Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

My name is Bond. James Bond.

Αγαπητέ κ. Διευθυντά.

Εν όψη των επικειμένων εκλογών στη χώρα μας, με σκοπό την παροχή νέας εξουσιοδότησης σ΄ αυτούς οι οποίοι θα μας αντιπροσωπεύσουν Δημοκρατικά (sic), δηλαδή την συνέχιση της επικυριαρχίας της ντόπιας οικονομικής ελίτ με λαϊκή επικύρωση (αντιπροσωπευτική Δημοκρατία), μέσω της παροχής ψήφου από τους πολλούς, αλλά και μετά από τις σημερινές αποκαλύψεις περί της παρακολουθήσεως των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, θέλω να σας καταθέσω τις σκέψεις μου, όσο μπορώ πιο περιεκτικά και απλά, αρχίζοντας από κάποιο γεγονός, φαινομενικώς άσχετο.

Στις 17/11/2013, μεγάλη δημοσιότητα έλαβε στην Ευρώπη, αλλά και στις υπόλοιπες προηγμένες χώρες, (πχ. Guardian, German, Der Spiegel, Sueddeutsche κλπ), άρθρο, το οποίο αποκάλυπτε  τις περιβόητες "δραστηριότητες" της Αγγλικής υπηρεσίας κατασκοπίας αντίστοιχης της Αμερικανικής N.S.A, δηλαδή της G.C.H.Q.

Το άρθρο αυτό, που θα βρείτε με ευκολία στο διαδίκτυο, ΔΕΝ αναπαρήχθη σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης της χώρας μας, έντυπο ή ηλεκτρονικό. Η υπερδραστήρια αυτή Αγγλική υπηρεσία, όταν αποκαλύφθηκε από έγγραφα του γνωστού και μη εξαιρετέου Έντουαρντ Σνόουντεν, αλλά και από δεκάδες έγγραφα στο Wikileaks, παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτούνταν και αντάλλασσε πληροφορίες επί σειρά ετών με την Αμερικανική NSA, και ότι επί πολλά έτη είχε συστήσει ειδικό παράρτημα πρακτόρων, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας κάθε εξελιγμένο μέσο κατασκοπείας, παρακολουθούσε, κινηματογραφούσε και γενικώς κατέγραφε, ΟΛΟΥΣ, επαναλαμβάνω ΟΛΟΥΣ τους ξένους διπλωμάτες, αξιωματούχους και γενικά ανερχόμενους αστέρες της πολιτικής, ΟΛΩΝ, επαναλαμβάνω ΟΛΩΝ των χωρών, όταν εκείνοι (οι διπλωμάτες, οι αξιωματούχοι και οι μελλοντικοί αστέρες), ταξίδευαν εκτός της χώρας τους, προς οποιονδήποτε προορισμό και για οιονδήποτε λόγο! Η παρακολούθησή τους, είχε να κάνει με την αυτόματη καταγραφή κάθε τηλεφωνήματος, fax, email, καθώς και τις πάσης φύσεως δραστηριότητές τους, μέσα, ή έξω από τα δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων τα οποία κατέλυαν και τα οποία ήταν παγιδευμένα με τα πιο σύγχρονα μέσα.

Είναι γνωστό τοις πολλοίς, ότι οι διπλωμάτες, οι πολιτικοί και γενικά οι αποστολές των χωρών, παρακολουθούνται όταν ευρίσκονται εκτός της χώρας τους (και πιθανότατα και εντός αυτής). Γενικά, είναι νομίζω γνωστό, ότι όλοι παρακολουθούν...όλους. Η ειδοποιός διαφορά στην αποκάλυψη, έχει να κάνει με το ότι το παράρτημα της G.C.H.Q με το (τουλάχιστον) αντιαισθητικό λογότυπο, παρακολουθεί  "στόχους", ακόμη και εάν αυτοί (οι "στόχοι"), ταξιδεύουν στο εξωτερικό για δικές τους υποθέσεις, ή και για αναψυχή, πολύ πριν ασχοληθούν με την πολιτική, ή αποκτήσουν κάποιο υψηλό αξίωμα στην χώρα τους.

Και σκέπτεται κάποιος. Μα, καλά. Πόσα άτομα, τι εξοπλισμός, ποια οργάνωση και γενικά πόσα έξοδα απαιτούνται για να παρακολουθούνται νυχθημερόν πολλές εκατοντάδες (χιλιάδες;), άνθρωποι, σ΄ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης;

Και επίσης, ποιο είναι το πολλαπλάσιο κέρδος των παρακολουθούντων;

Μετά από αυτή την ρητορική ερώτηση επιτρέψτε μου, κ. Διευθυντά, να κάνω μια υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσω λοιπόν ότι το καλό παράρτημα πρακτόρων της G.C.H.Q ανακαλύπτει ότι  ένας ευτραφής κύριος με πιασιάρικο όνομα, δικηγόρος το επάγγελμα και συνταγματολόγος επίσης, ανέρχεται στα πολιτικά πράγματα μίας χώρας. Τον θέτει σε συνεχή παρακολούθηση όλες τις φορές που το άτομο αυτό ευρίσκεται στο εξωτερικό. Ας υποθέσουμε ότι τον καταγράφει για 25 χρόνια συνεχώς και, άρα, γνωρίζει τα πάντα γι΄ αυτόν. Υπάρχουν καταγεγραμμένες στα αρχεία της οι πιθανές σεξουαλικές του παρεκκλίσεις, οι συνήθειες και γενικά όλη η σεξουαλική του δραστηριότητα, βεβαίως όλες οι οικονομικές του συναλλαγές, οι λογαριασμοί του στις τράπεζες, οι υπεράκτιες εταιρείες που  - πιθανά - κατέχει, οι καταναλωτικές του προτιμήσεις, το τι φάρμακα χρειάζεται και το γιατί τα χρειάζεται. Τον έχει καταγράψει ακόμη και να ...αφοδεύει με κατεβασμένα τα εσώρουχα (δεν έγραψα σώβρακα γιατί ποτέ δεν ξέρεις...) και γενικά υπάρχει ένα τεράστιο αρχείο γι' αυτόν, ένα αρχείο, που και άγιος να είναι, συνδυαστικά, μπορεί να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα στην καλή περίπτωση, ή να τον οδηγήσει στη φυλακή, στην κακή γι΄ αυτόν. Έχοντας λοιπόν, αγαπητέ κ. διευθυντά, ''δεμένο'' από παντού το άτομο αυτό, τον ''ωθεί'' παράλληλα στα πολιτικά πράγματα της χώρας του και κάποια στιγμή, ο περί ου ο λόγος, φτάνει στο να ηγείται πολιτικού κόμματος και να κατέχει την αντιπροεδρία της χώρας του.

Φαντάζεται κανείς από τους αναγνώστες αυτών των γραμμών (γιατί εσείς και εγώ αποκλείεται) ότι ο ''δεμένος'' πολιτικός, θα σκεφτόταν καν να πει κάποιο ''όχι'' στην οποιαδήποτε απαίτηση των ανθρώπων οι οποίοι όχι μόνο τον βοήθησαν να ανέλθει στα ανώτατα πολιτικά αξιώματα, αλλά και τον ευεργετούν, μη αποκαλύπτοντας κάποιο από τα τρωτά του σημεία, τις σεξουαλικές του αποκκλίσεις, η τις οικονομικές λαμογές στους ψηφοφόρους του;

Και εάν αυτή η πρακτική των συνεχών παρακολουθήσεων σε δεκάδες, εκατοντάδες, μελλοντικούς ηγέτες της χώρας μας έχει αποδώσει στο παρελθόν και στο παρόν, γιατί πρέπει να έχω ελπίδα ότι ο οποιοσδήποτε νέος πολιτικός αστέρας, ανεξαρτήτως της πολιτικής του θέσεως, από την άκρα δεξιά έως και την άκρα αριστερά, θα μπορούσε να σηκώσει ανάστημα έναντι των ευεργετών και πατρόνων του και υπέρ της χώρας του;

Με τιμή.

Ο παράξενος και διαστροφικός σας αναγνώστης.

Υγ. Στο επόμενο κείμενο που θα σας αποστείλω, και που ελπίζω να αναρτήσετε, θα καταγράψω τις σκέψεις μου σχετικά με πιθανές λύσεις του παραπάνω προβλήματος, μέσω της αλλαγής του πολιτεύματος.