Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μη σπρώχνεσθε. Όλοι θα μας σώσετε!

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Η αριστερή παρένθεση κλείνει οσονούπω συμπαρασύροντας και το δεκανίκι της των ΑΝΕΞΗΓΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά η χώρα εξακολουθεί να είναι βυθισμένη στις δηλώσεις. Διαλέγετε και παίρνετε. Ό,τι τραβάει η ψυχή τού καθενός. Ο Μπαλάφας μας διαβεβαίωνε ότι την 12.04.2016 θα έκλεινε  η συμφωνία με τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός μάς είπε μετά ότι η συμφωνία θα έκλεινε την 22.04.2016. Ο Ευκλείδης μας προειδοποίησε ότι αν μπει ο Μάιος, ζήτω που καήκαμε. Η Όλγα δηλώνει ότι ο τάδε είπε αυτό, το οποίο βολεύει την κυβέρνηση. Μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ είπε ότι το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί. Ο Σόϊμπλε είπε ότι το χρέος δεν κουρεύεται. Η Μέρκελ κάνει τεμενάδες στον Σουλτάνο της Τουρκίας φοβούμενη αντίποινα για τα εκεί εργοστάσια των BASF, BOSCH, SIEMENS, VW, MERCEDES κ.λπ. Σιγά μη χολοσκάσει για το ελληνικό χρέος.

Και οι Συριζαίοι βολευταί επιχειρηματολογούν με σοβαρότητα ότι δεν είναι αυτοί που φέρνουν την καταστροφή, αφού κάνουν μόνον τη 13η περικοπή συντάξεων, ενώ οι προηγούμενοι είχαν κάνει 12.  15.05.2016 σήμερα και συμφωνία δεν έχουμε. Θα την έχουμε, λέει, 24.05.2016, αφού οι φαιοτριανταφυλλί τυφεκιοφόροι θα έχουν βάλει την ταφόπλακα με τον νέο φορολογικό νόμο που θα ψηφίσουν, για να φέρουν επενδύσεις. [ΣΗΜ: είμαι πολύ περίεργος να πληροφορηθώ τους διαλόγους των υπουργών  - που επισκέπτονται τις ΗΠΑ για να φέρουν επενδύσεις - με «παράγοντες» της υπερατλαντικής συμμαχίας. Τί τους λένε δηλαδή; «Ελάτε να βάλετε χρήματα στον τάδε τομέα»; Και τι τους ερωτούν οι «παράγοντες»;].

Και η εικόνα της γραφικότητας συμπληρώνεται με την ερώτηση των 17 που θέλουν να επιτρέπονται οίκοι ανοχής σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από πολυτελή ξενοδοχεία, για να ανακουφίζονται οι τουρίστες και να μην δημιουργούνται παράνομες πιάτσες. Σπονδή στη νομιμότητα και στον τουρισμό.     

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο λαός πρέπει επί τέλους να πάρει την τύχη στα χέρια του. Πολλά κομματίδια ξεφυτρώνουν και πάλι, για να τον σώσουν. Μια ζωή ο λαός σώζεται. Κατακερματισμένες οι δυνάμεις αυτών που είτε κινούνται από αγαθές προθέσεις είτε θέλουν να βάλουν και αυτοί το χέρι στο μέλι. Οι καλοί καγαθοί στην άκρη παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Αναλύσεις επί αναλύσεων του τί σημαίνει αποχή από τις εκλογές, τί σημαίνει «ψήφισε μικρό κόμμα», ενώ άλλοι λένε ότι ψηφίζοντας μικρό κόμμα πριμοδοτείς το πρώτο κόμμα. ΑΝΕΞΙΤΗΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ [ πρώην ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΕΛΙΑ, ΡΗΚΣΥ, 58], ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ [πρώην ΛΑΟΣ], ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΣΟΖΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κ.ο.κ. στον στίβο για μια καρεκλίτσα εις το τεράστιο τραπέζι του Πρυτανείου. Από παλιά υλικά οι περισσότεροι. Τί να προσφέρει ο Ραγκούσης, ο Καρχιδάκης, η Ζωή, η Φώφη, ο Κουβέλης, ο Κούλης, η Μαριλίζα;

Πρόκειται για μία προσπάθεια σωτηρίας [;] και εκδημοκρατισμού [;] άνωθεν, ενώ το μυστικό είναι στον εκδημοκρατισμό κάτωθεν. Πρέπει να πεισθεί ο πολίτης ότι επιβάλλεται  να εγκαταλείψει τα όνειρα για μια θεσούλα στο Δημόσιο, αν θέλει να δει κάποια μέρα αξιοκρατία στους υπηρέτες του, είτε αυτοί είναι μέλη του κοινοβουλίου είτε είναι υπάλληλοι του κράτους και των βραχιόνων του.

Χρειάζεται μία οργάνωση χωρίς πρωτοκαθεδρίες, χωρίς «δωρεές» από επιχειρήσεις. Χρειάζεται μια ομάδα που θα συγκεντρώσει άξια μυαλά, έτοιμα να εργασθούν για το κοινό καλό και την πατρίδα. Άνθρωποι καταξιωμένοι στον τομέα τους που έχουν όρεξη για δουλειά διαθέτοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους μπορούν να συνασπισθούν και να οργανώσουν έναν τέτοιο σχηματισμό που δεν θα μπορεί να τον διαλύσει οποιοσδήποτε εισχωρώντας σ’ αυτόν κακοβούλως. Που θα έχει π.χ. ως κεφαλή ένα 15μελές «Γραφείο Τελετών», αφ’ ενός για να τη «σπάσει» στον Τσίπρα, αφ’ ετέρου για να δείξει ότι αυτό το γραφείο θα ενταφιάσει πράγματι το παλιό. Ούτε «Πολιτική Γραμματεία» ούτε «Πολιτικό Συμβούλιο» ούτε «Εκτελεστικό Γραφείο». Τέρμα πια σε «Ποτάμια» ή «Δημοκρατικές Συμπαρατάξεις» ή «ΝΔ ξανά» ή Κουβέλη που επανέρχεται στο προσκήνιο. Να προσφέρει τί;

Θυμηθείτε τούτο και σκεφτείτε : http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/04/4_30.html

Και φυσικά δεν μιλάμε για κινήματα του πρωκτού σαν αυτό που περιγράφει ο φίλος Ιωσήφ Παπαδόπουλος για τον ανεκδιήγητο «ηγέτη» τού «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»: http://www.ribandsea.com/editorial/738-2012-09-04-20-16-37

Υ.Γ. 1. Η ιδέα είναι του Κυριάκου Μιχαλόπουλου.   
2. Ένα ωραίο αρθρίδιο για τη σημερινή γελοία κατάσταση http://agriazwa.blogspot.gr/2016/05/blog-post_13.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+AgriaZwa+(++++++++++++++++++AGRIA+++ZWA)