Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών. What's new?

Πήγε και εφέτος και σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η πρόσοψη και κεντρική είσοδος της έκθεσης.Με το ζόρι, θα έλεγε κανείς, ότι πραγματοποίηθηκε αυτή τη χρονιά το "32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών" στο "Metropolitan Expo". Όσο κι' αν ο καλοπροαίρετος επισκέπτης ήθελε να δει το ποτήρι μισογεμάτο, δεν μπορούσε, έχοντας ολοκληρώσει τον "περίπλου" της έκθεσης, παρά να το δει μισοάδειο και να κάνει τη διαπίστωση ότι η ισχνή συμμετοχή εκθετών, τόσο από πλευράς αριθμού, όσο και από πλευράς μεγέθους περιπτέρων, δεν είχε προηγούμενο. Δεν μπορούσε βεβαίως το "32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών" να αποτελέσει εξαίρεση στη γενική εικόνα μαρασμού της χώρας και της αγοράς, όπου τίποτε δεν κουνιέται εδώ και πολλούς μήνες.

Εντάξει, έχω ξαναγράψει ότι, αν μη τι άλλο, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του "Metropolitan Expo" είναι ιδανικές για την διοργάνωση εκθέσεων, έστω και αν το Ναυτικό Σαλόνι θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να "βλέπει" θάλασσα και όχι αεροδρόμια! Ο κόσμος πάντως, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, ήταν αρκετός. Ουδέποτε, άλλωστε, η βόλτα και τα όνειρα κόστιζαν ή έκαναν κακό.

Το πρυμιό τμήμα και η καμπίνα του καινούργιου δεκάμετρου Cobra.

Το πλωριό τμήμα του δεκάμετρου καμπινάτου της Cobra.

Και η πρυμιά καμπίνα του καινούργιου δεκάμετρου φουσκωτού σκάφους της Cobra.

Airship με διαρρύθμιση για έσω έξω κινητήρα.

Airship με διαρρύθμιση για εξωλέμβιο κινητήρα.

Το Dillenium 40 της Scanner, για πρώτη φορά φοράει εξωλέμβιους κινητήρες.

Ο νέος 300άρης πετρελαιοκινητήρας της FNM.

Grand S 520

Κουμπωμένοι και οι περισσότεροι εκθέτες, που αντιμετώπισαν τη συμμετοχή τους στη φετινή έκθεση σαν την τελευταία ευκαιρία ανάκαμψης του παθητικού ισοζυγίου τους. Απούσες, και πάλι, οι περισσότερες εταιρείες του χώρου, με τις συμμετέχουσες να έχουν περιορίσει αισθητά (αν όχι τραγικά) τα τετραγωνικά των περιπτέρων τους.

Το νέο Marvel 7.50

Καμπινάτο φουσκωτό από την Mostro στα 5.5 μέτρα!

Και το δεύτερο νέο καμπινάτο της Mostro στα 6.5 μέτρα.

Τα νέα Merry Fisher της Jeanneau στα 5.95 και 6 μέτρα που αντιπροσωπεύει η Μοτοδυναμική.

Οι καινούργιες τετράχρονες Yamaha.

Rib Eye 3.80 στο περίπτερο της Yamaha.

Technohull 888 σε αγωνιστική έκδοση.

Η καινούργια QSD4.2 Mercruiser-Cummins από 270-350 h.p.

Τα καινούργια μοντέλλα ωστόσο, που έκαναν το ντεμπούτο τους στην έκθεση, αν και ελάχιστα, δεν έλειψαν ούτε εφέτος. Σ' αυτά, κυρίως, εστίασα την προσοχή μου και τον φακό της φωτογραφικής μηχανής. Βλέπετε, η μελαγχολία δεν έχει καταλάβει μόνο τους κατασκευαστές, τους εισαγωγείς και τους υποψηφίους (;) πελάτες, αλλά και τους συντάκτες των περιοδικών, οι οποίοι δεν βλέπουν πια αυτά που, κατά κανόνα, τους ενθουσιάζουν και δίνουν φτερά στις φωτογραφικές μηχανές και τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών. Δεν νομίζω, άλλωστε, ότι μπορεί κανείς να ξεγελάσει τους αναγνώστες του αν τους εμφανίσει μια ετεροχρονισμένη κονσέρβα φωτογραφιών από σκάφη τα οποία εξετέθησαν και στο περυσινό και στο προπέρσινο Ναυτικό Σαλόνι...

Olympic 8.40 Ε2 Diamond.

Εντυπωσιακό το νέο Black Mamba στα 8.5 μέτρα από την ΜΕΚΥ, στο περίπτερο της Olympic.

Η πρυμιά όψη του Black Mamba της ΜΕΚΥ

Καθίσματα Ullman και πλωριά καμπίνα στο Black Mamba.

Viper Magnum 9.70 από την Φ. Κοτσάμπασης.

Το καινούργιο επτάμετρο από την Motonautica Vesuviana.

Technohull 999 με διαφορετική φιλοσοφία ντεκ.

Πρωτοεμφανιζόμενη σκάλα μπάνιου η οποία εξαφανίζεται όταν δεν είναι σε χρήση.

Ελπίζοντας, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις, ότι η αγορά θα ανακάμψει μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, προσβλέπουμε πια στο "33ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών" για κάτι καλύτερο και πιο αναβαθμισμένο. Εγώ πάντως είμαι πολύ απαισιόδοξος και πιστεύω πως, αν πρόκειται να έχουμε μια απ' τα ίδια και να ακούσουμε και πάλι τα ψεύτικα, τα ξύλινα, τα λόγια τα μεγάλα του όποιου υπουργού, για το πόσο σημαντικά πράγματα είναι για τη χώρα μας η ναυτιλία και ο τομέας της ναυπήγησης σκαφών, θα είναι καλύτερα να μη ξοδευτούν οι εκθέτες κι' εμείς να μείνουμε στα σπίτια μας. Συγχωρήστε με αλλά, αν έχουμε επιλέξει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, να συνεννοηθούμε και να βρούμε, ίσως, κάποια λύση...

Το καινούργιο Touring One της Planatech στα 7.45 μέτρα. Αδιάβροχο, μικρό ραδιόφωνο, mp3, usb Αμερικανικής προέλευσης από τον Γ. Ντέτσικα. Χρήσιμη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για το τι ισχύει σήμερα, από τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ στην είσοδο της έκθεσης.