Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παναγία η Διασώζουσα.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Διάβαζα χθες για μία ακόμη φορά τα 500 προσωνύμια που έχει επιδαψιλεύσει στην Παναγία ο ελληνικός  λαός [=Θεοτοκονύμια]. Μεταξύ αυτών και εκείνο της «Διασώζουσας», το οποίο φέρει ιερός ναός στην Πάτμο.  Και σκέφτηκα πως η αριστερή my ass κυβέρνηση my ass που έχει στο πρόγραμμά της τον χωρισμό εκκλησίας και κράτους είχε τούτες τις μέρες την Παναγία με το μέρος της. Και τούτο, διότι η πρωταθλήτριά μας Βούλα Παπαχρήστου ήλθε 8η στον τελικό του άλματος τριπλού. Αλήθεια, αναλογίσθηκα, τί θα γινόταν αν η Βούλα ερχόταν πρώτη; Θα της έστελνε συγχαρητήρια ο ΠτΔ; Θα της έγραφε ο πρωθυπουργός κάτι στο twitter; Ποιός υπουργός θα την υποδεχόταν στο αεροδρόμιο; Θα είχαν ξεχαστεί όλα όσα συνέβησαν το 2012, όταν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου για «ρατσιστικό σχόλιο»;

  Ας θυμηθούμε τί είχε τιτιβίσει η Παπαχρήστου τότε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»! Ήταν τότε που είχαμε και προσφυγικές ροές κουνουπιών.
Αμέσως η ΕΟΕ επελήφθη του θέματος και ανεκοίνωσε:
«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
Αξίες και ιδεώδη του Ολυμπισμού λοιπόν. Προχθές που ο Αιγύπτιος αθλητής του τζούντο αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Ισραηλινό αντίπαλό του στους Ολυμπιακούς του Ρίο, δεν έτρεξε και τίποτε να ‘ουμ. Οι αξίες και τα ιδεώδη πήγαν περίπατο.
Αλλά ας θυμηθούμε και την εμετική  δήλωση μετάνοιας της Βούλας μετά το σάλο που ξεσήκωσε το τιτίβισμά της το 2012:
«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.
Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».
Κρατώ το «ζητώ συγγνώμη από …. τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία». Και γαμώ τα ολυμπιακά ιδεώδη και τις ολυμπιακές αξίες. Αλλοίμονο αν δεν ζητούσε συγγνώμη από τις εταιρείες που την στήριζαν και τις απογοήτευσε θέτοντας σε κίνδυνο τη φήμη τους και τα κέρδη τους. Ήταν η Samsung, η οποία απέσυρε την υποστήριξή της στη Βούλα, εξ ου και η Βούλα των ολυμπιακών ιδεών και αξιών αισθάνθηκε την ανάγκη να της ζητήσει συγγνώμη για το ατόπημα, έστω και χωρίς να την κατονομάζει. Και δεν την κατονόμασε, προφανώς για να μην της κάνει κακό. Άλλωστε, αποκλείεται να έγραψε μόνη της αυτό το εμετικό κείμενο. Κάποιος δημοκράτης σίγουρα το΄γραψε.  
http://left.gr/news/horigos-telos-gia-ti-voyla-papahristoy
Αν η Βούλα ήταν κομμουνίστρια, συριζαία, πασοκτσού, ποταμίσια, δημαρίσια, νεοδημοκράτισσα, ανελίτισσα, ανταρσύα κ.λπ., ήτοι μέλος του ευρέος συνταγματικού τόξου, ουδέν πρόβλημα θα υπήρχε σε περίπτωση κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο. Αλλά η Βούλα είναι πλέον ρατσίστρια, ενδεχομένως δε και χρυσαυγίτισσα, οπότε τί θα κάναμε, αν γινόταν χρυσή ολυμπιονίκης;
Γι’  αυτό λέω ότι η Παναγία η Διασώζουσα είναι μεγάλη, είναι τεράστια. Ακόμη και τους άπιστους διασώζει, επειδή εκείνη δεν κάνει διάκριση φυλής, θρησκείας, χρώματος, φύλου, προ πάντων δε κόμματος, νοητικού επιπέδου και εγκληματικών προθέσεων. Τώρα, ίσως σκεφτεί κανείς ότι η Παναγία η Διασώζουσα δεν είναι και τόσο αμερόληπτη, αφού έκανε τη Βούλα να χάσει, επειδή της έχουν κολλήσει την ταμπέλα της χρυσαυγίτισσας, ώστε να μη φέρει σε δύσκολη θέση την παρούσα κυβέρνηση και το όλον συνταγματικόν τόξον. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν τα ολυμπιακά ιδεώδη, τα οποία υπηρετούν με απαράμιλλη ανιδιοτέλεια οι αξίες των χορηγών στα χρηματιστήρια.
Να μη μιλήσω για τους επί κεφαλής των διάφορων Ολυμπιακών Επιτροπών, αλλά και των ολυμπιακών αποστολών, που έχουν τόση σχέση με τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του όση έχει η κυβέρνηση με την πραγματικότητα. Βάζω στοίχημα ότι στο μάθημα της Γυμναστικής στο σχολείο είτε θα έπαιρναν βάση με κουτουλιά είτε θα είχαν απαλλακτικό λόγω διαφόρων δήθεν προβλημάτων υγείας. 

 

http://www.fire.gr/?p=8550