Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το εκπληκτικό μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με κέρινα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη.

Κάμερα - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

vrellisΌταν ο καλός μου φίλος Σπύρος Τάπας μού συνέστησε να επισκεφτώ το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, στα Ιωάννινα, δεν μπορούσα να φανταστώ πως το πολυδιαφημισμένο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισώ στο Λονδίνο θα φαινόταν στα μάτια μου σαν φτωχός συγγενής μπροστά του!

Αυτό που κάνει το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη ξεχωριστό δεν είναι τόσο η εκπληκτική ομοιότητα των κέρινων ομοιωμάτων του με τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται, όσο η γλαφυρή σύνδεσή τους με τα πραγματικά γεγονότα της σύγχρονης, και όχι μόνο, ελληνικής ιστορίας.

kryfo.sxolioΘα τολμούσα μάλιστα να πω ότι το μουσείο αυτό θα έπρεπε να επισκεφτούν τα παιδιά όλων των σχολείων της χώρας με ξεναγό, ει δυνατόν, τον Κωνσταντίνο Βρέλλη ώστε να μη μένουν στη στείρα από μνήμης "εκμάθηση" της αμφίβολης αξιοπιστίας των σύγχρονων βιβλίων ιστορίας του Υπουργείου Α-Παιδείας.

Λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο του Παύλου Βρέλλη μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

https://www.vrellis.gr/pavlos-vrellis/

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη
Μπιζάνι Ιωαννίνων
12ο Χλμ. Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας,Τηλ και fax: 26510 92128
Website: www.vrellis.gr – Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.