Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αίτηση ακύρωσης όλων των παράνομων κατοχικών νόμων στο Α.Ε.Δ.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Προσκλήσεις, προκειμένου να παραστώ και να καλύψω δημοσιογραφικά διάφορες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, λαμβάνω κατά καιρούς πολλές. Τόσο από πρόσωπα, όσο και από οργανισμούς, συλλόγους, κινήματα, κόμματα και... αποκόμματα. Κατά κανόνα δεν ανταποκρίνομαι, αν δεν περάσω πρώτα από την κρησάρα (σίτα) το "who is who" αυτού που με καλεί και, κυρίως, τον λόγο της πρόσκλησης και τον σκοπό που έχει η συγκεκριμένη εκδήλωση ή πρωτοβουλία.

Υπάρχει όμως και μια άλλη, πιο σημαντική ίσως, παράμετρος. Αποφεύγω να παρίσταμαι και να προβάλλω κομματικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, αφ' ενός μεν γιατί δεν πιστεύω πια στην αναγκαιότητα ύπαρξης νέων κομμάτων και αποκομμάτων, προκειμένου να απαλλαγούμε από τους προδότες που ληστεύουν αυτή τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, αφ' ετέρου γιατί υποχρεούμαι, σαν ελεύθερος και λειτουργός δημοσιογράφος, να βλέπω τα πράγματα "αμφιθεατρικά" και να μην χρωματίζομαι κομματικά.

Αυτή τη φορά, πάντως, αποδέχθηκα την πρόσκληση του Οδυσσέα Τηλιγάδα και της "Ελληνικής Λαϊκής Συσπείρωσης" να παρευρεθώ στην συγκέντρωσή τους που σκοπό είχε να ενημερωθεί ο κόσμος και τα άλλα μικρά κόμματα του ευρύτερου αντιμνημονιακού τόξου, σχετικώς με την εκδίκαση της ένστασης του πολιτικού φορέα τους, που κατατέθηκε την 27η Ιουνίου 2014 στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και της οποίας η συζήτηση ορίστηκε για την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας [Πανεπιστημίου 47- Αρσάκειο Μέγαρο] και η οποία (ένσταση) αφορά την τήρηση του Συντάγματος.

Σκοπός επίσης της συγκέντρωσης ήταν να εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς καμμία οικονομική τους επιβάρυνση, στους ειδικούς καταλόγους του πολιτικού φορέα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ», που θα επιδοθούν στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε οι άμεσοι φόροι τους για τα οικονομικά Έτη 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014 να εκκαθαρισθούν και να υπολογισθούν βάσει του νόμου 2238/1994 όπως αυτός ίσχυε μέχρι και την 13η Αυγούστου 2009 και ΟΧΙ με τους κατοχικούς νόμους.

Το ενημερωτικό σημείωμα ανέφερε επί λέξει τα εξής :

1. Επειδή πιστεύουμε στον δικαιϊκό-νομικό πολιτισμό, ως ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» την 27η Ιουνίου 2014 ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου καταθέσαμε ένσταση, http://www.patriotiki-enosi.gr/oxi_sto_mnimonio/Enstasi.pdf ,  εναντίον των σφετεριστών του Συντάγματος και η συζήτησή της ορίστηκε για την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας [Πανεπιστημίου 47- Αρσάκειο Μέγαρο] και αφορά την τήρηση του Συντάγματος.

2. Μεταξύ άλλων ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ 04ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

3. Με την προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη και το από 15 Ιουλίου 2014 ΕΞΩΔΙΚΟ μας http://www.patriotiki-enosi.gr/oxi_sto_mnimonio/EksodikoYPOIK.pdf, προς τους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών ΖΗΤΑΜΕ την ακύρωση ΟΛΩΝ των μέχρι σήμερα επιβληθέντων κατοχικών φόρων και την έκδοση νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων [για τα οικονομικά έτη 2010-2014] βάσει του νόμου 2238/1994 όπως ίσχυε μέχρι και το 2009.

4. Θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε ότι εκτός από την συλλογική εξώδικη δήλωση που καταθέσαμε ως φορέας, κάθε Έλληνας παρακαλούμε να υπογράψει το κατωτέρω επισυναπτόμενο έγγραφο ούτως ώστε να προκύψουν έννομα αποτελέσματα, ατομικώς και ομαδικώς, προς όφελος όλων των Ελλήνων.

5. Υποβάλλουμε τις αιτήσεις των  υπογραφόντων ως πολιτικός φορέας για να υπάρχει η πολιτική και νομική κάλυψη για τον καθένα υπογράφοντα και εκδίδουμε βεβαίωση με τον αριθμό πρωτοκόλλου καταθέσεως, χωρίς καμμία οικονομική υποχρέωση προς τον φορέα μας υπό του υπογράφοντος.

6. Με την υφιστάμενη εκκρεμοδικία δημιουργήσαμε αμυντική τακτική ώστε όλα τα ατομικά αιτήματα προς την φορολογική αρχή να θεωρούνται εμπρόθεσμα λόγω της ύπαρξης ατομικού εννόμου συμφέροντος εκ της εκκρεμοδικίας.

7. Η δημιουργούμενη εκκρεμοδικία σε συσχετισμό με την μη έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων επί των μηνύσεων ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατά του πολιτικού συστήματος, που έχουν υποβληθεί, νομιμοποιούν κάθε Έλληνα πολίτη, βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος, να μην πληρώνει τους παράνομους κατοχικούς φόρους.
    
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε Έλληνα, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει, να απαιτήσει από την πολιτική του ηγεσία να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να κατοχυρωθούν στην πράξη τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Για την  "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.»

                            Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Οδυσσέας Τηλιγάδας     Στέργιος Σμυρλής     Κωνσταντίνος Γκέκας
   210 3250220               6944325056                6937118822