Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ψηφίζετε ακόμη ρε σεις;

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Συχνά διερωτώμαι πώς γίνεται ο λαός μας να είναι, στη συντριπτική του πλειοψηφία, τόσο ευκολόπιστος, τόσο αμνήμων, τόσο αφελής. Πώς γίνεται να προδίδεται, κατά συρροήν και κατ' εξακολούθησιν, από όλα τα κόμματα που ήρθαν στην εξουσία, μετά τη μεταπολίτευση, και όμως αυτός να ψηφίζει κάθε φορά τους ίδιους ψεύτες, προδότες και λαοπλάνους πολιτικούς.
Λέγαμε τόσα χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έκαναν πλιάτσικο στην ελληνική πολιτική σκηνή και πιαστήκαμε όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του από τα ξύλινα τα λόγια τα μεγάλα του Αλέξη Τσίπρα και των Συριζαίων τσιρακίων του. Και το είδαμε το αποτέλεσμα μέσα σε 6 μόλις μήνες! Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν ο Τζέφρυ και ο Σαμαράς, προκειμένου να εξαθλιώσουν τον λαό, το έκανε ο Τσίπρας μέσα σε 180 ημέρες με την δική τους μάλιστα υποστήριξη! Του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δηλαδή!

Αν διαβάσει κανείς το Ελληνικό Σύνταγμα θα διαπιστώσει ότι στο πρώτο και σημαντικότερο άρθρο του, το άρθρο 1, αναφέρεται :

"Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.".

Στην ακροτελεύτια δε διάταξή του το Σύνταγμα της Ελλάδος αναφέρει :

"Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".

Καταλάβαμε ή κοιμόμαστε ακόμη όρθιοι και πληρώνουμε και ξενοδοχείο; Πόσο πιο καθαρά να το πει κανείς; Για το δικό μας το συμφέρον, του λαού δηλαδή, νοιάστηκε ο Συνταγματικός νομοθέτης. Χωρίς τη δική μας ετυμηγορία δεν νοείται κανένα είδος Πολιτεύματος. Αν ο Λαός αποφασίσει πως δεν θέλει να κυβερνηθεί από αυτούς που τον πρόδωσαν και θέλει να πάρει την τύχη του στα χέρια του, αν ο Λαός κρίνει πως δεν τον εκπροσωπεί κανένα από τα πολιτικά κόμματα ή αποκόμματα, δεν έχει παρά να απόσχει της εκλογικής διαδικασίας. Αν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επιλέξει να μην ψηφίσει κανένα από τα κόμματα ή αποκόμματα της πολιτικής σκακιέρας, τότε δεν μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση. Ούτε αυτοδύναμη ούτε συνεργασίας!

Και επειδή ο Δημήτρης Μαντές ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube ένα σχετικό βιντεάκι, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή μου την ώρα ακριβώς που έγραφα αυτές τις γραμμές, εγώ θα σταματήσω εδώ γιατί τα λέει όλα αυτός και με καλύπτει πλήρως!