Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παύλος Πολάκης. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα sms, πρώτος!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

polakis.xaxaΜε προκαλεί ο τέως "φίλος" μου και νυν υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναρριχηθεί, ως άλλος σαλίγκαρος, σε υψηλά αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της πρώτη φορά αριστερής (λέμε και καμμιά μακακία) κυβέρνησης του Ψύριζα. Και με προκαλεί γιατί δεν φτάνει που περί άλλων τυρβάζει στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, αναρτά συνεχώς μηνύματα στο φατσοβιβλίο και στέλνει sms, κατά ριπάς, όποτε νομίζει ότι έχει κάτι να πει σε όσους τον επικρίνουν.

Μόλις διάβασε λοιπόν το χθεσινό μου άρθρο για την Τήλο http://www.ribandsea.com/waves/2843-emeine-telikos-i-tilos-xoris-giatro-polaki-giati-den-pas-esy-2 άρχισε να με βομβαρδίζει με sms (καθώς  στερούμαι λογαριασμού στο φατσοβιβλίο), προκαλώντας βεβαίως την δικαιολογημένη αντίδρασή μου. Διαβάστε.

Πολάκης : Έχεις χάσει επεισόδια, έχει πάει οπλίτης ιατρός που κάνει το αγροτικό του ταυτόχρονα και πληρώνεται από μας κανονικά. Γι' αυτό σβήσε ή διόρθωσε τις ανακρίβειες για να μην πω μαλακίες που γράφεις.  

Ιωσήφ : Εγώ άλλα μαθαίνω από την Τήλο. Εκτός τόπου και χρόνου είσαι.

Πολάκης : Μάλλον μιλάς με άλλο νησί.

Ιωσήφ : Χρησιμοποίησε πολιτικάντικη διάλεκτο με άλλον. Γιατί δεν τηλεφωνείς στην Καμμά να σου πει για ποιο νησί μιλάω;

Πολάκης : Με την Καμμά μιλάω τρεις φορές την εβδομάδα.

Ιωσήφ : Αλήθεια; Εγώ μιλάω κάθε μέρα μαζί της!

Πολάκης : Άσε ρε Ιωσήφ, πες τα πουθενά αλλού.

Ιωσήφ : Σε σένα τα λέω και αν νομίζεις πως το άρθρο μου είναι συκοφαντικό και ψευδές να μου κάνεις μήνυση!

Πολάκης : Σιγά μη σου δώσω και αξία στις ψευτιές που γράφεις.

Ιωσήφ : χαχαχαχα ναι, τα ίδια μου λένε και τα παπαγαλάκια οι συνάδελφοί μου όταν τους τα χώνω για την παραπληροφόρηση που κάνουν. Η καρέκλα να είναι καλά. Τηλεφώνησες στην Καμμά; Σε περιμένει...  

Πολάκης : Τώρα διάβασα τις μπούρδες που γράφεις. Μπράβο, συναγωνίζεσαι επαξίως το Πρώτο Θέμα και το Πρώτο Φλέμα. Μη μου ξαναστείλεις μήνυμα, χαλάω σάλιο άνευ ουσίας.

Ιωσήφ : Εγώ δεν είμαι διαπλεκόμενος, και το ξέρεις. Ούτε ταμπέλες μπορείς να μου κολλήσεις. Είμαστε όλοι γνωστοί στην Ιερουσαλήμ.

Μετά από λίγη ώρα ο Πολάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την δήμαρχο της Τήλου, η Μαρία Καμμά με ενημέρωσε, οπότε ακολούθησε νεά ανταλλαγή μηνυμάτων :

Ιωσήφ : Της τηλεφώνησες της Καμμά ε; Και της έδωσες και το τηλέφωνό μου! Λες και δεν το είχε! Το μεσημέρι μιλούσα μαζί της μια ώρα. Α ρε Παύλο πώς σε κατάντησε η καρέκλα. Ξέχασες ότι όταν εγώ πήγαινα στα νησιά του Αιγαίου εσύ πιπιλούσες ακόμη το δάκτυλό σου.

Πολάκης : Ιωσήφ δεν σε παίζω, μην στέλνεις μηνύματα.

Ιωσήφ : Μα δεν μπορείς να παίξεις μαζί μου. Είσαι πολύ μικρός. Νομίζεις ότι επειδή έκανες κωλοτούμπα και πήρες καρέκλα μεγάλωσες;

Αυτά λοιπόν με τον τσάμπα μάγκα υφυπουργό, ο οποίος νομίζει ότι ψήλωσε ξαφνικά, επειδή στρογγυλοκάθισε σε ψηλή καρέκλα, και μας βλέπει όλους σαν κουνούπια. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι, μετά το "τσίμπημα" του "κουνουπιού", ο υφυπουργός παράτησε για λίγο το φατσοβιβλίο και τα sms και βρήκε μια, προσωρινή έστω, λύση για την Τήλο. Ο στρατιωτικός γιατρός θα παραμείνει στο νησί, μέχρι να έρθει αντικαταστάτης, και θα έχει την δυνατότητα να συνταγογραφεί. Απ' τα ολότελα...

Και ο Πολάκης φοβέρα θέλει τελικώς...