Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Θεοδωροβία πλακά οπλίζει και πυροβολεί κατά ριπάς ξεφυλλίζοντας το πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Συνεχίζει απτόητη!Δεύτερη εμφάνιση της κυρίας Θεοδωροβίας Πλακά στο ταπεινό διαδικτυακό μου "κανάλι". Είχα άλλωστε αφήσει, στο τέλος της πρώτης συνέντευξης, ανοικτό το ενδεχόμενο μιας δεύτερης συνέχειας στο σίριαλ αυτό της διαφθοράς : http://www.ribandsea.com/face/2211-theodorovia-plaka-anepithymiti-giati-katiggeile-ta-lamogia-tis-g-g-a Αυτή τη φορά το φόντο δεν ήταν βεβαίως η εικόνα της Παναγίας, που ενόχλησε αυτούς οι οποίοι έμειναν να χαζεύουν το δένδρο και τους ξέφυγε το δάσος, αλλά μια πανοραμική φωτογραφία του πανέμορφου Καστελλόριζου, που έχει τον δικό του συμβολισμό αφού εκεί ο Τζέφρυ Μινέϊκο Παπανδρέου ανακοίνωσε με υπερηφάνεια την ομηρία της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα μνημόνια.

Η υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία έχει τεθεί σε δυνητική αργία (!) λόγω των 70 επιτροπές λειτουργούσαν το 2008 στη Γ.Γ.Α. στις οποίες συμμετείχαν 800 περίπου άτομα (!) με μηνιαία δαπάνη για την αποζημίωσή τους που ανερχόταν στα 500.000 ευρώ! καταγγελιών της για τα εκατομμύρια τα οποία παρανόμως μοιράστηκαν σε υπάλληλους του Υπουργείο Αθλητισμού, με ευθύνη των κ.κ. Γιάννη Ιωαννίδη και Γιώργου Ορφανού, ξεσπάθωσε αυτή τη φορά και αποκάλυψε όλους αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι και αναφέρονται στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή. Και είναι πράγματι αφόρητη η μπόχα που αναδύεται μέσα από τις 69 σελίδες αυτού του πορίσματος. Υπάλληλοι οι οποίοι συμμετείχαν σε πληθώρα επιτροπών και συμβουλίων, με το Η υπόθεση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού κ. Άγγελου Κουτλιάνου. αζημίωτο φυσικά, γενικός διευθυντής ο οποίος συμμετείχε σε 23 (!?) επιτροπές διοίκησης σχολών προπονητών εισπράττοντας ποσά τα οποία υπερέβησαν κατά πολύ το ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, υπάλληλοι οι οποίοι, αν και εκλήθησαν να παράσχουν στοιχεία για το αποτελέσμα της συμμετοχής τους σε διάφορες επιτροπές, αυτοί όχι μόνο δεν τα έδωσαν αλλά παρέμειναν στη θέση τους για να προασπίζουν... το δημόσιο συμφέρον, όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πλακά.

Προσελήφθησαν στη Γ.Γ.Α. παρανόμως και μισθοδοτούντο βεβαίως παρανόμως! Στο πόρισμα του κ. Λέανδρου Ρακιντζή αναφέρονται αυτές οι επιτροπές "μαϊμού" της Γ.Γ.Α., από τις οποίες ζητήθηκε να παράσχουν στοιχεία για το πού πήγαν τα χρήματα που τους διατέθηκαν, χβρίς όμως αποτέλεσμα. Διαβάζω χαρακτηριστικά τα ονόματα μερικών από αυτές τις επιτροπές και βγάλτε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα :

Επιτροπή για την εξαγορά των πινάκων "Αθήνα 2004".
Επιτροπή για την εξαγορά του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης".
Ο πρώην Γεν. Διευθυντής της Γ.Γ.Α. κ. Θωμάς Μεντεσίδης συμμετείχε, και αμειβόταν φυσικά, σε 23 επιτροπές διοίκησης σχολών προπονητών!Επιτροπή για το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών 2002.
Επιτροπή με την ονομασία "όλοι οι Έλληνες στηρίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004".
Επιτροπή διεκδίκησης αποψηφιότητας Λάρισα-Βόλος για τους Μεσογειακούς του 2013.
Επιτροπή για την ιστορία του γυναικείου αθλητισμού...

... και άλλες ων ουκ έστιν αριθμός...

Μερικές από τις Επιτροπές οι οποίες δεν έδωσαν κανένα στοιχείο για το πού δαπανήθηκαν τα χρήματα που διετέθησαν από την Γ.Γ.Α.Προσφάτως παραπέμφθηκε με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην Πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κ. Γιάννης Δέτσης ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι σήμερα διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Αθλητισμού! Ο κ. Δέτσης περιλαμβάνεται στον κατάλογο αυτών τους οποίους κατήγγειλε η κυρία Πλακά, η οποία έχει κάθε λόγο να ελπίζει σήμερα πως η Δικαιοσύνη θα δικαιώσει τον αγώνα της.

Στο τέλος της συζήτησής μας η κυρία Θεοδωροβία Πλακά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στην πρόταση που της έγινε για να κατέβει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την πηγή της πρότασης, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει. Γυναικεία υπόθεση, είπε μόνο στο τέλος με νόημα...