Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η θεά... Vespa και ο θεράπων ιατρός της Μάκης Γεωργάτος!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

makis.georgatosΟ Μάκης Γεωργάτος είναι κατ' αρχάς ένα εξαιρετικό παιδί. Τον γνώρισα μόλις την περασμένη εβδομάδα αλλά τολμώ να πω ότι πολύ ευχαρίστως θα τον έπαιρνα σαν πλήρωμα στο φουσκωτό σκάφος με το οποίο θα επιχειρούσα ένα μεγάλο ταξίδι. Οι λόγοι; Τρεις κυρίως. 1) Πιάνουν τα χέρια του, 2) Αντέχει στην ταλαιπωρία και 3) διανυκτερεύει όπου νυχτώσει!

Ο Μάκης εργάζεται σε  μια εταιρεία εξόρυξης και επεξεργασίας ανθρακικού ασβεστίου αλλά η καρδιά και το μυαλό του είναι στη... Vespa! Αυτό το Ιταλικό δημιούργημα των δύο τροχών που έγραψε ιστορία και συνεχίζει να γράφει στους Ελληνικούς δρόμους, και όχι μόνο

Ο Μάκης δεν συγκεντρώνει μόνο ό,τι έχει σχέση με το δίκυκλο αυτό, αλλά έχει τις γνώσεις και τη δυνατότητα να το επισκευάζει, έχοντας δημιουργήσει στην Κεφαλονιά ένα πελατολόγιο από φίλους και γνωστούς τους οποίους εξυπηρετεί χωρίς να τους "πετσοκόβει"! "Θέλω απλώς να κάνω το χόμπι μου και να καλύπτω το νοίκι και τα φώτα της αποθήκης μου", λέει χαρακτηριστικά.

Άλλοι κάνουν μακρινά ταξίδια με σκάφη και αυτοκίνητα, ο Μάκης έχει ταξιδέψει με τη 200άρα του σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και συνεχίζει να κάνει όνειρα για το μέλλον. Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν ένα ταξίδι στο βορειότερο άκρο της Ευρώπης, το Nord Cap! Αν αγαπούσα τη Vespa όσο αυτός, σίγουρα θα τον συνόδευα!