Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το Εκπαιδευτικό, Πολιτειακό και Δικαστικό κατεστημένο απέναντι σε έναν 11χρονο μαθητή και τον πατέρα του, Θανάση Τσακάλη.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Με πρόλαβε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Δ. Γληνός". Πάνω που είχα αρχίσει την έρευνα για όσα ανήκουστα καταγγέλεται ότι έχει κάνει η κυρία Σιώρα, όσον αφορά την απαράδεκτη συμπεριφορά της απέναντι στον Θανάση Τσακάλη και το παιδί του, ήρθε η καταγγελία του Συλλόγου των εκπαιδευτικών συναδέλφων της! Για να αποδειχθεί, για άλλη μία φορά, ότι καπνός χωρίς φωτιά, τελικώς, δεν υπάρχει. Για να αποδειχθεί ότι δεν έχει άδικο που φωνάζει και διαμαρτύρεται ο Θανάσης Τσακάλης για την συμπεριφορά αυτής της, κατ' ευφημισμόν, "εκπαιδευτικού".

Σήμερα το πρωί (6 Μαίου 2015) επικοινώνησα με την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας (τηλ. 210 5315374), κυρία Γεωργία Ψαρρά, σε μια προσπάθεια να της θέσω μερικές ερωτήσεις, σχετικώς με την υπόθεση αυτή. Η κυρία Ψαρρά αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μου, λέγοντας πως δεν δίνει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους και με παρέπεμψε στον πατέρα του 11χρονου Δημήτρη, Θανάση Τσακάλη. "Έχω καλές σχέσεις και καλή συνεργασία με τον κ. Τσακάλη για το θέμα αυτό", πρόσθεσε η κυρία Ψαρρά, προκαλώντας το δικό μου ευνόητο σχόλιο: "Και γιατί αφού έχετε καλές σχέσεις και καλή συνεργασία με τον πατέρα του παιδιού δεν υπάρχει βελτίωση στο θέμα αυτό που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες αντιδράσεις εκ μέρους του παιδιού; Τότε θα αναγκαστείτε να μιλήσετε με τους δημοσιογράφους, έτσι δεν είναι; Αυτό ακριβώς προσπαθώ να επιτύχω κυρία Ψαρρά. Να προλάβω κάποιες τέτοιες ανεπιθύμητες για όλους εξελίξεις". Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όμως, ήταν ανένδοτη. Έχασε μάλιστα κάποια στιγμή την ψυχραιμία της και με "εύσχημο" τρόπο με χαιρέτησε και μου έκλεισε σχεδόν το τηλέφωνο στα μούτρα!

Αξίζει να αναφέρω εδώ ότι η κυρία Ψαρρά δεν είναι μια απλή εκπαιδευτικός. Στο πλούσιο βιογραφικό της αναφέρεται ότι είναι διδάκτωρ ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού σχολικής ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών, νηπιαγωγός Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμα Ψυχολογίας) για 12 έτη το βιωματικό σεμινάριο στο μάθημα "Ψυχολογία επικοινωνίας" και στο μάθημα "Προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο και την οικογένεια" με την οικοσυστημική προσέγγιση. Ακόμη, δίδαξε στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Υπουργείο Παιδείας) και σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς του προγράμματος "Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης" που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Και αναρωτιέμαι τώρα ευλόγως εγώ. Με όλες αυτές τις θαυμάσιες παιδαγωγικές και όχι μόνο, περγαμηνές πώς και δεν μπορεί η κυρία Ψαρρά να διαχειριστεί την διευθύντρια του Β΄Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης και να την βάλει στη θέση της; Πώς επιτρέπει στην κυρία Σιώρα να συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο, αυταρχικό και αντιδημοκρατκό τρόπο σε έναν 11χρονο μαθητή, στον πατέρα του και στους συναδέλφους της, αν βεβαίως δεχθούμε ότι οι καταγγελίες του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών εναντίον της ευσταθούν;

Για τον Θανάση Τσακάλη, τον πατέρα του νεαρού Δημήτρη, ο οποίος φαίνεται πως εισπράττει τώρα το αντίτιμο των καταγγελιών που έκανε εναντίον του στρατιωτικού κατεστημένου, ούτε λόγος να γίνεται. Ο φάκελλος με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει εις βάρος της κυρίας Σιώρα, αλλά και Δικαστικών λειτουργών και βο(υ)λευτών του Ελληνικού Κυνοβουλίου, μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να αφήσει όποιον του ρίξει μια απλή και μόνο ματιά. http://www.ribandsea.com/face/1777-simaioforos-thanasis-tsakalis-to-stratiotiko-kai-politiko-katestimeno-enantion-tou

http://www.ribandsea.com/waves/1848-ks-ntosis-t-n-paidi-n-to-tsak-li-st-st-xastro-t-s-polite-as

Θα παρακολουθήσω αυτή την υπόθεση μέχρι τέλους γιατί δεν είναι δυνατόν εν έτει 2015 μ.Χ. να δέχεται (αν όχι να υποθάλπει) η συντεταγμένη Πολιτεία και η Δικαιοσύνη τέτοιες απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των λειτουργών της Δημόσιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι καταδιώκουν το θύμα και τάσσονται στο πλευρό του θύτη!

Η υπόθεση αυτή έχει, όπως φαίνεται, πολύ "ψωμί", όπως έλεγε κάποτε ένας φίλος μου. Πρόθεσή μου είναι να την ερευνήσω σε βάθος ώστε να διαπιστωθεί ποιοι κινούν τα νήματα στη συγκάλυψη των ευθυνών για έναν σχολικό εκφοβισμό χειρίστου είδους, ο οποίος έχει σαν στόχο έναν 11χρονο μαθητή και τον πατέρα του και ο οποίος μάλιστα (εκφοβισμός) δεν προέρχεται από τους συμμαθητές του νεαρού Δημήτρη Τσακάλη, αλλά από την ίδια την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, κυρία Γεωργία Σιώρα, με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κυρία Γεωργία Ψαρρά, την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη να κλείνουν και πάλι τα μάτια τους, να νίπτουν τας χείρας των, ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι και να παίρνουν, εν τέλει, το μέρος του θύτη, αγνοώντας επιδεικτικώς τις επιταγές του Συντάγματος για Δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Επειδή το "Rib and Sea" και ο εκδότης του δεν υιοθετούν εκ προοιμίου όσα καταγγέλουν οι συνάδελφοι της κυρίας Σιώρα και ο Θανάσης Τσακάλης, τόσο η κυρία Σιώρα όσο και η κυρία Ψαρρά μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να ακουστεί και η δική τους πλευρά.

Η καταγγελία του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών "Δ. ΓΛΗΝΟΣ"

Πηγή : http://syllogos-glinos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=155:-2-&catid=19:2011-08-30-07-32-31&Itemid=128

Θέμα: «Καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης κ. Σιώρα Γεωργία».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» καταγγέλλει την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αντίληψη και στάση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης κ. Σιώρα Γεωργίας.

Η πρακτική που ακολουθεί είναι διοικητή στρατώνα και όχι διευθύντριας  σχολείου. Θεωρεί το σχολείο τσιφλίκι της, αυθαιρετεί διαρκώς και λειτουργεί στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Περιφρονεί, παρακάμπτει και ακυρώνει τον σύλλογο διδασκόντων.
Έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψιν να συγκαλέσει τον Σύλλογο παρ' όλο που ζητείται από την πλειοψηφία των συναδέλφων του Σχολείου, περιφέροντας μόνο στα διαλείμματα το βιβλίο πρακτικών απαιτώντας να το υπογράψουν.
Συντάσσει από μόνη της αυθαίρετα και παράνομα - ως ένας άλλος Αρβανιτόπουλος -  πράξεις ανάθεσης και εκβιάζει τους συναδέλφους να μπουν στα κενά τους να «απασχολήσουν» τους μαθητές.
Επιδεικνύει άκρως προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μην παραδίδει μαθητές στους γονείς τους λέγοντας απλά δεν σας τα δίνω και διατάσσοντας τους συναδέλφους να μην τολμήσει κανείς να ανοίξει την πόρτα.
Με την στάση της ανάγκασε πολλούς συναδέλφους, με πολλά χρόνια υπηρεσίας στο σχολείο αυτό, να πάρουν μετάθεση μην αντέχοντας την αυταρχική συμπεριφορά της.                                                                                                             
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια με πολλά εξωσχολικά προβλήματα. Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα της αντίληψης της κ. Σιώρα ότι το σχολείο της ανήκει. Ότι απαγορεύεται οι συνάδελφοι να έχουν άποψη. Ότι απαγορεύεται η κριτική στους ανωτέρους. Ότι θα γίνεται πάντα αυτό που λέει η ίδια και μόνο αυτό, θεωρώντας ότι το σχολείο είναι η επιχείρησή της και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν σ’ αυτό, υπάλληλοί της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει σε οποιανδήποτε κατεύθυνση ότι ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές. Πρακτικές που ξυπνάνε μνήμες από άλλες εποχές και που δυναμιτίζουν την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Το Δ.Σ. καλεί την Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη και την Διευθύντρια εκπαίδευσης να πάρουν θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας η κ. Σιώρα.   

Η εν λόγω διευθύντρια είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στα μάτια όλων μας και ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει το σχολείο και να επιτελέσει τον σκοπό του είναι η απομάκρυνσή της.