Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τι λέει η "Ένωση Ελλήνων Φυσικών" για την "εφεύρεση" του Πέτρου Ζωγράφου;

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

editorialimageΜετά τον κεραυνό εν αιθρία που εκτόξευσε ο πατήρ Κυριάκος Παπαντωνίου κατά του πρώην συνεταίρου του Πέτρου Ζωγράφου http://www.ribandsea.com/face/2800-o-petros-zografos-pseydetai-leei-o-proin-synetairos-tou-ap-ti-notio-afriki προέκυψαν πολλά προβλήματα και αρκετές εύλογες απορίες. Μία από αυτές τις απορίες είναι : πώς εξηγείται η στάση της "Ένωσης Ελλήνων Φυσικών", οι οποίοι "νομιμοποίησαν" με την ανοχή και τη σιωπή τους τον Πέτρο Ζωγράφο σε όσα υποστήριξε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της "εφεύρεσής" του στο τηλεοπτικό πλατώ της διαδικτυακής "ζούγκλας" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και η όποια τυχόν "ακούσια" η εκούσια συμμετοχή ή συνυπευθυνότητα του τελευταίου στην απόκρυψη του "πολύτιμου" περιεχομένου της "εκπληκτικής" συσκευής που θα άλλαζε τον ρου της ιστορίας!

Μ' αυτούς τους προβληματισμούς έστειλα σήμερα το απόγευμα (28.1.2017) στις 5.10 το ακόλουθο μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της "Ένωσης Ελλήνων Φυσικών" :

Κύριοι,

Μετά από τις πρόσφατες αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο πρώην συνέταιρος του κ. Πέτρου Ζωγράφου, Κυριάκος Παπαντωνίου http://www.ribandsea.com/face/2800-o-petros-zografos-pseydetai-leei-o-proin-synetairos-tou-ap-ti-notio-afriki, είμαι αναγκασμένος να θέσω υπ' όψιν σας τον ακόλουθο προβληματισμό μου και θα ήθελα την υπεύθυνη απάντησή σας.

Εάν όσα καταγγέλει ο κ. Παπαντωνίου ευσταθούν, τότε ο κ. Πέτρος Ζωγράφος πράγματι ψεύδεται, παραπληροφορεί και παραπλανεί τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι, μην έχοντας από πού να κρατηθούν, πιστεύουν όποιον τους τάζει λαγούς με πετραχείλια ή τους πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

petroszografos2Θα ήθελα, επίσης, να ρωτήσω ποια είναι η δική σας θέση απέναντι σ' αυτή την "εφεύρεση", η οποία φυλάσσεται ακόμη σαν επτασφράγιστο μυστικό, για να μην χαθεί τάχα η "πατέντα"; Πώς είναι δυνατόν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών να συμμετέχει σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου που αφήνει τα μέλη της έκθετα στην επιστημονική κοινότητα και στην κοινή γνώμη και τα κάνει βορά ειρωνικών και απαξιωτικών σχολίων από πτυχιούχους φυσικούς, μηχανολόγους και ηλεκτρονικούς στα διάφορα sites του διαδικτύου;

Πώς είναι δυνατόν  να προσυπογράφετε μια "εφεύρεση" η οποία δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί και δεν έχει επισήμως μετρηθεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Ζωγράφου ότι μπορεί να δουλέψει επί ένα μήνα με ένα ποτήρι νερό και σταθερό φορτίο 800 Watt ;

Αναμένω την υπεύθυνη απάντησή σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για διάδοση ψευδών ειδήσεων και παραπλάνηση της κοινής γνώμης με απώτερο σκοπό το οικονομικό ή άλλο όφελος. Εννοείται ότι, προκειμένου να αποδείξει ο κ. Ζωγράφος ότι η μηνυτήρια αναφορά μου είναι ψευδής, θα πρέπει να θέσει την συσκευή του σε λειτουργία στο χρονικό διάστημα ενός μηνός και με το φορτίο των 800 Watt, το οποίο ο ίδιος ανέφερε σε παρουσίαση της συσκευής του στις εκπομπές του zougla.gr

Με τιμή
Ιωσήφ Παπαδόπουλος
Ελεύθερος δημοσιογράφος
www.ribandsea.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεν πέρασαν περισσότερα από 25 λεπτά και στις 5.35 η "Ένωση Ελλήνων Φυσικών" μου έστειλε την ακόλουθη απάντηση:

DES TIS  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ SKAI
STO XΘSEINΟ DELTIO TΩΝ  9
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HARVAD
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ  ΙΔΙΑ  ΕΦΕΥΡΕΣΗ
ΦΙΛΙΚΑ
ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ  

fildisis.panagiotisΕξεπλάγην, ομολογουμένως, από την άμεση αντίδραση και εξεπλάγην ακόμη περισσότερο όταν τρία λεπτά αργότερα κτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο. Ήταν ο κ. Φιλντίσης ό οποίος μου είπε, εν ολίγοις, ότι η εφευρεση των επιστημόνων του Harvard ήρθε να επιβεβαιώσει την ορθότητα της δικής τους θέσης απέναντι στην εφεύρεση του Π. Ζωγράφου, ότι συμφωνούν μαζί μου πως η τακτική του Π. Ζωγράφου να κρατήσει μυστική την εφεύρεσή του και να την εμπιστευτεί στο ΥΠΕΘΑ ήταν λάθος, και ότι είχαν προειδοποιήσει τον Ζωγράφο γι' αυτό, και πως μόλις επιστρέψει στην Αθήνα σε τρεις ημέρες θα μου τηλεφωνήσει για να συζητήσουμε το θέμα από κοντά.

Κάτι όμως με "έτρωγε" και άρχισα έτσι να ψάχνω στο διαδίκτυο για να βρω την ανακάλυψη των επιστημόνων του Harvard. Ιδού :

Μεταλλικό υδρογόνο: Ένα βήμα πιο κοντά στο καλύτερο διαστημικό καύσιμο.

Πηγή : http://www.skai.gr/news/technology/article/337292/metalliko-udrogono-ena-vima-pio-koda-sto-kalutero-diastimiko-kausimo/

metalliko.idrogonoΧάρη στην υπεραγωγιμότητα του, το πολύτιμο αυτό υλικό επιτρέπει τη δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς αντίσταση. Η επιτυχία των επιστημόνων αναμένεται να βοηθήσει στην κατανόηση των θεμελιωδών ερωτημάτων για τη φύση της ύλης, ανοίγοντας τον δρόμο για επαναστατικές εφαρμογές.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατάφεραν να δημιουργήσουν, για πρώτη φορά, μεταλλικό υδρογόνο, ένα υλικό με πάμπολλες εξωτικές ιδιότητες που θα χρησιμεύσει σε ποικίλες τεχνολογικές εφαρμογές, από την καθημερινή ζωή ως την εξερεύνηση του διαστήματος. Η επιτυχία τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, έρχεται 80 χρόνια μετά τη θεωρητική πρόβλεψη των επιστημόνων Χάντινγκτον και Γούνγκερ, που την είχαν διατυπώσει ήδη από το 1935.

Το υδρογόνο απαντάται στο Σύμπαν κυρίως σε αέρια μορφή, αλλά υπό ειδικές συνθήκες υψηλής πίεσης, μπορεί να μετατραπεί σε μέταλλο. Σε υγρή μορφή, απαντάται στους πλανήτες-γίγαντες του ηλιακού μας συστήματος, τον Δία και τον Κρόνο.

Χάρη στην υπεραγωγιμότητα του, το πολύτιμο αυτό υλικό επιτρέπει τη δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς αντίσταση. Η επιτυχία των επιστημόνων αναμένεται να βοηθήσει στην κατανόηση των θεμελιωδών ερωτημάτων για τη φύση της ύλης, ανοίγοντας τον δρόμο για επαναστατικές εφαρμογές, εξηγεί ο επικεφαλής της ομάδας, Άιζαακ Σιλβέρα, προβλέποντας επανάσταση στις τεχνολογίες αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας, τις μονάδες παραγωγής και την εξερεύνηση του διαστήματος.

«Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να σχηματιστεί το μεταλλικό υδρογόνο. Η φυσική «επιστροφή του υλικού» σε μοριακό υδρογόνο, επιτρέπει αντίστοιχα κολοσσιαία απελευθέρωση ενέργειας , δημιουργώντας, πρακτικά, το πιο ισχυρό πυραυλικό καύσιμο στον κόσμο», υπογραμμίζει ο Σιλβέρα.

Για να δημιουργήσουν μεταλλικό υδρογόνο, οι επιστήμονες άσκησαν τιτάνιες πιέσεις (τάξεως εκατοντάδων γιγαπασκάλ) σε μία απειροελάχιστη ποσότητα υδρογόνου, με τη βοήθεια συνθετικών διαμαντιών. Οι πιέσεις αυτές ήταν μεγαλύτερες και από αυτές που απαντώνται στον πυρήνα της Γης.

«Πρόκειται για το ιερό δισκοπότηρο της φυσικής υψηλής πιέσεων. Είναι το πρώτο δείγμα μεταλλικού υδρογόνου πάνω στη Γη, έτσι όταν το κοιτά κανείς, βλέπει κάτι που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν», σημειώνει ο Σιλβέρα.

Εγώ πάντως δεν είμαι φυσικός ούτε επιστήμων του Harvard. Ένας απλός δημοσιογράφος είμαι, πλην ουχί διαπλεκόμενος. Κατάλαβα όμως ότι η ανακάλυψη των επιστημόνων του Harvard απέχει από την "εφεύρεση" του Πέτρου Ζωγράφου όσο η γη απ' τη σελήνη, τουλάχιστον! Οι μεν επιστήμονες του Harvard λένε ότι ανακάλυψαν την δυνατότητα που έχουν να μετατρέπουν το υδρογόνο σε μέταλλο, με πολύ μεγάλες στη συνέχεια εφαρμογές και δυνατότητες, ενώ ο Πέτρος Ζωγράφος μιλάει για διάσπαση των μορίων του νερού με τη χρήση συχνοτήτων και μετάλλων προκειμένου να παράξει υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια!

Εξ άλλου, νομίζω ότι ο κ.Φιλντίσης έκανε λάθος να συνδέσει την εφεύρεση του πανεπιστημίου του Harvard με τις αερολογίες του Πέτρου Ζωγράφου. Η εφεύρεση στην οποίαν αναφέρονται οι αμερικανοί επιστήμονες δεν είναι νέα, όπως διαβάζω στο άρθρο :

"Η επιτυχία τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, έρχεται 80 χρόνια μετά τη θεωρητική πρόβλεψη των επιστημόνων Χάντινγκτον και Γούνγκερ, που την είχαν διατυπώσει ήδη από το 1935".

Άρα αυτό που δεν μπορεί σιγουρα να ισχυριστεί ο κ. Φιλντίσης είναι η πιθανότητα να αντέγραψαν οι επιστήμονες του Harvard την πατέντα του Ζωγράφου!

Και επειδή ουδέποτε έμαθα πώς μασούν αυτό το καταραμένο το κουτόχορτο, έστειλα ένα νέο e mail στον κ. Φιλντίση :

Αγαπητέ κ. Φιλντίση,

Σας ευχαριστώ, κατ' αρχάς, για την άμεση απάντησή σας.

Είδα προ ολίγου τα χθεσινά νέα του ΣΚΑΙ στο διαδίκτυο και την είδηση στην οποίαν αναφέρεστε. Όμως, αν και δεν είμαι φυσικός, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτή η εφεύρεση των επιστημόνων του Harvard, οι οποίοι μιλούν για μεταλλικό υδρογόνο, με όσα ισχυρίζεται ο κ. Ζωγράφος για την δική του "εφεύρεση", σύμφωνα με την οποία διασπάται το μόριο του νερού με συχνότητες και μέταλλα για την παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτός και αν δεχθώ ότι με την ευκαιρία αυτής της ανακοίνωσης του Harvard βρήκε ο κ. Ζωγράφος την έξοδο ασφαλούς διαφυγής για να μην εισπράξει τον θυμό του κόσμου που εξαπάτησε.

Περιμένω τηλεφώνημά σας, μόλις επιστρέψετε από το ταξίδι σας, για να τα πούμε από κοντά.

Με εκτίμηση
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Έβαλα στη συνέχεια την εντελώς αντιτηλεοπτική φάτσα μου μπροστά στον φακό, γιατί έτσι θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω εκείνη τη στιγμή, και είμαι πλέον σε αναμονή του κ. Φιλντίση για τα περαιτέρω...