Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Κοντονής ζητεί συγγνώμη από τους μπολσεβίκους.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kiritsisΩς μη γνωστόν ο τεράστιος πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος, που δημιούργησε την Ελλάδα των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων, είχε στείλει ελληνικό εκστρατευτικό σώμα σε Κριμαία και Ουκρανία για να καθυποτάξει τους μπολσεβίκους που πλακώνονταν με τους Λευκούς [«μοναρχοφασίστες» θα τους αποκαλούσαν με ελληνοεμφυλιακούς όρους;].     

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BA%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82

Δεν το σκέφτηκε, βέβαια, μόνος του. Του το επέβαλε η Entente. Όπως και τη μικρασιατική εκστρατεία επέβαλε η εν λόγω συμμαχία, με τα γνωστά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό.

Αυτός, εικάζω βασίμως, ότι είναι ο λόγος που ο ευαίσθητος κ. Κοντονής αρνήθηκε τη συμμετοχή τής χώρας στο συνέδριο των Εσθονών, το σχετικό με τα εγκλήματα ναζιστών και κομμουνιστών. Από τύψεις που η χώρα μας εστράφη κατά των μπολσεβίκων.  

Άλλωστε, ο σκουλαρικάτος βουλευτής Κυρίτσης, που διαβάζει και πουτσιλίκια, προέβαλε το συντριπτικό επιχείρημα:  Χίτλερ – Έλληνες 300000-0 νεκροί. Στάλιν – Έλληνες 0-0 νεκροί. Πρωταθλητές οι ναζί. Ο Στάλιν έπεσε κατηγορία χωρίς ούτε μία εκκαθάριση ο μπαγάσας, έστω και μη Ελλήνων. Αν αυτό το επιχείρημα δεν είναι πουστριλίκι, τί μπορεί να είναι;
    
Αλλά υπάρχουν και κάτι αριστεροί ρε παιδάκι μου που δε εννοούν να το βουλώσουν. Όπως ο Περικλής Κοροβέσης. Ναι ρε, αυτός που από βήματος της Βουλής είπε πως και το ΚΚΕ είχε πάρει το κάτι τίς του για τη σύμβαση που υπέγραψε ο ΟΤΕ με Siemens, Intracom κ.λπ. Ναι ρε, τότε, το 1990 που οι 3 λαοπρόβλητοι «ηγέτες»  [Αντρέας, Μητσοτάκης, Χαρίλαος] έδωσαν στον Διοικητή του ΟΤΕ Κιουλάφα το ΟΚ για την υπογραφή της σύμβασης εν αγνοία του πρωθυπουργού Ξ. Ζολώτα, που έγινε ανήμερο θηρίο μόλις το πληροφορήθηκε. Στη συνέχεια μάλλον θα  εξημερώθηκε και αυτός, αφού δεν παραιτήθηκε. Αυτός ο Κοροβέσης, λοιπόν, μιλάει για σταλινικές εκτελέσεις κ.λπ. Τί μαθαίνει κανείς  ρε παιδάκι μου. Δεν πιστεύω να είναι και αυτό πουτσιλίκι.

https://roides.wordpress.com/2017/08/22/22aug17/

Το ερώτημα που έμεινε αναπάντητο είναι: ποιοί είναι οι μπολσεβίκοι που δέχθηκαν τη συγγνώμη του Κοντονή;

Παιδιά, δεν πάμε καθόλου καλά. Μα καθόλου καλά. Προ πάντων, επειδή δεν στέλνουμε αύριο τον κ. Κυρίτση ως εκπρόσωπό μας στο εν λόγω συνέδριο, για να αποδείξει πέρα πάσης αμφιβολίας το θεώρημά του και να κατατροπώσει όλους τους άλλους που θα συγκεντρωθούν εκεί ξεσκεπάζοντας με συντριπτικά επιχειρήματα και στοιχεία όλα τα πουτσιλίκια.

Τοιούτοι αντιπρόσωποι αρμόζουσι τω Έθνει ημών.   

Υ.Γ.  1] Διερωτώμαι, αν υπάρχουν Κνίτες με σκουλαρίκι.  
      2] Και η Γραμματεύς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.λπ. κ. Γιαννακάκη, πρώην ΔΗΜΑΡ νυν καρεκλάτη, τί είναι τούτα που έλεγε κυρ-Σταύρο τσουτσουλομύτη μου;