Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιαλτουρίδης για Σώρρα : Αν ήταν στην Αμερική θα τον είχαν "μαζέψει" σε 5 μέρες!

Κείμενο, βίντεο, επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Γιώργος Γιαλτουρίδης : Αν ο Σώρρας τα έλεγε αυτά στην Αμερική, θα τον είχαν "μαζέψει" μέσα σε πέντε μέρες"!

Το δημοσίευμα του Έθνους της 14ης Οκτωβρίου 2012 Χθες το βράδυ μίλησα με τον Γιώργο Γιαλτουρίδη από τη Βοστώνη (μέσω skype), σχετικώς με την περιβόητη υπόθεση Αρτέμη Σώρρα - Μανώλη Λαμπράκη - E.N.D. Δεν θα μείνω σ' αυτή τη συνομιλία γιατί το βίντεο είναι ήδη αναρτημένο στο "Rib and Sea" (στο τέλος αυτού του άρθρου) αλλά και στο YouTube.

Σήμερα το πρωί, όμως, προκειμένου να ρίξω τη δική μου αυλαία στο θέατρο του παραλόγου, που εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει στήσει ο Αρτέμης Σώρρας και η παρέα του, πήγα στην Τράπεζα της Ελλάδος για να επιδώσω επιστολή με την οποία ζητώ από το Νομικό Τμήμα της Τραπέζης, και συγκεριμένα από τον Διευθυντή του κ. Βασίλειο Κωτσοβίλη, να αποφανθεί, επιτέλους, εάν το ομόλογο που εξέδωσε ο ψυχοπαθής αμερικανός απατεώνας Stephen Louis Wozny, με αριθμό 2012-1000-SLW-0524 και κατέθεσε ο Αρτέμης Σώρρας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), είναι γνήσιο ή πλαστό.

Υπενθυμίζω ότι το εν λόγω ομόλογο κατέθεσε την 15.5.2014 στο Τ.Χ.Σ. με εξώδικη Δήλωση-Πρόταση-Πρόσκληση ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα κ. Ιωάννη Παπαθανασίου. Αντίγραφα του εξωδίκου επιδόθηκαν στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό των Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την Ε.Σ.Η.Ε.Α. και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανένα δεν άφησαν παραπονούμενο!

Διαβάστε τι ανέφερα στην επιστολή μου :

Προς την
Τράπεζα της Ελλάδος
Γραφείο Τύπου και Νομική Υπηρεσία.
Υπ’ όψιν κ.κ. Δημ. Κανέλλη και Βασ. Κωτσοβίλη. (Με σφραγίδα παραλαβής από το πρωτόκολλο της Τράπεζας της Ελλάδος).

Ηλιούπολη, 6 Οκτωβρίου 2014

Αξιότιμοι κύριοι,

Αναφερόμενος στις επιστολές που έχει στείλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο κ. Ελευθέριος Ρήνος (αντίγραφα των οποίων επισυνάπτω), θα ήθελα να μου γνωρίσετε εάν το ομόλογο, με το οποίο ο κ. Αρτέμιος Σώρρας εκδήλωσε την επιθυμία να αγοράσει μεγάλο μέρος των μετοχών των τραπεζών Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, είναι γνήσιο ή πλαστό.

Το ομόλογο αυτό έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά :

International Bill of Exchange (IBOE) No. 2012 – 1000 – SLW – 0010-0524/ UCC Document, Nos 2000422643063

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν μπορείτε και δεν δικαιούστε να μην απαντάτε σε τόσο σοβαρά ερωτήματα, όταν μάλιστα διακυβεύονται μεγάλα εθνικά συμφέροντα και διασύρεται το όνομα και η αξιοπιστία της χώρας μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Όταν πολίτες και δημοσιογράφοι εξυβρίζονται και απειλούνται, από τον Αρτέμη Σώρρα και κάποιους φανατικούς οπαδούς του, επειδή δεν δίνουν βάση στα τερατώδη ψεύδη του Αρτέμη Σώρρα και του Μανώλη Λαμπράκη περί κατοχής ή αποκλειστικής διαχείρισης ομολόγων δισεκατομμυρίων δολλαρίων!

Με τιμή
Ιωσήφ Ι. Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος

Δεν αρκέστηκα όμως στην επίδοση της επιστολής μου και στην πρωτοκόλλησή της. Ζήτησα να δω τον Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Βασίλειο Κωτσοβίλη. Προς τιμήν του με δέχθηκε στο γραφείο του, μολονότι δεν υπήρχε προσυμφωνημένο ραντεβού. Αυτή ήταν η στιχομυθία που διεμοίφθη μεταξύ μας :

Καλημέρα σας κ. Κωτσοβίλη.

Καλημέρα.

Έδωσα την επιστολή μου στο πρωτόκολλο, όπως μου είπατε. Πρόκειται για το ομόλογο των 100 δις δολλαρίων που κατέθεσε ο Αρτέμης Σώρρας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τον περασμένο Μάϊο, προκειμένου να αγοράσει μέρος των μετοχών τεσσάρων ελληνικών τραπεζών. Λοιπόν, κ. Κωτσοβίλη, νομίζω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη να απαντήση στην ερώτησή μου. Εκτός όλων των άλλων ο κ. Σώρρας και κάποιοι φανατικοί και παραπλανημένοι οπαδοί του βρίζουν χυδαία και απειλούν όσους δεν πιστεύουν αυτά που ισχυρίζεται ο αρχηγός τους. Έχετε λοιπόν την υποχρέωση να με ενημερώσετε ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω κι' εγώ αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη κ. Παπαδόπουλε. Το νομικό τμήμα της Τράπεζας παρέπεμψε ήδη την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Και είναι τόσο δύσκολο να αποφανθεί η Δικαιοσύνη; Εδώ και πέντε μήνες έχει κατατεθεί αυτό το ομόλογο στο Τ.Χ.Σ. και δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμμία αντίδραση εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος ή της Δικαιοσύνης. Όταν ένας πολίτης έχει την δυνατότητα μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας να πάρει τις απαντήσεις, απευθυνόμενος στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικής, γιατί η Δικαιοσύνη και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορούν να το κάνουν σε τόσους μήνες; Η στάση αυτή είναι σκανδαλώδης και κινεί υποψίες. Πείτε μου τουλάχιστον σε ποιον εισαγγελέα δώσατε τον φάκελλο.

Υπάρχουν πράγματα που δεν είναι ανακοινώσιμα κ. Παπαδόπουλε!

Μα εδώ μιλάμε για θέμα που αφορά το δημόσιο συμφέρον κ. Κωτσοβίλη. Υπάρχουν μη ανακοινώσιμα πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις; Αν δεν απαντήσετε σ' αυτό που σας ρωτώ, μπορώ να πάρω εισαγγελική παραγελία, ως έχων έννομο σύμφέρον, και στη συνέχεια θα μου πείτε, θέλετε δεν θέλετε!

Αν το κάνετε αυτό ξέρετε τι θα επιτύχετε; Θα μου υποβληθεί μήνυση και η έρευνα θα σταματήσει μέχρι να εκδικαστεί! (η μήνυση). Τον Οκτώβριο του 2012 πάντως, η εφημερίδα "Έθνος" δημοσίευσε μία ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικώς με τα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα, τα οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστα. Αν δεν το έχετε μπορώ να σας δώσω ένα αντίγραφο. Αν πάντως προκύψει κάτι καινούργιο, και είναι ανακοινώσιμο, θα σας ενημερώσω προσωπικώς στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Αυτά είπαμε με τον κ. Κωτσοβίλη κι εγώ έφυγα με τη σκέψη πως σ' αυτή τη θεότρελη χώρα μπορείς άνετα να διαδίδεις πως είσαι κάτοχος "πέτσινων" ομολόγων αξίας 600 δις δολλαρίων και θέλεις να αγοράσεις τις τράπεζες, χωρίς κανείς να σε ενοχλεί! Ουαί κι' αλλοίμονο όμως εάν δεν πληρώσεις χαράτσι 500 ευρώ! 

Δεν έχω τώρα παρά να προσπαθήσω να μάθω ποιος εισαγγελέας έχει χρεωθεί την υπόθεση αυτή...