Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τέταρτα χοιροσφάγια στη Σύρο από τον Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου.

xoirosfagia2Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου αναβίωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το παραδοσιακό έθιμο των Χοιροσφαγίων, το διήμερο 01-02 Δεκεμβρίου. Στην καρδιά του χειμώνα, ο Όμιλος βρήκε θερμή ανταπόκριση στην πρόσκλησή του προς τα μέλη των διαφόρων θαλασσινών Ομίλων ανά την Ελλάδα. Έτσι με φουσκωτά σκάφη, ιστιοπλοϊκά αλλά και με πλοία της γραμμής, μέλη της Ομάδας Αιγαίου, του ΟΦΣΕ, του Ιάσωνα και του Ευβοϊκού Ομίλου κατέπλευσαν στην Ερμούπολη, ήδη από την Παρασκευή 31 Νοεμβρίου .

Το πρόγραμμα των Χοιροσφαγίων περιελάμβανε τον τεμαχισμό του ζώου το Σάββατο το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και την παρασκευή της πηχτής, ένα από τα παραδοσιακά προϊόντα του χοίρου. Εν τω μεταξύ οι εκτός Σύρου προσκεκλημένοι του Ομίλου συνέρρεαν στις εγκαταστάσεις του, όπου τους καλωσόρισαν τα μέλη του με καφέ, γλυκά και τσίπουρο.

Το ίδιο βράδυ όλοι οι συμμετέχοντες, που έφτασαν τα εκατό άτομα, συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα "Ο Κοντός στου Ραφογιάννη" για φαγητό και ποτό, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή του βίντεο της τέταρτης αποστολής του Ομίλου, «Παρα..ΣΥΡΟμαι ΑΜΟΡΓΟ» που προκάλεσε ενθουσιασμό στους παριστάμενους ενώ συγκινητική ήταν και η απονομή αναμνηστικών σε όσους πήραν μέρος στην αποστολή. Η βραδιά συνεχίστηκε με μεγάλο κέφι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

xoirosfagia1Παρά το ξενύχτι, τα μέλη του ΟΦΤΣΣ ήταν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στο πόστο τους, για να δεξιωθούν τους καλεσμένους τους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Ολοκλήρωθηκε η προετοιμασία των υπόλοιπων προϊόντων του ζώου : λουκάνικα, κοντοσούβλι, σνίτσελ και γουρουνόσουπα σερβιρίστηκαν στα τραπέζια και συμπληρώθηκαν από φαγητά και γλυκά που είχαν παρασκευάσει οι γυναίκες του Ομίλου. Ο dj που είχε προσκληθεί ξεκίνησε τις μουσικές επιλογές του και σύντομα οδήγησε ντόπιους και ξένους στην πίστα. Οι χορευτικές επιδόσεις όλων κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ με αμείωτο κέφι.  

Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της εκδήλωσης ικανοποίησε τα μέλη του ΟΦΤΣΣ, τα οποία ευχαρίστησαν θερμά τα μέλη των Ομίλων και της Ομάδας Αιγαίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και τα οποία αποχαιρέτησαν, επιφυλασσόμενοι για ανταπόδοση της επίσκεψής τους.

Τα μονοπάτια της θάλασσας παραμένουν ανοιχτά για να συσπειρώνουν τους θαλασσινούς όπου υπάρχουν όμιλοι σκαφών και οι δράσεις και οι εκδηλώσεις κάθε Ομίλου είναι πόλος έλξης για τους υπόλοιπους.