Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τι θα κάναμε χωρίς την Αμφίπολη;

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο ΚΥΡ είναι... Ευτυχώς που υπάρχει και η Αμφίπολη και ξεχνάμε το κωλοδάκτυλο που όλο και πιο βαθειά μας βάζουν οι τροϊκανοί με την ευγενική συμπαράσταση των αχρείων της Βουλής. Έχουμε στηθεί όλοι μπροστά στον καθοδικό σωλήνα της πνευματικής μας αποχέτευσης - την τιβούλα ντε -  και περιμένουμε εναγωνίως να ακούσουμε τον τάδε αρχαιολόγο ή τον δείνα πολιτικό καρνάβαλο να μας πει τη γνώμη του για τις Καρυάτιδες, για το αν ο τάφος είναι Ρωμαϊκός ή Μακεδονικός και για το ποιος ή ποια έχει ενταφιαστεί κάτω απ' τα χώματα που έχουν κατακλύσει τον χώρο.

Και ο μισοκακόμοιρος ο πρωθυπουργός, κάνοντας ρελάνς στον Τσίπρα, μιλάει για την ανάπτυξη και τα νέα μέτρα ανακούφισης που θα λάβει για τον χειμαζόμενο και νυσταγμένο λαό στην πρίπτωση που αυτός θα του εμπιστευτεί και πάλι τη γιάφκα και τη μάσα. Ουδείς όμως φαίνεται να του δίνει σημασία. Ουδείς νοιάζεται αν ο Σαμαράς κοροϊδεύει για άλλη μία φορά, όπως έκανε το 2012. Νυν, υπέρ πάντων Αμφίπολις, άλλωστε.

Κι' εμείς το βιολί μας. Ζητάμε εδώ και μήνες εγγράφως να αποφανθούν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το αν το ομόλογο, που λέει ότι κατέθεσε ο εξωγήϊνος Αρτέμης Σώρρας για την αγορά του Τ.Χ.Σ., είναι γνήσιο ή πλαστό, αλλά αυτοί μας λένε, δια ζώσης πάντα, πως απαξιούν να ασχοληθούν μαζί του! Γραπτώς το ζητάμε εμείς, δια ζώσης απαντούν αυτοί. Γνωρίζουν βλέπετε τα παιδιά ότι τα γραπτά μένουν και δεν θέλουν να εκτεθούν στους "από πάνω", τους οποίους βολεύει, προς το παρόν, η διαιώνιση αυτής της βλακείας μιας και ο κόσμος αναμένει, καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, την βροχή των δισεκατομμυρίων για να "σωθεί". Είναι κι' αυτή η μαϊμού δικαστική απόφαση του Ιουνίου, που ανακατεύει τη σούπα που μαγειρεύεται σύμφωνα με τη συνταγή του απατεώνα μαντρά της Πάτρας, κι' ήρθε το γλυκό και έδεσε. Με τον κόσμο, αντί να ενώνεται, να διχάζεται και τους αφαλοκομμένους του Αρτέμη να βρίζουν και να απειλούν όσους δεν υπογράφουν και δεν ρίχνουν τον οβολό τους στο ταμείο του κινήματος...

Δεν χρειάζονται σχόλια όταν σκιτσάρει ο ΚΥΡΤα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης θα κηρύξουν σε λίγο πτώχευση, αυτοί για την Αμφίπολη και τη Lady Gaga μας μιλάνε. Τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολλά, νέα παιδιά παίρνουν τον δρόμο της ξενητειάς, άλλοι εξαθλιωμένοι αυτοκτονούν, αυτοί τον χαβά τους. Για την Αμφίπολη και τα λεφτά που θα πάρει από την τράπεζα ο μπουμπούκος, αν εκλεγει ο Τσίπρας, μας λένε. Ασθενείς αδυνατούν να νοσηλευτούν ή να πάρουν τα φάρμακά τους, οι χαμηλοσυνταξιούχοι πιάνουν πάτο, αυτοί για την Αμφίπολη και τις αγωνίες του χοντρομπένυ, αν θα μείνει στο κεφάλι του ΠΑΣΟΚ, μας λένε.

Άει σιχτίρι προδότες!