Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αλέξη, κάνε λογιστικό έλεγχο του χρέους και δέξου τα λεφτά του Σώρρα!

Σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Δεν γνωρίζω αν θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει. Δεν χάνει άλλωστε την ευκαιρία να το επιβεβαιώνει αυτό, όπου σταθεί κι' όπου βρεθεί.

Θα υποθέσω λοιπόν - μολονότι ουδέν ακούγεται περί αυτού μετεκλογικά - ότι θα κάνει εκείνο τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, τον οποίο διατυμπάνιζε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνιστώσες του προεκλογικά. Θα αναφέρω, ενδεικτικώς, τη συμμετοχή της Σοφίας Σακοράφα στις κατά καιρούς συγκεντρώσεις που σκοπό είχαν να πείσουν τον λαό περί της ανάγκης διενέργειας λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους και της τιμωρίας αυτών οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία του. Αυτό ήταν, άλλωστε, το "διαβατήριο" της Σοφίας γα τη μετακίνησή της στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την επιλογή της να μην υπογράψει τα μνημόνια όσο ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε εδώ τι έλεγε η Σοφία Σακοράφα σε μια από τις εκδηλώσεις για την συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου : http://www.elegr.gr/details.php?id=467

 Αν λοιπόν ο Αλέξης ανακοινώσει απόψε την πρόθεσή του για διενέργεια λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους - μεταξύ μας δεν το πολυπιστεύω - και την τιμωρία αυτών που το δημιούργησαν, τότε ανοίγεται εμπρός του πεδίο δόξης λαμπρό καθώς θα έχει την ευκαιρία να πάρει τα λεφτά, με ουρά διψήφιου αριθμού μηδενικών, που του προσφέρει ο Αρτέμης Σώρρας και όχι μόνο να εξοφλήσει το όποιο χρέος οφείλουμε ακόμη στους τοκογλύφους (αυτοί μάλλον μας οφείλουν), αλλά να ενώσει τους Έλληνες (διακαής πόθος του Αρτέμη Σώρρα, και όχι μόνο) και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα σπρώξουν τη χώρα προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Εμπρός λοιπόν Αλέξη. Κάνε λογιστικό έλεγχο του χρέους, τιμώρησε τους ενόχους και πάρε τα χρήματα που προσφέρει ο Σώρρας για να σώσεις τη χώρα!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος