Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ειδήσεις και μη ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Η είδηση είναι ότι Πατριάρχης Μόσχας επισκέφθηκε τέλη Μαΐου 2016 το Άγιον Όρος παίρνοντας βίζα από το ιταλικό προξενείο στη Μόσχα, επειδή το ελληνικό εκδίδει βίζα σε 7-10 ημέρες.
Η μη είδηση είναι ότι το ελληνικό κράτος αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση στέλνοντας εκτάκτως και αστραπιαίως 50 υπαλλήλους να ενισχύσουν το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα, ώστε να εκδίδονται οι βίζες αυθημερόν και έτσι να μπορέσουν να έλθουν στην Ελλάδα χωρίς ταλαιπωρία 3.000.000 Ρώσοι τουρίστες, όπως υπελόγισε ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν. Αλλά τί να σου κάνει αυτό το κράτος, όταν ο υπουργός Μουζάλας ζητεί τη βοήθεια της Παναγίας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα στο λαθρομεταναστευτικό!

Η είδηση είναι ότι ο Μητσοτάκης, συνεντευξιαζόμενος με τον Παπαδάκη του ΑΝΤ1, ζήτησε εξηγήσεις από τον Τσίπρα για το άρθρο 178 [εξωχώριες εταιρείες πολιτικών, δικαστικών κ.λπ.] του ψηφισθέντος την 22.05.2016 νόμου  4389.
Η μη είδηση είναι ότι ο Παπαδάκης δεν τον ρώτησε γιατί τόσον αυτός όσο και το επιτελείο της ΝΔ, αλλά και ολόκληρος ο κωματικός μηχανισμός  και η ΚΟ και οι εκατοντάδες παρατρεχάμενων δεν είπαν κουβέντα για τη διάταξη αυτή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νόμου, ενώ έχουν βάλει πλώρη να ξανακυβερνήσουν τη χώρα. Άει σιχτίρ κοπρόσκυλα κωματόσκυλα.
Η είδηση είναι ότι συνεντευξιαζόμενος ραδιοφωνικώς ο υπουργός-προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων Βερναρδάκης δήλωσε ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των δ.υ., διότι αυτό θα έχει υφεσιακές επιπτώσεις στην οικονομία.
Η μη είδηση είναι ότι ο δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε, γιατί δεν λέει κάτι σχετικό για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
Η μη είδηση είναι ότι ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πόσους δημοσίους υπαλλήλους θα προσλάβει τώρα που 40.000 θα συνταξιοδοτηθούν λόγω της ψήφισης του νέου εξοντωτικού ασφαλιστικού.
Η είδηση είναι ότι ο υπουργός απάντησε πώς με βάση την αναλογία 1/5 θα προσληφθούν 8.000, αλλά στην πραγματικότητα θα προσληφθούν πολύ περισσότεροι, διότι μπορεί η κυβέρνηση να διορίσει όσους δεν διόρισαν οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα για να καλύψουν ετησίως την ίδια αναλογία 1/5. Κουφαλίτσα τρόικα, άφησες παραθυράκια!
Η μη είδηση είναι ότι ο δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε πώς είναι δυνατόν να μην εξάντλησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την αναλογία 1/5 τη στιγμή που έκλεισαν την ΕΡΤ, για να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες, αλλά και έθεσαν σε διαθεσιμότητα προς απόλυση χιλιάδες άλλους.    
Η μη είδηση είναι ότι 70χρονος άστεγος αναρωτιόταν με λυγμούς στο ραδιόφωνο του Real προχθές το βράδυ «πώς θα ζήσω, αν μου κόψουν το ΕΚΑΣ;».
Η είδηση είναι ότι η κουτοπόνηρη κυβέρνηση θα κόψει το ΕΚΑΣ από 01.01.2016, όπως προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, αλλά από άλλα κονδύλια θα το δώσει πίσω, ώστε ο δικαιούχος να μην το στερηθεί αναδρομικά.
Η μη είδηση είναι ότι ακόμη δεν έχουν λάβει θέση επί του θέματος οι κουτόφραγκοι, δηλαδή οι θεσμοί.
Η είδηση είναι ότι ο Ευκλείδης έστειλε επιστολή στους θεσμούς προειδοποιώντας ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης είναι πολύ κουρασμένοι για να πάρουν και τα άλλα 8 μέτρα που απαιτούνται, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.
Η μη είδηση είναι ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης είναι ανθεκτικοί, όπως όλος ο ελληνικός λαός, και εντελώς ξεκούραστοι να ψηφίσουν ό,τι ζητήσουν οι δανειστές, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα τους, αφού μεταξύ τους καταλέγονται ΤΙΤΑΝΕΣ της πωλητικής όπως μία Καρακώστα, μία Αυλωνίτου, μία Φωτίου, μία Βαγενά, ένας Δημαράς, μία Θεοπεφτάτου, μία Θελερίτη, ένας Καμμένος, άλλος ένας Καμμένος, ένας Παπαχριστόπουλος και άλλοι 143.
Σώτος – ειδησεογράφος και μη.
Υ.Γ.  01.11.2010: «Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μάλιστα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι προχωράει και κάνει το κόμμα της η κ. Μπακογιάννη. Θα μπορούσατε κάποτε να συνεργαστείτε μαζί της, κάποια στιγμή μετά; Ή είναι persona non grata, δεν συζητάτε μαζί της;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ πιστεύω κ. Πρετεντέρη ότι όποιος ψήφισε το Μνημόνιο θα το κουβαλάει μαζί του μέχρι το τέλος. Εάν πει ότι εγώ βλέπω το λάθος μου και πιστεύω σε μια άλλη πολιτική όπως είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, δεν έχω πρόβλημα με τον οποιονδήποτε και την κα Μπακογιάννη.».
Θα μου πείτε «τί σχέση έχει αυτό με το άρθρο;». Έχει και παραέχει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμένα μου αρέσει και είπα να το ξαναγράψω.