Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το λεωφορείο κατέφθασε επιτέλους στην Κάσο!

Του Ιωσήφ Παπαδόπουλου.

Το νέο μίνι λεωφορείο της Κάσου που έφθασε τελικώς στο νησί. Το νέο μίνι λεωφορείο, χωρητικότητας 23 θέσεων και made... in Turkey, κατέφθασε την προηγούμενη εβδομάδα στο λιμάνι της Κάσου με το πλοίο "Πρέβελης". Καιρός ήταν, αφού πολύς λόγος έγινε και πολύ μελάνι χύθηκε γι' αυτό το νέο γεφύρι της Άρτας, μετά το λιμάνι και το σφαγείο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στο νέο λεωφορείο, οι διαστάσεις του οποίου ταιριάζουν θαρρείς απολύτως με τα στενά δρομάκια των οικισμών του νησιού, υπάρχει πρόβλεψη και για την εξυπηρέτηση αναπήρων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ανάλογα μικρό, αλλά άνετο και καλόγουστο, το εσωτερικό του λεωφορείου.Η καλοκαιρινή περίοδος έληξε βέβαια για την Κάσο και το λεωφορείο φαίνεται πως έφθασε και πάλι με καθυστέρηση. Αν μάλιστα ληφθεί υπ' όψιν και η "απαραίτητη" γραφειοκρατική διαδικασία μέχρι την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του, τότε ίσως να φθάσουμε στον Ιούλιο του 2015 με το λεωφορείο να είναι ακόμη παρκαρισμένο στο λιμάνι. Ίδωμεν...

Σαν οδηγός του λεωφορείου πάντως προσελήφθη ήδη ο γιγαντόσωμος Κυριάκος Ζάγορας, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, είναι και ο καβοδέτης του καραβιού. Ευτυχώς, αν και το λεωφορείο είναι μικρό, η θέση οδήγησης είναι πλουσιοπάροχη! Καλορίζικος και καλά δρομολόγια Κυριάκο!

Και η... πρύμνη του λεωφορείου. Αν και το όχημα είναι μικρό, η θέση οδήγησης είναι πληθωρική. Ανάλογη του μεγέθους του οδηγού του! Ευχή το νέο λεωφορείο να μπει σύντομα στην κυκλοφορία.