Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας κ. ταξίαρχε;

Με τον ταξίαρχο ε.α. κ. Στέργιο Σμυρλή γνωριστήκαμε πριν από αρκετούς μήνες. Ήρθαμε πιο κοντά μετά την περιπετειώδη εκείνη παρουσία μου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και την προσπάθειά μου να καταγράψω με την βιντεοκάμερα την ακροαματική διαδικασία της δίκης που είχε προκαλέσει το κόμμα του οποίου και ο ίδιος ήταν, και είναι, ηγετικό στέλεχος. (Πατριωτική Ένωση Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση): http://www.ribandsea.com/editorial/1694-borei-kaneis-na-stirizetai-pia-sti-dikaiosyni

Έκτοτε ο κ. Σμυρλής μου κοινοποιεί κατά καιρούς διάφορα μηνύματα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση, διανθισμένα με πατριωτικές κορώνες, κατά την προσφιλή του μέθοδο. Προσφάτως μου έστειλε ένα ακόμη μήνυμα αναφερόμενος στην εμφάνιση του "αγρότη" κ. Χρήστου Μπαλαντίνα (πρωτοπαλλήκαρο του Αρτέμη Σώρρα), ο οποίος από το αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας παρότρυνε τους Έλληνες να ξεσηκωθούν εναντίον των μνημονιακών μέτρων που ετοιμάζει γι' αυτούς η πρώτη φορά "αριστερά" κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και ζήτησε από τους αποδέκτες του μηνύματός του να διαδώσουν το σχετικό βίντεο γράφοντας :

"Ακούστε τον κ. Μπαλαντίνα, σηκωθείτε, ήλθε η ώρα. Η καρδιά της Πατρίδας κτυπά στα μπλόκα των Αγροτών. Αγνοήστε τα κομματόσκυλα και τους κομματικοποιημένους συνδικαλιστές, πάρτε σήμερα το πρωί τον καφέ σας μαζί με τους αγρότες μας.

Πολλές φορές άκουσα από τους ομιλητές των μπλόκων ότι «Αγωνιζόμαστε πρώτα για την Ελλάδα».
Αν η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους προς τα μπλόκα, αφήστε τα αυτοκίνητά σας και περπατείστε για να τους συναντήσετε. Είναι σημαντικό να είσθε παρόντες εκεί.

Τα μπλόκα ας συντονισθούν μέσω των κινητών και να προσέξουν να μη παρεισφρήσουν Δούρειοι Ίπποι.  

Ο Αγρότης Μπαλαντίνας ξεσκεπάζει την Πολιτική σαπίλα.

https://www.youtube.com/watch?v=-kyCUlyvM8Y

Καθώς έχουμε ανταλλάξει και παλαιότερα τις σκέψεις μας με τον κ. Σμυρλή, του έστειλα το ακόλουθο μήνυμα :

"Αγαπητέ κ. Σμυρλή,

Δεν είχα σκοπό να αντιπαρατεθω άλλη φορά μαζί σας, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να μην σχολιάσω το σχόλιό σας για το πρωτοπαλλήκαρο του απατεώνα Σώρρα. Ο κύριος Μπαλαντίνας, ο οποίος θυμήθηκε ξαφνικά ότι είναι αγρότης (από πού ως πού είναι αγρότης, άραγε), βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να διαφημίσει τον απατεώνα αρχηγό του. Εκτός και αν συμφωνείτε ότι οι καταπιστευματικοί λογαριασμοί των πολλών τρις τους οποίους επικαλείται ο κύριος αυτός είναι γνήσιοι.
Κατά τα άλλα, όσα λέει ο κύριος Μπαλαντίνας για τους προδότες του Κυνοβουλίου είναι πέρα ως πέρα αληθινά. Είναι όμως ο μόνος που τα λέει αυτά;

Με εκτίμηση
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Ο κ. Σμυρλής απάντησε σ' αυτό το σχόλιό μου με τις φράσεις :

"Αγαπητέ κύριε Παπαδόπουλε,

Καλά κάνατε και αντιπαρατεθήκατε. Με τον Σώρα έχω παύσει να ασχολούμαι από καιρό και τον Μπαλαντίνα δεν το γνωρίζω. Είσθε ο τρίτος που μου μιλάει για τον Μπαλαντίνα.

Να είσθε καλά.
Στέργιος Σμυρλής

Του απάντησα ότι μπορεί να λέει πως δεν γνωρίζει τον Μπαλαντίνα, τα μηνύματα όμως που ανταλλάσσει μαζί του τον διαψεύδουν, ενώ και ο σύντροφός του στην ηγετική ομάδα της ΕΛ.ΛΑ.Σ., κ. Οδυσσέας Τηλιγάδας, εμφανίζεται σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο να κάθεται στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλεί με τον Αρτέμη Σώρρα έχοντας δίπλα του τον Μανώλη Λαμπράκη και τον ίδιο τον κ. Σμυρλή.

Ο κ. Σμυρλής επανήλθε δριμύτερος :

"Δεν καταλαβαίνω δηλαδή πρέπει να παίρνω την άδεια από τον Οδυσσέα, τον Βασίλη και τους άλλους της «Πατριωτικής Ένωσης» όταν αλληλογραφώ για θέματα ρουτίνας σαν Σμυρλής, ή ο Οδυσσέας από εμένα, όταν αλληλογραφεί σαν Τηλιγάδας; Μόνο όταν ενεργούμε σαν Πατριωτική Ένωση ή όταν εκφράζουμε καινοτόμες προτάσεις τότε τα έγγραφα φιλτράρονται, εγκρίνονται από όλους και τότε μόνον φεύγουν με το λογότυπο της Πατριωτικής Ένωσης.

Ο Οδυσσέας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας όταν διάβασε το μήνυμα, μου είπε ότι ο Μπαλαντίνας είναι ο εκ δεξιών του Σώρα.

Σιγά τη ζημιά που έπαθε ο Ελληνικός Λαός επειδή απαντώντας στο «Καταπίστευμα» είπα «Ακούστε τον κ. Μπαλαντίνα», χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

Πρέπει να είσαι αγαθός ή να τα πιάνεις, για να πιστεύεις ότι ο Σώρας έχει λεφτά. Ο έρως και το χρήμα δεν κρύβονται. Είναι όμως επικίνδυνος και πιθανόν στηρίζεται από τον Σόρο, έχει ήδη ιδρύσει 36 Ε.Σ.Υ και επιθυμεί να βοηθήσει στην αυτονομήση της Κέρκυρας.

Το παρόν κοινοποιείται στον Οδυσσέα για λόγους τυπικούς και ουσιαστικούς.

ΜΘΠΧ
Στέργιος Σμυρλής

Το πράγμα άρχισε, όπως καταλαβαίνετε, να παίρνει διαστάσεις καθώς κι' εγώ δεν είμαι πολύ καλό παιδί και δεν κάθομαι ήσυχος όταν με προκαλούν. Απάντησα λοιπόν στον κ. Σμυρλή ως εξής :

"Αγαπητέ μου κ. Σμυρλή, μην εξάπτεστε!

Ουδείς είπε, πολύ περισσότερο εγώ, ότι πρέπει να παίρνετε την άδεια του Οδυσσέα, όταν αλληλογραφείτε, ή ότι έπαθε κάποια ζημιά ο Ελληνικός Λαός επειδή γράψατε "ακούστε τον κ. Μπαλαντίνα"! Ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει ήδη πολύ καλά ποιος είναι ο Σώρρας και ποιοι είναι αυτοί που τον περιστοιχίζουν και τον υποστηρίζουν, όπως άλλωστε γνωρίζει το ποιον και την πορεία όλων ημών. Απλώς ανέφερα το όνομα του κ. Τηλιγάδα επειδή ήμουν βέβαιος πως ο Οδυσσέας γνώριζε τον Σώρρα και τους στενούς συνεργάτες του και θα μπορούσε να σας είχε ενημερώσει σχετικώς. Υπέθεσα μάλιστα ότι αυτά τα γνωρίζατε και εσείς, δεδομένου ότι σας έχω δει σε σχετική φωτογραφία να κάθεστε δίπλα στον Σώρρα και τον Λαμπράκη...

Όσα αναφέρετε πάντως για τον απατεώνα Σώρρα μου είναι γνωστά. Πολύ περισσότερα από αυτά, θα έλεγα. Οι ευσεβείς πόθοι του, να διαιρέσει και όχι να συνενώσει τους Έλληνες, όπως υποκριτικώς ισχυρίζεται, θα μείνουν πόθοι και όνειρα θερινής νυκτός. Όταν παύσει να λειτουργεί σαν δεκανίκι του συστήματος και των προδοτών που το εκπροσωπούν, θα πάρει την άγουσα προς το Δρομοκαίτειο, γιατί μόνο σ' εκείνο το περιβάλλον μπορούν γελοίοι απατεώνες, όπως ο Σώρρας, να επιβιώσουν.

Όσο για την κοινοποίηση της μεταξύ μας αλληλογραφίας στον κ. Τηλιγάδα, σας ευχαριστώ γιατί με βγάλατε από τον κόπο να το κάνω ο ίδιος. Δεν καταλαβαίνω βεβαίως τι εννοείτε όταν γράφετε πως "κοινοποιείτε το παρόν στον Οδυσσέα για λόγους τυπικούς και ουσιαστικούς". Να το εκλάβω αυτό σαν απειλή;

Φιλικά
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Και ο κ. Σμυρλής επανήλθε :

"Φίλτατε κύριε Παπαδόπουλε,

Αφήνοντας υπονοούμενα χωρίς να τα τεκμηριώνεις, λέγοντας τη μισή αλήθεια, αμφισβητώντας τις εξηγήσεις που σου δόθηκαν και τέλος έχοντας ο υποφαινόμενος από μέρους σου δύο προσωπικές επιθέσεις σε άρθρα που είχα γράψει, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει αναστολή της δημοσιογραφικής σου λειτουργίας και αύξηση του συναισθηματικού σου τόνου. Αυτό σημαίνει ότι ο δημοσιογράφος Παπαδόπουλος έχασε την αντικειμενικότητά του και μετετράπη σε ένα εκδικητικό ανθρωπάκι.

Όταν αγαπάς την Πατρίδα σου, ο εγωϊσμός παραμερίζεται, αντί να επικρίνεις συμβουλεύεις, βοηθάς, στηρίζεις αυτούς που αγωνίζονται για την Πατρίδα και αν ακόμη διαφωνείς στον τρόπο που αυτοί αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα, το συζητάς, δεν τους κτυπάς.

Δεν εκνευρίζομαι, απλώς αγανακτώ, απογοητεύομαι, γιατί ο κύκλος των «μπολιασμένων», των φωτισμένων πατριωτών συρρικνώνεται.

Από την δημοσιογραφική σου εμπειρία γνωρίζεις ότι δεν είναι σωστό να εμπλέκεις κάποιον, αφήνοντας υπονοούμενα, χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Ο Οδυσσέας είναι άμεσος  συνεργάτης μου και έπρεπε να ενημερωθεί.

ΜΘΠΧ
Στέργιος Σμυρλής

Πώς το λένε οι Άγγλοι; Because you asked for it! Έστειλα λοιπόν την εξής απάντηση στον κ. Σμυρλή γιατί εγώ δεν συνηθίζω να λέω πως βρέχει όταν με φτύνουν :

"Κύριε Σμυρλή,

Συγχωρήστε με που δεν μπορώ να σας ανταποδώσω την προσφώνηση "φίλτατε", αλλά αντιλαμβάνεσθε ότι είναι οξύμωρο να αποκαλείς "φίλτατο" αυτόν που χαρακτηρίζεις "εκδικητικό ανθρωπάκι" και "συρρικνωμένο πατριώτη", να του "ανακοινώνεις" δε αυθαιρέτως ότι αναστέλλεται η δημοσιογραφική του λειτουργία και αυξάνεται ο συναισθηματικός του τόνος!

Εξ αριστερών : Στέργιος Σμυρλής, Οδυσσέας Τηλιγάδας, Αρτέμης Σώρρας, Μανώλης Λαμπράκης.Δεν καταλαβαίνω πάντως τον εκνευρισμό και την αμηχανία σας, η οποία εσάς μάλλον μετατρέπει σε εκδικητικό ανθρωπάκι, δεδομένου ότι δεν υπήρξε κανένα υπονοούμενο εκ μέρους μου εις βάρος του Οδυσσέα Τηλιγάδα, ούτε τον ενέπλεξα εγώ σε κάτι. Αναφέρθηκα, απλώς, σε συγκεκριμένο περιστατικό αναφέροντας την παρουσία του Οδυσσέα και την δική σας σε κοινή συνάντηση με τον Αρτέμη Σώρρα και τον Μανώλη Λαμπράκη, η οποία μάλιστα αποδεικνύεται από σχετική φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και την οποίαν επισυνάπτω.

Δεν υπενόησα συνεπώς τίποτε εις βάρος του Οδυσσέα. Είπα, απλώς, ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος πως δεν γνωρίζει τον Σώρρα ενώ έχει συναντηθεί μαζί του! Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι δεν γνωρίζετε τον Μπαλαντίνα όταν η ηλεκτρονική διεύθυνση του κυρίου αυτού είναι στη λίστα των αποδεκτών σας! Αυτό καταλαβαίνω αν κρίνω από την μεταξύ σας αλληλογραφία, τμήμα της οποίας μου κοινοποιήσατε σε προηγούμενο μήνυμά σας!

Είχα, συνεπώς, κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσω τις "εξηγήσεις" σας. Αν αυτή η εύλογη αμφισβήτηση με κατατάσσει στα "εκδικητικά ανθρωπάκια" και τους "συρρικνωμένους πατριώτες" το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών μου, στους οποίους θα κοινοποιήσω αυτή την αλληλογραφία προκειμένου να προστατεύσω τον εαυτό μου από την άδικη και αήθη εν πολλοίς εις βάρος μου λεκτική σας επίθεση η οποία, φαντάζομαι, θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στα "πηγαδάκια" σας. Δεν αφήνω βλέπετε τίποτε αναπάντητο, ιδίως όταν θίγεται η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπιστία μου ως ανεξάρτητου δημοσιογράφου. Ουδέποτε ισχυρίστηκα, όποτε κάποιος τόλμησε αδίκως να με φτύσει, ότι... βρέχει! Αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι επιλογή άλλων...

Δεν βλέπω, επίσης, γιατί θα έπρεπε να στηρίζω και να βοηθώ κάθε "πατριωτικό" κόμμα ή απόκομμα, στους σκοπούς του οποίου δεν περιλαμβάνεται η συστράτευση όλων των αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων κάτω από μία στέγη, αλλά μονοπωλεί, αυτό και μόνο, την δίκαιη αγανάκτηση του λαού και την αγάπη προς την Πατρίδα! Στηρίζοντας όλα τα κόμματα και αποκόμματα που υπάρχουν σήμερα και σπαράζονται μεταξύ τους, έχοντας το καθένα την δική του ηγετική ομάδα, δεν θα έκανα τίποτε λιγότερο από του να παρέχω την δυνατότητα στους προδότες που μας ταλαιπωρούν εδώ και πάνω από 40 χρόνια να  παραμένουν στην εξουσία. Το "διαίρει και βασίλευε" κάτι πρέπει να σας λέει, υποθέτω. Αυτή μου την επιλογή την κοινοποίησα άλλωστε και προφορικώς στον Οδυσσέα Τηλιγάδα σε μια πρόσφατη συνάντησή μας σε καφετέρια των Αθηνών, ενώ έχω παλαιότερα δημοσιεύσει και σχετικό άρθρο στο διαδικτυακό περιοδικό μου με τίτλο "Γίνετε όλοι αρχηγοί για να βγούμε απ' την κρίση" : http://www.ribandsea.com/editorial/1338-ginete-oloi-arxigoi-gia-na-vgoyme-ap-tin-krisi

Ισχυρίζεστε, επίσης, ότι αντί να συζητήσω μαζί σας τα θέματα στα οποία διαφωνούσα, σας "κτύπησα" (;!). Πότε αλήθεια έγινε αυτό; Μέχρι αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, ό,τι ειπώθηκε έμεινε μεταξύ μας και περιορίστηκε σε προσωπικά μηνύματα που ανταλλάξαμε στο διαδίκτυο. Μου αφαιρείτε δηλαδή το δικαίωμα της κριτικής, η οποία μάλιστα παραμένει σε προσωπικό επίπεδο και δεν δημοσιοποιείται;

Ούτε πρώην "μπολιασμένος" πατριώτης λοιπόν υπήρξα, ούτε "συρρικνωμένος" και καλά θα κάνετε να αποφεύγετε στο μέλλον τέτοιους χαρακτηρισμούς όταν απευθύνεστε σε έναν ΕΛΕΥΘΕΡΟ δημοσιογράφο, όπως είναι η ταπεινότητά μου. Όποτε υπήρξε σοβαρός λόγος να υποστηρίξω κάποια κίνηση ή να σταθώ στο πλευρό αυτών που προσπάθησαν να την φέρουν εις πέρας, το έκανα χωρίς να υπολογίσω τίποτε. Γνωρίζετε πολύ καλά σε ποιες περιπτώσεις αναφέρομαι. Εσείς μάλιστα είχατε σε ανύποπτο χρόνο προτείνει να ανακηρυχθώ "δημοσιογράφος της χρονιάς"! Και επειδή μπορεί εσείς να το "ξεχάσατε", θα σας το υπενθυμίσω εγώ. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί μετά το 1.05΄ :

http://www.ribandsea.com/waves/1708-o-apoixos-oson-diadramatisthikan-sto-a-e-d-sti-diki-tis-12is-noemvriou-2014
Τίτλο, βεβαίως, τον οποίον η σεμνότητά μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να αποδεχθώ. Ακούστηκα μάλιστα να  απαντώ στην πρότασή σας λέγοντας "δεν χρειάζεται, δεν χρειάζεται". Μακριά από μένα τίτλοι και αξιώματα κ. Σμυρλή. Τίτλοι και αξιώματα οι οποίοι αποδίδονται σε βλάκες κατά την διάρκεια "αγελαίων συναντήσεων", σύμφωνα με τον αείμνηστο νεοέλληνα φιλόσοφο και δημοσιογράφο Ευάγγελο Λεμπέση στο περί βλακών εγχειρίδιό του :

"Η ακατανίκητος επίσης τάσις των βλακών προς τας πάσης φύσεως αγελαίας συναντήσεις και διακρίσεις (τίτλοι, διπλώματα, παράσημα) είναι κατόπιν των ανωτέρω αυτονόητος".

Πώς κατέληξα λοιπόν από "δημοσιογράφος της χρονιάς" σε δημοσιογράφο "εν αναστολή" και "συρρικνωμένο πατριώτη", αυτό είναι πράγματι ένα ζήτημα το οποίο, εγώ προσωπικώς, αδυνατώ  να εξηγήσω, δεδομένου ότι δεν διαθέτω γνώσεις ψυχιάτρου.

Τι να συζητήσω συνεπώς μαζί σας κύριε Σμυρλή; Υπάρχει, ένα έστω, σημείο επαφής που να εδράζεται επάνω σε κάποια λογική βάση;

Τέλος, θα σας συμβούλευα να αφαιρέσετε την ηλεκτρονική μου διεύθυνση από την λίστα των επαφών σας και να μη με απασχολήσετε στο μέλλον με μεγαλεπήβολα σχέδια και "πατριωτικές" κορώνες. Το ίδιο, σας διαβεβαιώ, θα κάνω κι' εγώ. "Τα του Καίσαρος των Καίσαρι". Οποιοδήποτε νέο μήνυμα αποστείλετε θα το δημοσιεύσω, σαν συνέχεια αυτού, στο διαδικτυακό περιοδικό μου. Μην πείτε δε, προκειμένου να υποστηρίξετε τις θέσεις σας, ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες", γιατί αυτό ακριβώς έκανα εγώ! Ας πρόσεχα...

Πάντοτε επωνύμως και εγγράφως.
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Ελπίζω να μην επανέλθει ο κ. Σμυρλής γιατί θα αναγκαστώ να δημοσιεύσω και τη νέα του απάντηση. Ελπίζω...