Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Λευτέρης Ρήνος : Απάτη η υπόθεση Σώρρα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Λευτέρης Ρήνος. Το κόκκινο πανί για τον Αρτέμη Σώρρα, τους συνεργάτες και τους οπαδούς του.Παρά τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τις έμμεσες, πλην σαφείς, απειλές που δέχθηκα εκ μέρους κάποιων φανατικών, παρωπιδοφόρων και "μασκοφόρων" οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, αποφάσισα να συνεχίσω τις συνεντεύξεις με άτομα που έχουν κάτι να καταθέσουν για την υπόθεση αυτή, με άτομα που θέλησαν και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να μου μιλήσουν και να καταθέσουν τις απόψεις και τα στοιχεία που διαθέτουν για την διαλεύκανση μιας υπόθεσης για την οποία πολλά έχουν ειπωθεί και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.

Ο γιατρός Λευτέρης Ρήνος, μαζί με τον μετανάστη στις Η.Π.Α. Γιώργο Γιαλτουρίδη, έχουν κάνει αρκετές έρευνες μέχρι σήμερα και έχουν στην κατοχή τους πολλά αδιάσειστα, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, στοιχεία τα οποία  εκθέτουν τον Αρτέμη Σώρρα και τους συνεργάτες του και λένε ότι αποδεικνύουν ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι μια απάτη, που εκθέτει μάλιστα ακόμη και το διανοητικό επίπεδο των εμπνευστών της με τον τρόπο με τον οποίον εκδηλώνεται.

Άρχισα να ασχολούμαι με την υπόθεση αυτή από τότε που εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας καθώς τον άκουγα να ισχυρίζεται πως διαθέτει αμερικανικά ομόλογα αξίας 600 δις δολλαρίων (!;) με τα οποία έχει την δυνατότητα και επιθυμεί να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος της χώρας! Αυτά πάντως με τα οποία κυρίως συμφωνώ είναι οι όροι που έχει θέσει ο Αρτέμης Σώρρας προκειμένου να ρευστοποιήσει τα ομόλογα των 600 δις : Να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και να τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για την δημιουργία του. Όλα αυτά, βεβαίως, με την προϋπόθεση ότι οι ένοχοι θα δεχθούν τον λογιστικό έλεγχο και την τιμωρία τους και ότι τα ομόλογα είναι γνήσια...

Άκουγα κάποια πράγματα τα οποία προήρχοντο, κυρίως, από την πλευρά του Αρτέμη Σώρρα, μέσω φίλων οι οποίοι έπιναν νερό στο όνομά του. Καθώς όμως ήθελα να αποκτήσω δική μου άποψη, για όσα άκουγα, και καθώς ο πακτωλός των υποτιθέμενων χρημάτων είχε εξάψει την περιέργειά μου και είχε ερεθίσει το δημοσιογραφικό μου βίτσιο για έρευνα, αποφάσισα να έρθω σε επαφή με τον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα μέσω του τότε πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Γιώργου Παπαδάκη.

Αυτό όμως στάθηκε τελικώς αδύνατο καθώς η γραμματέας του, στις επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές ενοχλήσεις μου, με ενημέρωνε πότε πως ο κ. Παπαδάκης ήταν απασχολημένος και πότε πως απουσίαζε από το γραφείο του. Έχοντας λοπόν διαπιστώσει πως ήταν αδύνατο να έρθω σε επαφή με τον Αρτέμη Σώρρα, και αδυνατώντας να βρω τουλάχιστον το τηλέφωνό του, εγκατέλειψα την προσπάθεια και περιορίστηκα στον δημοσιογραφικό μου αγώνα κατά των προδοτών του Κυνοβουλίου.  

Στις αρχές του περασμένου μήνα ωστόσο (Αύγουστος 2014), η Άννα Δαβίτη ζήτησε να μου δώσει μια συνέντευξη η οποία, όπως εκ των υστέρων απεδείχθη, έμελλε να εξαγριώσει τους οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα, δεδομένου ότι η μέχρι τότε φίλη και φανατική οπαδός του εστράφη ξαφνικά εναντίον του, κατηγορώντας τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι με την πρότασή του να ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους μέσω των χρημάτων του Παγκοσμίου Καταπιστεύματος, τα οποία ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται, διαχειρίζεται, αποσκοπεί στην αυτονόμηση αυτών των Δήμων και στην απόσχισή τους από το Ελληνικό Κράτος!

Την Άννα Δαβίτη ακολούθησε ο καθηγητής Πάνος Παππάς, ο οποίος ζήτησε με την σειρά του να μου μιλήσει κι' αυτός για τον Αρτέμη Σώρρα, ενισχύοντας την άποψη της Δαβίτη για την προσπάθεια του Σώρρα να αυτονομηθούν οι Δήμοι, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο Σώρρας και η Κυβέρνηση τα έχουν κάνει πλακάκια!

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, μου τηλεφώνησε ο εκ των συνεργατών του Αρτέμη Σώρρα, Γιάννης Καλογερόπουλος, ο οποίος ζήτησε κι' αυτός να έρθει σε επαφή μαζί μου προκειμένου να μου εκθέσει τις απόψεις του Σώρρα και της E.N.D. Καθώς όμως, τόσο εκείνος όσο κι' εγώ, ετοιμαζόμασταν να αποχωρήσουμε από την Αθήνα, συμφωνήσαμε να τηλεφωνηθούμε μόλις επιστρέψουμε, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβριου, θέλησα να δώσω συνέχεια σ' αυτή τη σειρά των συνεντεύξεων. Με δεδομένο λοιπόν ότι ώφειλα να δω και την άλλη πλευρά του νομίσματος και έχοντας στην αναμονή τον Λετέρη Ρήνο, τηλεφώνησα πριν από τρεις ημέρες στον Γιάννη Καλογερόπουλο και του πρότεινα να μου δώσει μια συνέντευξη ζητώντας του συγχρόνως να έρθει σε ζωντανή αντιπαράθεση με τον Λευτέρη Ρήνο. Προτού προλάβω να ολοκληρώσω την πρότασή μου ο Γιάννης Καλογερόπουλος άρχισε να φωνάζει, αρνούμενος να αντιπαρατεθεί ή να συζητήσει με τον Λευτέρη Ρήνο, εκτοξεύοντας συγχρόνως βαρείς χαρακτηρισμούς και ύβρεις εναντίον του. Για ευνόητους λόγους δεν θα τους επαναλάβω.

Ζήτησα λοιπόν από τον Γιάννη Καλογερόπουλο να επικοινωνήσει μαζί μου, μόλις επιστρέψει από την περιοδεία του στη βόρειο Ελλάδα, και περιορίστηκα στον Λευτέρη Ρήνο ο οποίος είχε ελεύθερο χρόνο. Δείτε και ακούστε τι μου είπε.