Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζομένους της "Attica Group".

Ενέργειες Κοινωνικής Ευθύνης.

«Δεσμοί Αίματος».
Εθελοντική Αιμοδοσία των Εργαζομένων του Ομίλου Attica Group.

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε η 9η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων του Ομίλου Attica Group, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς". Με σύνθημα «Δεσμοί Αίματος», οι εργαζόμενοι του Ομίλου απέδειξαν ότι η δυναμική του Ομίλου πηγάζει από την ευαισθησία και την κοινωνική συνείδηση των ανθρώπων του.

Η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της Attica Group, που ξεκίνησε το 2009, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Όμιλος στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς προς το ανθρώπινο δυναμικό του, αλλά και τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν έμπρακτης βοήθειας.

Έτσι και φέτος, οι εθελοντές αιμοδότες εργαζόμενοι σε ξηρά και θάλασσα προσήλθαν και έδωσαν αίμα για χάρη του κοινωνικού συνόλου, καταφέρνοντας ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώθηκαν να αγγίξει τις 90.

Οι 90 μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν, επιβεβαίωσαν πως η πρωτοβουλία αυτή έχει καταστεί «Δεσμός Αίματος» όλων μας. Η Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί, ανταποκρίνεται σε αιτήματα κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών που εξυπηρετεί ο Όμιλος, καλύπτει έκτακτες ανάγκες των εργαζομένων του Ομίλου και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα προάγει τις έννοιες και τις αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας και ενισχύει το πνεύμα αλληλεγγύης των εργαζομένων στα γραφεία, στα πλοία, στα πρακτορεία και στα νησιά.

Το καθιερωμένο πρόγραμμα αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε δύο φορές μέσα στο έτος και συγκεκριμένα τον Μάϊο και τον Σεπτέμβριο 2013 στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, αλλά και στα πλοία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πρόγραμμα «Δεσμοί Αίματος» εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Attica Group, που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς» και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος με τα πλοία Blue Star Ferries & Superfast Ferries.