαιδο και γυμνασιόπαιδο στη διάρκεια των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών και απέκτησε τις πρώτες εμπειρίες του για την Ιστιοφόρο Ναυτιλία.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και αφηγήσεις Κιμωλίων ναυτικών. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας με το πόνημα του αυτό δεν ολοκληρώνεται το θέμα της Ναυτιλίας γιατί λείπουν πληροφορείς από άλλες ναυτικές οικογένειες, όπως των Δραμάληδων (Σάρδη), των Γιάνναρων(Σάρδη), Καντσών και άλλων. Ο συγγραφέας εκφράζει τη ευχή, όπως κι άλλοι ερευνητές ασχοληθούν με το θέμα αυτό πριν εκλείψουν οι φορείς  προσωπικών πληροφοριών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936297143