Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«Οι Άμισθοι» του Οικτίρμονος Μουγκό.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

Ο κ. Στέλιος Παππάς, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μπαμπάς τού υπουργού Ν. Παππά, ορίσθηκε Πρόεδρος του ΟΑΣΘ μετά την κρατικοποίησή του.

zaxariadisΠροφανώς ήταν η καλλίτερη επιλογή. Όπως καλλίτερος  ήταν ο σύζυγος της κ. Καφαντάρη. Όπως καλλίτερη είναι η κ. Θάνου. Το κοινό στοιχείο τους είναι ότι και οι τρεις είναι άμισθοι. Τεράστια προσφορά στον λαό. Δωρεάν παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών τους. Κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, έχει κάποιες ενστάσεις, αλλά ποιός τις χέζει. Όταν ο αντίπαλος, που έχει εισαγάγει τον νεποτισμό στην πωλητική,  σε κατηγορεί για νεποτισμό, του πετάς ένα «ναι, αλλά δωρεάν» και καθαρίζεις.   Όσο για τον ΟΑΣΘ, ιδού το μυστικό της κρατικοποίησής του.
http://makpress.blogspot.gr/2017/07/blog-post_605.html
Όλα για τον λαό δεν είπαμε;

anasfalistiΠάλι καλά που δεν θα τον πληρώνουμε και αυτόν, διότι μόνον έτσι θα ρεφάρουμε με τα € 27,5 που δεν θα εισπράξει το Δημόσιο από χρεώσεις ανασφάλιστων νοσηλευθέντων [γράφε «λαθρομεταναστών»].

Εκείνο που ποτέ δεν μπόρεσα να χωνέψω είναι που ασχολούνται με τα κοινά μόνον υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα ή συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα. Όπως αδυνατώ να χωνέψω που έχουμε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και εφάρπαξ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους όρους «μετάταξη, διορισμός, απόσπαση, κινητικότητα, διαθεσιμότητα, ΕΔΕ» που μόνο στο Δημόσιο απαντώνται. Ίσως, διότι μόνον αυτοί έχουν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης, ενώ ένας επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα άφηνε ποτέ τη δουλειά του για να μπλέξει με τα κωματόσκυλα. Έτσι κι’ ο μπαμπάς Παππάς. Διάσημος οικονομολόγος στη ΔΕΗ, λέει. Εκεί, όπου διορίζονταν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όταν το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό, για να έχουν άφθονο χρόνο να προπονούνται και να αποδίδουν χωρίς έγνοιες για τον επιούσιο.  

«Με έντονη αντιδικτατορική δράση την περίοδο της επταετίας, ο Στέλιος Παππάς θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προέρχεται από την μήτρα του Συνασπισμού, την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ενώ ήταν και ο εκδότης του επίσημου περιοδικού της οργάνωσης. Τα επόμενα χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού όπου γνώρισε ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γιάννης Μπανιάς. Στη συνέχεια με την διάσπαση του Ενιαίου Συνασπισμού, δε μεταπήδησε στο ΚΚΕ, αλλά παρέμεινε στο κόμμα, δραστηριοποιούμενος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Καισαριανής, όπου ασχολήθηκε με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ενώ εργαζόταν στη ΔΕΗ, όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.»

Φοβερό προσόν η γνωριμία με Κύρκο και Μπανιά! Για πτυχίο δεν διάβασα κάπου κάτι, αλλά δεν μπορεί να μην κατέχει, αφού, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είχεν εκλεγεί την περίοδο 1989-1992 Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προϋπόθεση για την εγγραφή στο οποίο αποτελεί η κατοχή πτυχίου οικονομικών, λογιστικών κ.λπ. επιστημών.