Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σε επιτελική θέση ο Γ. Μιχελής; Ε όχι κι' έτσι Αλέξη!

Πηγή : http://www.taxydromos.gr/%CE%A3%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82/159662-%CE%A3%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%93.-%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82%3b.html

Έντονη είναι η φημολογία για ανάκληση σε επιτελική θέση τραπεζικών στελεχών που διακρίθηκαν πριν από χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο. Μεταξύ των ονομάτων που καταγράφονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας  Nextdeal, τεύχος 331, ως τα πλέον πιθανά να αναλάβουν επιτελική θέση, σύμφωνα με όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβάνεται ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος υπήρξε σημαίνον στέλεχος στην Εμπορική επί σειρά ετών και εν συνεχεία στην Eurobank Ρουμανίας (Post Bank).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελής ξεκίνησε την καριέρα του στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας, θέση στην οποία παρέμεινε επί 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, την περίοδο 1995-1996.

Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία, ενώ σημαντική θέση κατέχει στο βιογραφικό του η θητεία του ως μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

Εχει πολλές δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του, συναφείς με το αντικείμενό του, σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και Ελληνικά, όπως και σε εφημερίδες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα και ως μέλος του Δ.Σ. της Visa International, επελέγη από δημοσιογραφικό οίκο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Οικονομίας.

Ο "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μιχελή, ο οποίος δεν προέβη, ωστόσο, σε καμία δήλωση.

 

Σχόλιο "Rib and Sea".

Ε, όχι και "διακριθείς στον τραπεζικό τομέα" και "σημαντική προσωπικότης στον χώρο της Οικονομίας" ο κ. Γεώργιος Μιχελής! Θα τρελαθούμε εντελώς; Είμαστε λίγοι σ' αυτή τη μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας!

Ας φρεσκάρω λοιπόν λίγο τις μνήμες όσων από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ πάσχουν από επιλεκτική αμνησία ή προσποιούνται πως ξεχνούν.

Σύμφωνα με όσα μου κατήγγειλε ο κ. Στέφανος Τσίπας (πρώην treasurer της Εμπορικής Τραπέζης) τον Σεπτέμβριο του 2012 : http://ribandsea.com/waves/761--qq-.html και τον Οκτώβριο του 2012 : http://ribandsea.com/waves/783-2012-10-17-11-46-20 ο κ. Γεώργιος Μιχελής ήταν το 1998 Αντιπρόεδρος της Εμπορικής Τραπέζης και ένας από αυτούς οι οποίοι ενέχονται στο σκάνδαλο της Τράπεζας αυτής, ευθύνεται για την καταρράκωση της μετοχής της, την καταλήστευση χιλιάδων καταθετών και δανειοληπτών και την αφαίμαξη των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων! Τι έκαναν τότε οι εισαγγελικές Αρχές; Ό, τι κάνουν και σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις. Τίποτε!  

Είναι, συνεπώς, απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος ενέχεται σε τόσο σημαντικές κακουργηματικές πράξεις εις βάρος των συμφερόντων μιας μεγάλης ελληνικής τράπεζας, των πελατών της, των δανειοληπτών και των Ασφαλιστικών Ταμείων, αντί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη και να πάρει την άγουσα προς τον Κορυδαλλό, να προτείνεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει επιτελική θέση στην Τράπεζα που έβλαψε!

Προσωπικώς δεν εντυπωσιάζομαι, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σ' αυτή τη χώρα να επιπλέουν οι φελλοί και οι κουράδες. Ας θυμηθούμε, άλλωστε, πώς "ανταμοίφθηκε" ο Γιάννης Στουρνάρας, ο έτερος των πρωτεργατών αυτού του τερατώδους σκανδάλου. Το δίδυμο των Σταν Λώρελ και Όλιβερ Χάρντυ τον έχρισε Υπουργό των Οικονομικών και, στη συνέχεια, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος!

Θα συμβούλευα πάντως τους αναγνώστες μου να διαβάσουν και να δουν όσα μου κατήγγειλε ο κ. Στέφανος Τσίπας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2012. Αν μετά την ανάγνωση των καταγγελομένων συνεχίσουν να είναι "αραχτοί και light", τότε καλά θα κάνουν να καταφύγουν στην ευθανασία καθώς η κατάστασή τους κρίνεται ως μη αναστρέψιμη. Όπως άλλωστε είναι και η κατάσταση όσων εισαγγελικών λειτουργών κρατούν την ίδια απαθή στάση. Αποδεικνύεται, για άλλη μία φορά, πως εισαγγελείς που τιμούν το λειτούργημά τους δεν υπάρχουν πια. Τους πάτησε το τραίνο...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.