Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Άρειος Πάγος προς Αρτέμη Σώρρα : Ποια 600 δις;

sintaxista88Στην αναίρεση της απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/2013), η οποία είχε δεχθεί ότι ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δις δολαρίων, προχώρησε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναίρεσε, επιτέλους, την απόφαση υπ' αριθμ. 67650/2013 του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίζεται έκτοτε ως κάτοχος ομολόγων 600 δις δολλαρίων. Μια απόφαση-κωμωδία, χωρίς εμπεριστατωμένη αιτιολογία και με εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία, σε πολλά σημεία της, που έδωσε στον Πατρινό απατεώνα το δικαίωμα να περιφέρεται σε όλη την Ελλάδα, επιδεικνύοντάς την και εξαπατώντας μ' αυτόν τον τρόπο χιλιάδες αφελείς οπαδούς-ψηφοφόρους και συγκεντρώνοντας χρήματα.

Οι αρεοπαγίτες, με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή τους, έκαναν δεκτή σχετική αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου και αναίρεσαν υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών κρίνοντας ότι δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία της έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου δεν έχει καμμία έννομη συνέπεια για τον Αρτέμη Σώρρα. Δηλαδή δεν παραπέμπεται σε νέα δίκη, αλλά πλέον δεν μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση καθώς είναι σαν να μην υπάρχει. Με την εν λόγω απόφαση, άλλωστε, η οποία είχε προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας είχε καταφέρει να αθωωθεί για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ειδικότερα, η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο, όπως το χαρακτηρίζει, ποσό των 600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, ενώ δεν αναφέρει τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματίων που λέει ότι έχει στην κατοχή και πού ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του εν όψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.