Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δικάστηκε για τοποθέτηση πυροφυλακίου και αθωώθηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

pyrofylakioΑθώος κρίθηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος από το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την τοποθέτηση πυροφυλακίου στα όρια του περιαστικού δάσους στην Αργυρούπολη.

Η έδρα του δικαστηρίου αναγνώρισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης πυροφυλακίου, για το οποίο κατέθεσε μήνυση εναντίον του ο Δασάρχης μετά από καταγγελίες (ποιών άραγε;).

Να σημειωθεί πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η διοίκηση του δήμου, έχει στην κυριολεξία αναγεννήσει το βουνό της πόλης καθιστώντας το πόλο έλξης και ζωντάνιας με πληθώρα δράσεων και μεγάλη συμμετοχή των δημοτών, παρ' ότι αυτό που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή χαρακτηριζόταν από εικόνες εγκατάλειψης.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέες δομές προκειμένου να θωρακιστεί από πυρκαγιές (τοποθέτηση πυροφυλακίου, αγορά πυροσβεστικού οχήματος, τοποθέτηση 200 υδροβολών και 4 αντλιοστασίων που καταβρέχουν ολόκληρο το βουνό κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, τοποθέτηση υπερ-σύγχρονων καμερών πυρανίχνευσης κ.α.) ενώ συστάθηκε το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας του Δήμου, που στέκεται άγρυπνος φρουρός του σε καθημερινή βάση.