Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιώργος Αναγνωσταράς : Μη μου τους γύφτους τάραττε στο Βραχάτι!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

anagnostaras2Ο Γιώργος Αναγνωσταράς είναι ένας καλός φίλος ο οποίος εγκατέλειψε προσωρινώς την Αθήνα και ζει και εργάζεται εδώ και μερικούς μήνες στο Βραχάτι Κορινθίας. Όσοι παρακολουθούν το κανάλι μου θα τον θυμούνται από δύο βιντεάκια που κάναμε προ καιρού μαζί στη σπηλιά του Νταβέλη, στο ένα εκ των οποίων μάλιστα αναφέρθηκε στον Πανόπουλο και το "Chaos" του. Βίντεο που προκάλεσε τότε πολλά σχόλια και διενέξεις.

Χθες, καθ' οδόν προς τη λίμνη Φενεού (Δόξα) κάναμε μια στάση στο Βραχάτι και δεν έχασα την ευκαιρία, μεταξύ των άλλων, να καταγράψω όσα υπέπεσαν στην αντίληψη του Γιώργου κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βραχάτι.

Βεβαίως και τα δύο σοβαρά προβλήματα που κατήγγειλε ο Γιώργος δεν ανήκουν στην κατηγορία των προβλημάτων εκείνων που εύκολα θα κατήγγειλε ο καθένας. Ιδίως μάλιστα αυτό που έχει να κάνει με την παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά των γύφτων. Ο Γιώργος όμως δεν κρύβει τα λόγια του και δεν φοβάται να αναλάβει την ευθύνη όσων καταγγέλλει.

Ακούστε λοιπόν τι μου είπε, αφ' ενός μεν για το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης που ταλαιπωρεί το Βραχάτι, αφ' ετέρου για τη μάστιγα των γύφτων που αποτελούν κράτος εν κράτει και δεν τολμά κανείς να τους βάλει στη θέση τους. Της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης συμπεριλαμβανομένων. Το πρόβλημα αυτό, βεβαίως, δεν είναι μόνο πρόβλημα του Βραχατίου αλλά και όλων των περιοχών της ελληνικής επικράτειας όπου ζει και δραστηριοποιείται αυτή η ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων.