Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μιχάλης Καλογεράκης. Κατασκεύασε μπαταρία που δεν χαλάει ποτέ!

Επιμέλεια - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης αναλύει τα πλεονεκτήματα της νέας μπαταρίας οξέος μολύβδου που δεν χαλάει ποτέ! Το είχε πει ο Μιχάλης Καλογεράκης, την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, και το έκανε! Ο λόγος για την κατασκευή μιας μπαταρίας της οποίας ο χρόνος ζωής θα υπερέβαινε κατά πολύ τα όρια ζωής του κατασκευαστή της! Στο βίντεο που ακολουθεί θα τον ακούσετε να αναλύει τα πλεονεκτήματα της μπαταρίας μολύβδου οξέος, την κατασκευή της οποίας ολοκλήρωσε προσφάτως.

"Δεν ανακάλυψα εγώ τον τροχό", λέει ο Καλογεράκης, και συνεχίζει. "Αυτός ο τύπος μπαταρίας είναι γνωστός από τον 18ο αιώνα. Η παραγωγή της όμως είναι ασύμφορη για τις εταιρείες που κατασκευάζουν μπαταρίες αφού, λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής που έχει, δεν θα ανανέωναν τις πωλήσεις τους! Μειονέκτημά της είναι το μεγάλο βάρος της σε σχέση με την χωρητικότητά της. Σχέση όμως που μπορεί να βελτιωθεί αν χρησιμοποιήσουμε πιο λεπτές πλάκες μολύβδου στον αρνητικό πόλο, ο οποίος άλλωστε δεν φθείρεται όπως ο θετικός. Το βάρος όμως δεν μας ενοχλεί στην περίπτωση που η μπαταρία αυτή τοποθετηθεί σε σπίτι που παίρνει ενέργεια από τον ήλιο.

Για να καταλάβεις, το βάρος του δίβολτου στοιχείου που βλέπεις μπροστά σου είναι 75 περίπου κιλά. Συνεπώς, το βάρος έξι τέτοιων στοιχείων, προκειμένου να έχουμε μια δωδεκάβολτη μπαταρία οξέος μολύβδου, θα είναι περίπου 500 κιλά! Δεν μπορούμε λοιπόν να την χρησιμοποιήσουμε στα αυτοκίνητα, επί παραδείγματι, αλλά μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στα σπίτια, σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊκά. Οι μπαταρίες του εμπορίου έχουν καλή σχέση βάρους/χωρητικότητας, αλλά μόνο αυτό. Όλα τα άλλα είναι μειονεκτήματα!

Ένα πανίσχυρο δίβολτο στοιχείο μπαταρίας οξέως μολύβδου, την κατασκευή του οποίου προσφάτως ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Καλογεράκης. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της μπαταρίας οξέος μολύβδου που κατασκεύασα είναι ότι δεν έχει πρόβλημα με όποια τάση και αν την φορτίσεις. Δεν παθαίνει ποτέ ζημιά, γιατί οι πλάκες της δεν είναι σε μορφή σκόνης, που πρεσσάρεται σε ένα μολύβδινο πλέγμα (όπως είναι οι μπαταρίες του εμπορίου), αλλά είναι χυτές, από συμπαγές μολύβι. Απλώς, όταν είναι πολύ υψηλή η τάση, αυτή λειτουργεί σαν αντιδραστήρας διάσπασης του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο. Όπως μάθαμε λοιπόν στο σχολείο, από τον θετικό πόλο παράγεται οξυγόνο με αποτέλεσμα να οξειδώνεται το μέταλλο. Αυτομάτως, όλες οι πλάκες μολύβδου που είναι συνδεδεμένες με τον θετικό πόλο μεταστοιχειώνονται σε οξείδιο του μολύβδου. Στον αντίποδα, όλες οι πλάκες μολύβδου που είναι συνδεδεμένες στον αρνητικό πόλο, επειδή παράγεται υδρογόνο, ανάγονται σε θειϊκό μόλυβδο.

Η τάση που δίνουμε σ' αυτό το δίβολτο στοιχείο οξέος μολύβδου που βλέπεις μπροστά σου, όπως δείχνει και το όργανο, είναι 2,740 volt. Κάτι που είναι αδιανόητο για τις μπαταρίες του εμπορίου. Αν υπερφορτώσεις μια δίβολτη μπαταρία του εμπορίου με αυτή την τάση, την έχασες!

Η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας μπαταρίας οξέος μολύβδου εξαρτάται από το πάχος των στοιχείων. Υπολογίζω ότι αν κατασκευάσουμε μια τέτοια μπαταρία με συμπαγείς πλάκες μολύβδου πάχους 1 εκατοστού, η διάρκεια ζωής της θα υπερβεί τα 130 χρόνια!".

Περισσότερες ενδιαφέρουσες όμως πληροφορίες θα πάρετε από τα χείλη του ίδιου του Μιχάλη Καλογεράκη στο βίντεο που ακολουθεί, ενώ οδηγίες για την κατασκευή της θα βρείτε, μεταξύ άλλων, στο νέο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει το 2016, με τίτλο "πώς θα κάνετε το σπίτι σας ενεργειακό".

Ευχαριστώ την εταιρεία "ΑΝΕΚ LINES".